TYYLI HUKASSA! MITÄ TEEN?

Nopea läpikäynti eilisen postauksesta; olen käyttänyt paljon ja eri tyylisiä vaatteita teini-iässäni ja sen vuoksi vaatekaappini onkin pursuillut monista vaatteista, jotka eivät tunnu enää omilta. Eilen puhuin heräteostoksista ja kerroin, minkä olen itse kokenut ratkaisuksi niiden vähentämiseen. Tänään käsittelen toista aihetta, joka on syntynyt sekalaisen tyylin sekä heräteostosten johodosta; asukriisi.

Ongelma; hukassa oleva tyyli
Mainitsin viimeksi, että tyylini oli vaihteleva, koska halusin sopeutua muiden joukkoon. Vaihtelin siis oikeasti asuja aikalailla sen mukaan, missä porukassa liikuin. Olen aina ollut muodista kiinnostunut, selaillut muotilehtiä ja jopa katsonut ohjelmia, mutten koskaan itse ole noudattanut minkäänlaista kaavaa pukeutumisessani. Hyväksyntä oli lapsena minulle suuri juttu, sillä jos poikkesi millään lailla vaatteilla muista sai jonkin näköistä naureskelua. Sitä halusin välttää. Nyt olen hukassa sillä en tiedä mikä on oikea. Olen yrittänyt itse luoda oman tyylini, sillä en tahdo lokeroida itseäni. Pelko on, että mitä jos valitsemani tyyli ei olekaan minulle oikea? Jos joku toinen ihmettelee tai kyseenalaistaa vaatevalintaani? Mitä jos Rille ei enää pidä minua viehättävänä, koska pukeutumiseni muuttuu?


Ratkaisu; tyylimuusa ja luottobrändi
Pohdin pelkojani yksi päivä ja tajusin niiden estävän minua edes kokeilemasta vaatteita, jotka tuntuvat omilta. Meidän ihmisten pukeutumistapa muuttuu muutenkin elämäntilanteemme mukaan, joten on luonnollista että se vaihtuu. Töissä voi olla esimerkiksi pukukoodi, jota pitää noudattaa. Loppujen lopuksi, sillä ei pitäisi olla mitään väliä, mitä muut ajattelevat, sillä sinä niitä vaatteita pidät päälläsi.

Inspiraation etsiminen somesta; vinkki jota itse suosittelen monelle lämpimästi. Itse suosittelen parhaiten instagramia, sillä sinne tulee aina päivitettyjä lookkeja. Pinterest ja tumblr ovat hyviä paikkoja, mutta siellä aika lailla pyörivät samat kuvat. Instagramissa on helppo seurata niitä henkilöitä, joiden tyyli kuvastaa sitä omaansa. Tykkäämistäsi tai tallentamistasi kuvista on helppo tutkailla; Mitkä vaatekappaleet toistuvat niissä? Mitä niistä omistat jo? Minkälaisia asioita tarvitset, jotta voisit pukeutua kuvien hengessä?

Tässä on kolme henkilöä, joiden tyyli muistuttaa hyvin paljon minua ulkoisesti ja varsinkin ensimmäisen henkilön, Alexan, tyyli on eniten sitä.
Kun löytää sen itseään inspiroivan ja samaistuttavan tyylimuusan niin on jo hyvin pitkällä. Oman muusan kuvien puoleen kannattaa aina kääntyä silloin kun oma mielikuvitus ei enää riitä. Itse olen nyt kääntynyt näiden kolmen puoleen, kun olen miettinyt, mitä tarvitsisin vaatekaappiini, joka täydentäisi tyyliäni. Tällä hetkellä himoitsen hyvin paljon suuria collegepaitoja joissa on 90 -luvun tyylinen printti.

Tässä tyylin etsimisen matkalla on ollut myös hyvin tärkeä asia, joka minun on täytynyt tehdä. Tuntea oma vartalotyyppini sekä hyväksyä se. Hyväksyttyäni etten tule koskaan kasvamaan yli 160 senttiseksi ja rintojeni hyvin pienen koon pukeutumiseni on saanut suurempaa varmuutta. Rintani olivat yhdessä vaiheessa suurikin este tyylini muokkautumiselle, sillä halusin suuremmat, näyttävämmät. Koin että minulla täytyy olla suuret tissit ja mahdollisimman syvä tissivako, jotta olisin edes jollain tasolla viehättävä. Asia ei ole kuitenaan niin. Oman kehoni hyväksymisen varmasti myös huomaa siitä, että tyylimuusani eivät ole kovinkaan rintavia eivätkä he korosta niitä.

4x näin järjestelet vaatekaappisi
Tahdon tähän väliin myös antaa muutaman oman vinkkini vaatekaapin järjestämiseen. Nämä vinkit ovat juuri sopivia teille, jotka itse olette tyylikriiseilijöitä. Muutenkin ilmava ja väljä vaatekaappi palvelee täyteen ahdettua paremmin. Se saa myös vaatteet pysymään siisteinä.

1. Tee arjen asioista houkuttelevia antamalla niille vaatekaapin parhaimmat paikat. Itse olen järjestänyt vaatteeni niin, että vetolaatikon ensimmäisenä ovat aina ne vaatekappaleet, joita käytän useasti. Ne jotka ovat lemppareitani. Tämä auttaa helposti kiireinä aamuina nappaamaan sen lempi paidan ja housut. Muina päivinä kun tekee mieli hullutella voi käydä läpi sitten hiukan perällä olevia vaatekappaleita.
2. Vapauta kaappitilaa varastoimalla kaikki sesonkiin sopimaton. Olen itse oppinut tämän äidiltäni, sillä hän teki tätä. Kiitätä oikeasti itseäsi tämän jälkeen kun talvella kaapistasi ei löydy kesätoppeja. Tämä myös säästää tilaa todella paljon. Suosittelen tekemään tämän myös kenkien kanssa, sillä on hyvgin häiritsevää kun talvella löytyy kesäkenkiä. Varastoon vain sopimattomat vaatteet ja keväällä sitten niitä noutamaan, kun toppatakit pääsevät puolestaan varastoon.
3. Vie vähälle käytölle jääneet vaatteet kierrätykseen. Itse suosin kirppistä ja netin syviä syövereitä, jos omista vaatteista tahtoo päästä eroon sekä samalla ansaita jotain. Itse olen kuitenkin hyvin laiska tässä ja kyllä siihen kirppispöydän varaamiseen menee jo parikymppiä. Eikä facebook kirppiksistä ole aina apua. Zalandokaan ei ole minua suosinut. Veljeni aloitti tässä vuosi sitten Fidalla työskentelyn ja onkin käynyt muutamaan otteeseen pikaisesti kahvilla meillä, kun naapurista on lähtenyt heille sohva ja oikeasti suosittelen heitä! Pääset nopeasti eroon tavaroistasi sekä voit osta uutta, sillä he eivät ota mitä tahansa myyntiin. Meilläkin on tässä vieressä Fidan oma vaatekeräyspiste, jonne itse olen viennyt vaatteita jotka eivät ole menneet myyntiin. 
4. Käy vaatekaappi läpi sesongin vaihtuessa sekä aina silloin, kun pukeutuminen on tuntunut tahmealta jo monena aamuna peräkkäin. Joskus asukriisi voi oikeasti johtua siitä, että joku vaate on "vanhentunut" omassa mielessä, eikä siitä saa enää samoja kiksejä kuin aikaisemmin.

Mitä vinkkejä itse antaisit tyyliä etsivälle ja vaatekaappinsa tyhjentäjälle?

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset