MITEN VALMISTAN ITSENI KOETTA VARTEN

Vaikka koulussa paljoa aikaa ei nyt ole tullutkaan vietettyä niin silti olen joutunut tekemään koulutehtäviä, kuten yrittäjyystunneilla kasaamaan oman liikesuunnitelman. Aivan alusta loppuun. Se on suuri urakka. Samoin olen joutunut nyt myös pitkästä aikaan lukemaan kokeeseen. Yrittäjyykokeen valmistautumisessa hauskinta on se, että erilaisten sanojen merkityksen lisäksi täytyy opetella katetuottolaskelmia. Koska lukeminen kokeisiin ei koskaan ole väistämätöntä oli kyse mistä tahansa ammatista ja siihen kouluttautumisesta kerron tässä postauksesa nyt, miten itse valmistelen itseni koetta varten.

2 VIIKKOA ENNEN
Suunnittele koska luet kokeeseen/kokeisiin. // Mahdollisimman usein pieniä tekstejä kerrallaan. Itse suosittelen aina 30 minuuttia kerrallaan, sillä ihminen muistaa parhaiten ensimmäiset 15 minuuttia opiskelusta ja viimeiset 15 minuuttia. 
- Jaottele myös lukemasi alue pienempiin osiin. Isoa aluetta on hyvin vaikea lukea ja vielä vaikeampi muistaa. 
- Kun pidät taukoja pänttäysten välillä älä mene puhelimelle tai tietokoneelle. Jos olet varannut 2h lukemiselle ja sinulla on muutama 10 minuutin tauko, mieluummin käytä se syömiseen, pienelle jaloittelulle tai vaikka fiktiivisen kirjan lukemiselle. Sosiaalisen median käyttö vain harhauttaa sinua siitä mitä sinun kuuluisi tehdä. Pidä myös se puhelin poissa näkyvistä lukemisesi ajan.
- En ole itse koskaan nauttinut hiljaisuudessa työskentelystä, joten olen yleensä kuunnellut instrumentaalista musiikkia opiskellessani. Tarpeeksi rauhallista, jotten harhaudu lukemiseltani. Olen kutienkin huomannut ASMR videoiden olevan parempi kuunneltava opiskellessa. Tarpeeksi rauhallinen taputtelu on rentouttavaa, se ei säikäytä ja kun korvilla on jokin todella tasainen asia kuunneltavana edes tausta hälinä ei häiritse lukemistani. Kuuntelen monesti jopa näitä videoita postauksia kirjoittaessani. 

VIIKKO ENNEN
Käy läpi omat muistiinpanosi aiheesta. Pyydä jotakuta pänttäämään kanssasi. Itsenäinen työ on aina hyväksi, mutta joskus kannattaa pyytää toista osapuolta kyselemään ja jopa kertomaan, minkälaisia oivalluksia hän on tehnyt oman lukemisensa aikana. Ei ole väärin pyytää tai antaa apua.

ILTA ENNEN KOETTA
Älä lue kaikkea tietoa kerralla muistaaksesi "paremmin". Tämä ei toimi. Sen sijaan tee pieni katsaus omista muistiinpanoistasi ja niistä asioista, jotka koet itsellesi tärkeiksi/vaikeaksi muistaa.
Rentoudu ja käy aikaisin nukkumaan!

KOE AAMUNA
Syö hyvä, täyttävä aamiainen, jottei sinulle iske nälkä kesken kokeen. Ota mukaan vesipullo, jos se on mahdollista. Ole ajoissa.

TUNTI ENNEN KOETTA
Rentoudu ja jutustele kavereiden kanssa. Hiukan ennen koetta en itse suosittele lukemaan enää kirjaa, sillä et toden näköisimmin koe tilanteessa muista lukemaasi. Voit muistaa, että olet lukenut jonkun asian ja mahdollisesti jopa kohdan kirjasta, missä se mainittiin, mutta vastaus jää hämäräksi. Panosta enemmin siihen, että olet henkisesti valmis tekemään kokeen.

MUUTAMA MINUUTTI ENNEN KOETTA
Vedä syvään henkeä ja muista pysyä rauhallisena. Täytä vesipullo kylmällä vedellä, jos muistit napata sen mukaasi. YO -kokeissa ota ne eväät mukaan. 

KOKEEN JÄLKEEN
Älä mieti koetta liikaa, äläkä mielellään jaa vastauksia muiden kanssa. Se voi vain ärsyttää, kun enää et voi korjata vastauksiasi.


Miten itse luet kokeeseen?Muista myös seurata blogia Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa (@paulinetheblog), jottet jää paitsi blogini tapahtumista!

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset