8 asiaa joita kukaan ei kerro sinulle kun valmistut

Taas se on täällä! Kesä, loma ja ennen kaikkea joillekin valmistujaispäivä. Suuret onnittelut jokaiselle tänä viikonloppuna valmistuvalle!

Itselläni virallinen valmistujaispäivä on vasta syksyllä, mutta koulun penkille en enää elokuussa palaa, koska aloitan ensi viikolla työharjoittelun yhdessä Helsingin keskustassa sijaitsevassa markkinointitoimistossa. Palaan siis takaisin työelämään, mutta hiukan erilaisempaan työympäristöön ja se samaan aikaan jännittää ja pelottaa, sillä työ mitä olen aina tehnyt, on ollut hyvin myynti- ja asiakaspainotteista.

Työmaailmasta on kuitenkin ehtinyt minulla kertymään jonkin verran kokemusta, ja tämän postauksen tarkoituksena on valmistaa sinut siihen ajatukseen, ettei se työmaailma ole oikeasti yhtään sitä mitä olet ajatellut.

ASIOITA JOHON KOULU EI SINUA VALMISTA

1. Draama ei jää kouluun

Tämä on oikeasti hyvin luonnollista. Jokainen rakastaa pieniäkin juoruja, ja työpaikka on se ihanteellisin ympäristö juoruille levitä.

Niistä kannattaa pyrkiä pysymään poissa.


2. Kaksikymppisesi voivat olla melko yksinäiset

Ystäväsi ovat levittäytyneet ympäri maata, etkä ole pakotettu tilanteisiin ihmisten kanssa, jotka ovat samaa ikäluokkaa kanssasi.

Liity siis kerhoihin ja luo uusia ystävyyssuhteita. Eikä todellakaan ole mitään vikaa ystävystyä sen 45-vuotiaan kanssa töistä!


3. Ystävyyssuhteiden ylläpitäminen ON haastavaa

Ei vaikeaa tai mahdotonta, mutta todennäköistä on, että ystävyyssuhteiden ylläpitäminen tulee olemaan todella hankalaa, kun kaikki asuvat hiukan eri paikoissa, mutta se todellakin on vaivan arvoista!

Se voi tuntua ärsyttävältä, kun suunnitelmat menevät aina ristiin, mutta se ei tarkoita, että ystävyytenne olisi tuhoon tuomittu.


4. Työsi ei välttämättä ole sisällä sitä, mitä olet opiskellut

Uskon todella, että korkeakoulu ja yliopisto voivat olla paljon enemmän kuin pelkkä tutkinto. Itsekin olen opiskellut kampaajaksi ja työ oli paljon muuta kuin hiusten leikkausta. Se oli myyntiä, markkinointia, kemistin ja assistentin hommia. Unohtamatta asiakaspalvelua.

Opinnot antavat aina sinulle sen peruspohjan työelämään, mutta koskaan se ei ole juuri sitä mitä olet ajatellut sen olevan. Tämän vuoksi odotan innolla työharjoitteluani, ja mitä kaikkea pääsenkään oikeasti harjoitteluni aikana tekemään.


5. Yliopisto ja/tai korkeakoulu eivät ole niitä parhaimpia vuosia elämästäsi

Tiedän monien sanovan rakastaneensa näitä vuosia, mutta joukkoon kuuluu paljon kovia aikoja. Ei kannata ajatella opiskeluvuodet ovat ne parhaat, varsinkin jos olet alle 23-vuotias.

Sinulla on paljon vielä edessä. Samoin kuin itsellänikin. On juhlasuunnitelmia, talon ostamissuunnitelmia ja paljon muitakin vuosia edessä, jotka tulevat olemaan parhaimpia vuosiani. Opiskeluvuodet voivat olla yksi osa näitä, mutta älä sano, että ne olisivat ainoat.


6. Ystävien tekeminen on VAIKEAA

Onneksi minulla on pari pitkä aikaista ystävää lähellä, mutta uusien ystävien löytäminen voi olla oikeasti vaikeaa. 

Kaikki eivät nimittäin etsi uusia ystäviä, ja tahtovat pitää työkaverit vain työkavereina. Ja sekin on ihan ok, jos itse et tahdo luoda uusia ystävyyssuhteita.


7. Todistuksellasi, ja ennen kaikkea numeroillasi ei välttämättä ole mitään väliä

Monet työt vaativat tietyn alan koulutuksen, mutta todennäköistä on, etteivät he välttämättä kysy paljoa opinnoistasi tai ainakaan minkälaisia numeroita olet saanut. Älä siis huoli siitä liikaa.


8. Kokopäiväinen työ voi olla uuvuttavaa

Yhdeksästä viiteen työskentely viisi päivää viikossa, samalla yrittäen ahtaa salilla käyminen, syöminen, aikaa seurustelulle ja kaikelle muulle? Tämä on oikeasti todella rankaa.

Varsinkin jos työsi on fyysisesti raskasta. Itse monesti aamuvuoron jälkeen vain rojahdin sohvalle nukkumaan.


🤎🤎🤎


Vaikka en olekaan vielä päässyt tekemään kunnolla sitä, mitä oikeasti tahdon voin silti sanoa, että työn teko voi olla myös todella palkitsevaa. 

Ja ennen kaikkea työkokemuksen kerryttäminen on todella tärkeää. Tapahtui se sitten kaupan kassalta, vakuutus asioiden hoitamista puhelimitse tai mäkkärin grilliltä. 

Mikään työ ei ole turhaa, ja kaikki työ antaa mahdollisuuden kehittää itseään sekä istuttaa sen ajatuksen, mitä itse tahtoisi tulevaisuudessa oikeasti tehdä.

Nyt kun olet valmistunut sinulla kaikki valmiudet tehdä juuri sitä mitä itse haluat! Muista vain, ettet kuitenkaan koskaan ole täysin valmis, pidä mielesi avoinna ja ole valmis kehittämään itseäsi.

Oletko jo valmistunut ja huomannut jotain elämästä opintojen jälkeen, jota et osannut odottaa?





Lue myös:

Milloin tiedät, että työpaikan vaihto on ajankohtaista? - 8 varoitusmerkkiä, jotka paljastavat

Adulting 101 - 5 askelta budjetin luomiseen

Miten selvitä muutoksesta, epävarmuudesta ja vaikeista ajoista?

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset