miten selvitä muutoksesta, epävarmuudesta ja vaikeista ajoista?

Viimeiset pari kuukautta ovat olleet muutoksen täyteisiä ja suurimmat sekä elämääni eniten vaikuttaneet ovat olleet vuokrasopimuksen allekirjoittaminen uuteen asuntoon sekä myymälän jossa työskentelen sulkeutuminen. 

Puhutaan muutama lause näistä ja aloitetaan siitä negatiivisesta; olen viimeiset kaksi ja puoli vuotta työskennellyt samassa Hok-Elannon myymälässä ja pääsiäisen tienoilla meille tuli tieto, että myymälämme sulkeutuu. Kukaan työntekijöistä ei onneksi saa potkuja. Meidät siirretään toisiin myymälöihin, mutta on hyvin ikävää luopua meidän mahtavasta porukasta. 2.6. oli viimeinen myyntipäivämme ja tuntui hyvin haikealta lähteä töistä, vaikka halusinkin lähteä jo lomalle. Ihanaa tässä on että pääsen aloittamaan kesälomani ja pystyn keskittymään rauhassa rentoutumiseen sekä tulevaan muuttoon ja loman jälkeen voin sitten pohtia uudessa myymälässä aloittamista. Vaikkakin olen tässä samalla etsinyt uusia töitä, sillä kaipaisin hiukan muutosta arkeen.

Sitten se positiivisempi asia; kesäkuun lopulla me muutamme meidän virallisesti yhteiseen asuntoon! Tämän hetkistä asuntoa pidän itse enemmän R:n asuntona ja vaikka tämä on todella hyvä asunto tahdomme silti erilaisemmalle alueelle. Meillä ei ollut mitään tarkoitusta muuttaa vielä, mutta huhtikuun alussa näin ilmoituksen ihanasta asunnosta, joka sijaitsee omilla lapsuuden kulmillani. Päätimme pistää hakemuksen, pääsimme näyttöön ja nyt olemme muuttamassa muutaman neliön isompaan asuntoon, missä on sauna ja oma piha.

Muutoksia on siis tapahtunut ja tulee tapahtumaan todennäköisesti enemmänkin - olen jopa hakenut muutamaa opiskelupaikkaa ja toivotaan että joku niistä nappaisi. Kaikilla on varmasti ollut hyvin muutoksia täyteinen kevät kun olemme hyppineet normaalin arjen ja pandemia-arjen välillä. Päätin siis rakentaa tällaisen ohjeistuksen mielesi vahvistamiselle olit sitten hukassa isomman tai pienemmän muutoksen kanssa tai vaikka sinulla olisikin kaikki hanskassa. 


1. Hyväksy ne asiat, joita et pysty kontrolloimaan // asioihin keskittyminen joita et kykene kontrolloimaan lisää vain ahdistusta. HYVÄKSY että asiat muuttuvat. ANTAUDU elämän kehittymiselle sen vastustamisen sijaan. LUOTA siihen, että kaikki on kunnossa ja tulet selviämään, koska sinulla on kyky sopeutua muutokseen.

2. Ota täysi vastuu siitä mitä pystyt hallitsemaan // kykenet ottamaan vastuun niistä valinnoista joita teet elämässäsi,  tekemisistäsi ja ottaessasi kaiken irti jokaisesta päivästä, kun valitset katsoa asioiden positiivisa puolia negatiivisten sijaan sekä keskittyessäsi tuhansiin eri mahdollisuuksiin pelkojesi sijaan.

Muutos on pelottavaa sen tuntemattomuuden ja vierauden vuoksi. Jos kuitenkin keskityt tulevaisuuteen ja uusiin tapoihin elää sen sijaan että pitäisit itsesi jumissa menneisyydessä, tulet olemaan kykenevä huomaamaan mahdollisuuksia ja ottamaan askeleen kohti omaa parempaa tulevaisuuttasi.

Yhden asian loppu on toisen asian alku.

3. Tunnista stressin lähde ja ongelmat, jotka sinun on ratkaistava henkisen hyvinvointisi vahvistamiseksi // Henkistä hyvinvointia ja mielenterveyttä ylipäätänsä ei voi vahvistaa yhdessä yössä. Etkä voi kasvattaa sitä mukavuusalueelle. Tämä ei myöskään ole viimeinen haaste jonka elämässäsi tulet kohtaamaan. Minkä vuoksi sinun on keskityttävä henkisen hyvinvointisi kasvattamiseen. Vaikeat ajat tekevät meistä vahvempia, joka taas on hyödyllistä kun katsomme koko kuvaa.

Vältä näkemästä itseäsi uhrina, sillä tämä vain pitää sinut jumissa ahdistuneissa ajatuksissasi ja avuttomuuden tunteessa. Älä mene siihen kanin koloon.

4. Keskity niihin mahdollisuuksiin jotka tulevat muutoksen mukana tappioiden sijaan // Kun meillä ei ole mitään voimme olla mitä tahansa. Vasta menettäessämme vanhan, kykenemme uudistamaan ja aloittamaan elämämme alusta. Kun mikään ei tunnu varmalta, on silloin kaikki mahdollista. Voit hakeutua uusiin töihin, opiskella uuden ammatin tai muuttaa vaikka uudelle paikkakunnalle. Puhumattakaan toisesta maasta. 

5. Käytä tämä aikaa keskittyäksessi yhteyden ylläpitoon itsesi kanssa // on hyvin vaikea keskittyä itseensä tai muuttaa huonoja tapoja kun häiriötekijöitä on paljon, koska nämä vaativat valtavaa keskittymistä ja tahdonvoimaa. Mielialan vaihtelut ovat melko yleisiä yrittäessämme muuttaa tottumuksiamme. Erityisesti riippuvuuksien lopettamisen kanssa. Tällaisissa tilanteissa on kuitenkin aika siirtää kaikki huomio itseesi - tai kohdata ne sisäiset demonit. Lue. Kirjoita. Mietiskele. Luo rutiineja seuraaville 30 päivälle luodaksesi uusia tapoja ja koita saada ne pysymään koko loppuelämäsi ajan, kun kaikki tämä muutos tuntuu niin pieneltä ja turhalta.

6. Syvennä yhteyksiäsi heidän kanssa joita rakastat // nämä ajat ovat myös niitä jolloin sinun kannattaa keskittyä niihin ihmisiin, jotka merkitsevät sinulle jotakin. Kun kaikki häiriöntekijät ja hauskat hetket poistetaan, kuka on se tärkeä henkilö elämässäsi? Mikä oikeastaan antaisi olemuksellesi tarkoituksen? Ketä ilman voit elää ja ketä et voi elää ilman?

7. Säästä rahaa // Tämä kuulostaa hassulta, mutta kuuntele hetki. Pandemia aika säästi meiltä varmasti monta sataa euroa, kun emme päässeet minnekään syömään, juomaan tai shoppailemaan. Tämä aika on jopa voinut tuoda sinulle uudenlaisen käsityksen rahastoista ja siitä mitä tarvitset ja et tarvitse. Pidä tätä rutiinia yllä ja huomaat sinulla olevan yksi huoli vähemmän elämässäsi.

8. Keskity terveyteesi // päivän päätteeksi, millä oikeasti on suurin merkitys on oma terveytesi - niin henkinen kuin fyysinen. Vahva immuunijärjestelmä voi auttaa sinua selviytymään monistakin asioista. Ovatko viimeiset kaksi vuotta muuttaneet omaa näkemystäsi terveydestäsi? Ehkä oletkin kiinnittänyt enemmän huomiota siihen, mitä kehoosi laitat? Oletko hygieenisempi? Harrastatko enemmän liikuntaa? Vahvalla immuunijärjestelmällä sinulla on vähemmän todennäköisyyttä saada sairauksia. Muista, että sairastut todennäköisemmin kun olet stressaantunut, ahdistunut ja/tai huolissasi. Yritä siis parhaasi pysyäksesi positiivisena. Jos tunnut kamppailevan minkä tahansa asian kanssa edelleen, lue vain kohta 1 uudelleen :)

🌿🌿🌿

Jokainen on kuitenkin erilainen ja muutokset vaikuttavat meihin kaikkiin eri tavalla. Jotkut viihtyvät muutoksessa, kun taas toiset nauttivat enemmän asioiden vakaudesta. Jotkut ovat joustavampia ja sponttaaneja, ja toiset puolestaan haluavat suunnitella kaiken pilkun tarkasti. Ei ole väliä kuinka vaikea tai helppo tämä kevät on sinulle ollut, toivon, että olet löytänyt tiesi viimeisten kahden vuoden tapahtumien jälkeen ympäri ja löytänyt uudelle sinulle sopivan elämäntavan.


P.S. jos tahdot seurata meidän muuttoa, sen edistymistä ja saada vinkkejä jaan näitä fiiliksiä koti aiheisella instagram tililläni jonka loin muutama kuukausi takaperin. Tarkoituksena oli jakaa koti aiheisia kuvia, mutta muutto pääsi yllättämään ja tällä hetkellä siellä jakelen näitä ajatuksia. Käythän siis kurkkaamassa tilin @rennostikotona ja pistät seurantaan!

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset