Mitä puhdistaa kevätsiivouksessa?

Olen blogannut niin kauan, että en edes muita kaikkia julkaisuja joita olen suunnitellut, kirjoittanut ja toteuttanut, mutta hyvä puoli tässä on se, että pystyn aina palaamaan takaisin näihin postauksiin muistuttamaan, mitä olen jo ehtinyt kanssanne jakamaan. Tätä postausta varten halusin tietää mitä olen jo aiheesta kirjoittanut. Vaikka kuinka pengoin blogiani en silti löytänyt juuri tähän aiheeseen liittyvää postausta. Minulla on muistikuva, että olen kyseiseen aiheeseen liittyen tehnyt julkaisun, mutta kaiketi se on ollut vain ideana mielessä, sillä yksinkertaisesti en vain löydä postausta julkaistuijen enkä edes luonnosten seasta.

Oli kyseinen postaus olemassa enemmän kuin idean muodossa tai ei tämä on ajankohtaista asiaa. Viime sunnuntaisen kellojen siirron jälkeen olemme saaneet osaksemme ihanan määrän auringonvaloa, mutta samalla myös tuo sisään paistava valo paljastaa jokaisen pölyhiukkasen ja sormenjäljen, jotka rikkovat sen harhaluulon, että koti olisi siisti.

Pidän itse hyvin tärkeänä sitä, että koti pysyy siistinä ja yleensä kotimme on hyvin siisti, mutta viimeiset pari kuukautta se ei sitä ole ollut. Syynä on ollut meidän päällekkäinen kipeys, mutta tästäkin sotkusta palauduimme todella hyvin, sillä meillä on kuitenkin tietyt asiat joista huolehdimme päivittäin, viikottain ja kuukausittain sekä meillä molemmat siivoavat.

Tässä postauksessa en kuitenkaan jaa meidän normaalia siivousrutiinia, vaan kerron mitkä asiat kuuluvat meidän kevätsiivoukseen sekä yritän innostaa sinua ottamaan enemmän kuin pelkän mopin ja rätin käteen.

Tässä on meidän suosikkitapamme kodin syväsiivoukseen sisätiloissa.

TYHJENTÄMINEN

Ennen kuin otat moppia ja rättiä käteesi ota pientä aikaa itsellesi käydäksesi läpi kaappeja ja heittääksesi pois vanhoja ja turhia kuitteja, papereita, laita sellaiset tavarat pois jotka ovat lojunneet lattialla kuukausia ilman paikkaa sekä käy sen sotkulaatikon kimppuun joka on riistäytynyt jo käsistä. Kun olet poistanut kaiken ei toivotun sotkun se helpottaa loppusiivousta.


VAIKEAT PAIKAT

Pölytä valaisimet, ovien ja ikkunoiden karmit sekä lattialistat jotka eivät niin usein pölyhuiskaa näe. Nappaa jakkara ja "dusting away"! 


PESE IKKUNAT

Tämä ei ole aivan kaikkien säännöllisessä siivouslistassa ja koska edelleen on hiukan viilähkö en välttämättä ihan vielä pesisi ikkunoita sisältä ja ulkoa, mutta harkitsin kovasti sisältä pesua. Meillä ainakin jostain kumman syystä olohuoneen ikkuna ja parvekkee ovi on kerännyt niin sormenjälkiä kuin otsatahrojakin. 


LATTIOIDEN KIMPPUUN

Imuroiminen on sellainen asia, joka tapahtuu yllättävän usein monessa taloudessa, mutta koska viimeksi pesit lattiat? Jos sinulla menee hetki vastaamisessa todennäköistä on, että nyt olisi hyvä aika ottaa moppi käteen imuroinnin jälkeen.

Muistus; siivoa huonekalujen alta. Nyt puhutaan kevätsiivouksesta, mikä tarkoittaa, että siirrämme sohvaa, hyllyjä ja tyhjennämme sängynalusen sinne piilotetusta tavarasta. 

Imurointi vinkki; en ole koskaan ajatellut imuroinnin olevan asia, jossa tarvitsisi kauheasti miettiä asioita, mutta luettuani The Spruce - make your best home viime vuonna julkaiseman julkaisun aiheesta tunnen oloni hiukan viisaammaksi sekä valmiimmaksi. Marttojen nettisivuilta löytyy myös hyvät ohjeet imurin valinnasta ja käytöstä, jonka suosittelen lukemaan.


KYLPYHUONE

Äitini siivoaa kylpyhuoneen joka toinen viikko ja tähän olen itsekin oppinut, vaikka en tätä niin suurella sydämellä noudata, vaikka pitäisikin. Pese vessanpöntön takaa, harjaa niin seinät kuin lattialaatakin, pese lattiakaivo ja muista antaa rakkautta muillekin putkistoille.

Laittiakaivoon suosittelen myös asettamaan suodattimen, joka pitää bakteerit poissa ja näin myös kaivon puhtaana pito on paljon helpompaa. 


MATOT PUHTAAKSI

Matotkin kaipaavat huolenpitoa ja rakkautta. Vielä kun lunta on hiukan maassa hyvä idea on tehdä pikainen lumipesu. Jos puolestaan lumi on ehtinyt jo sulamaan pois ei silti kannata unohtaa mattoja; pieni tamppaus ja tuuletus ei koskaan ole pahitteeksi.


ÄLÄ UNOHDA PATJAASI

Siinä missä lakanat varmasti peset usein, niin kuinka usein peset patjasi? Hyvä vinkkikakkonen on ripottaa patjan päälle ruokasoodaa, jättää se siihen tunniksi tai kahdeksi ja imuroida jäljelle oleva ruokasooda. Suosittelen myös petauspatjansuojan hankkimista, mikä ehkäisee suurimman hien päätymistä patjaan ja sen peseminen on helpompaa ja vaivattomampaa.


MILLOIN VIIMEKSI PESIT TYYNYSI?

Tämä on sellainen jota monet eivät tiedä ja suurimmalta osalta unohtuu kokonaan, mutta tyynyjen sekä peittojen pesu välin kuuluisi olla kolme kuukautta. Jos et muista milloin viimeksi pesit niin nyt jos mikä olisi korkea aika pestä. Meillä on usein tapana pestä tyynyt ja peitot ennen kuin lähdemme viikonlopuksi pois ja jätämme ne kuivumaan poissaolomme ajaksi. Jos vietätte pääsiäisen poissa kotoa niin tätä kannattaa harkita.


PYYHI KEITTIÖN KAAPIT

Mikään talo ei ole täydellisesti siisti ellei muista pyyhkiä niin keittiön kaappeja kuin myös kodinkoneiden takaa. Pyyhi keittiön kaapit (niin ylhäältä kuin sisältä), äläkä unohda uunin takaista osaa. Ties mitä riisinjyviä ja rasvoja sinnekin on tippunut. Helppo unohtuva on myös kaappien ovet sisältä ja ulkoa. Koska viimeksi kurkkasit roskikseen? 


HELPOSTI UNOHTUVAT

Mediakonsolit, johdot ja pistorasiat. Nämä ovat sellaisia joita olisi hyvä myös hyvin säännöllisesti puhdistaa, mutta nekin unohtuvat yllättävän helposti. Älä unohda kuvakehyksiä, kirjoja tai huonekasveja. Pese myös koristetyynyjen päälliset ja jos mahdollista sohvan tyynyjen päälliset sekä verhot!

Äläkä unohda oven kahvoja (niin huoneiden kuin myös jääkaapin), kaukosäätimiä tai muitakaan elektronisia laitteita. Koska viimeksi puhdistit tietokoneesi näppäimistön?

🌼🌼🌼

Voin taata, että monet näistä askareista ovat sellaisia, jotka eivt pääse tavalliseen kotityölistaan ja toivon, että tämä auttaa sinua motivoitumaan kevätsiivouksesta.

Loppujen lopuksi, mikä olisikaan parempi tapa juhlia kevättä kuin siivoamalla talven mukana tullut pöly ja harmaus pois?

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset