7 tapaa lisätä tuottavuutta VÄLITTÖMÄSTI kun palaat kouluun 💯 Back To School

Oli kyse mistä tahansa yritämme aina löytää jotain mikä kohottaisi omaa motivaatiotamme tehdä asioita. Mikä ei ole oikeasti millään tasoa väärin, sillä tietenkin tahdomme tehdä niistä asioista kiinnostavia mitä teemme päivittäin. Tahdomme, että se oma kiinnostuksemme pysyy ja tämän postauksen kautta haluan jakaa muutaman asian jotka kohottavat tuotteliaisuuttasi heti opiskeluiden suhteen.

🤎🤎🤎

1. MOFT kannettavan tietokoneen teline

En koskaan itse ajatellut että tietokoneen asenolla voisi olla minkäänlaista merkitystä, mutta sillä oikeasti on! Tuijotamme suurimman osan ajasta ruutua, mikä myös yleensä tapahtuu meille ei niin hyvässä asennossa, missä niskalihakset ovat usein kiristettyinä. Tähän helpottaa hyvin paljon tietokoneen asento, sillä ruudun olisi hyvä olla mahdollisimman korkealla, mutta myös näppäimistön olisi hyvä olla hiukan koholla. Ostin kannettavalle tietokoneelle sopivan telineen ja halusin sen olevan sellainen, joka ei liikaa herättäisi huomiota. Mihin puolestaan juuri tämän MOFT:n teline oli täydellinen. 

MOFT tarjoaa kaksi asentoa kannettavalle antaen näin sinulle mahdollisuuden terveelliseen ja oikeanlaiseen ryhtiin. 

high-liftting mode ~ tarjoaa 7cm noston, mikä on paras kun istut pöydän ääressä. Tällöin näyttö on suunnilleen samassa tasossa silmiesi kanssa, mutta saatat haluta käyttää tässä vaiheessa erillistä näppäimistöä vähentääksesi ranteiden rasittumista. Itse pidän enemmän tästä asennosta.

low-lifting mode ~ hiukan matalampi ja paras käytettäväksi säädettävällä pöydällä, jonka avulla seisot useasti tai jos sinulla ei satu olemaan erillistä näppäimistöä.

MOFT sopii myös hiukan tiukempaankin budjettiin, sillä toisin kuin muut saman tyyppiset telineet on MOFT hiukan halvempi.

2. uusi näppäimistö

Tarkemmin sanottuna mekaaninen näppäimistö, mitkä eivät ehkä ole se edullisin näppäimistö jotka markkinoilta lyötyvät tällä hetkellä, mutta olen itse huomannut näiden olevan todella hyvä ostos. Itselläni on pari syytä, miksi mekaaninen näppäimistö on se mitä suosittelen ja ensimmäinen syy on totta kai naputusääni, joka tuo itselleni hiukan mieleen vanhanaikaisen kirjoituskoneen. Toinen syy on, että se pakottaa minut työskentelemään pöydän ääressä, mikä puolestaan pitää minut niin keskittyneenä kuin myöskin tuotteliaampana. Pöydän ääressä työskentelminen myöskin on mahdollistanut hyvän ryhdin pitämisen, mikä on puolestaan enemmän kuin hyvä.

3. päätehtävälista

Suosittelen lämpimästi luomaan päätehtävälistan, joka sisältää kaikki mitä sinun täytyy ja haluat tehdä seuraavan kahden viikon sisällä. Tämän jälkeen tahdot selvittää mitkä ovat niitä tehtäviä joissa sinulla on vähiten aikaa tai jotka ovat kiireellisempiä toteuttaa eli ne joissa on jonkinlainen deadline. Kun olet tämän kanssa valmis voit alkaa suunnittelemaan kuluvan päivän tehtävälistaa. Yritän itse täyttää päiväni hiukan kaikenlaisilla tehtävillä. Sellaisilla jotka ovat helppoja, niitä joilla on deadline tai ovat muuten tärkeitä sekä muutama sellainen jotka eivät ehkä ole niin tärkeitä, mutta kuitenkin hyvä toteuttaa.

On hyvin tärkeää, että sinulla on myös tehtävälistassasi sellaisia tehtäviä joita nautit tehdä jotta et olisi totaalinen stressipallo.

4. brain dump -päiväkirja

Itselläni on vihko aina käden ulottuvilla, johon pystyn kirjaamaan ylös ajatuksia sekä satunnaisia ideoita yms. jotka useimmiten vievät huomioni siitä asiasta mitä olen tekemässä. Joskus nimittäin se syy minkä vuoksi et kykene keskittymään ja huomiosi herpaantuu on kun ajattelet muita asioita, jotka stressaavat sinua. 

Tällainen ajatusten ylös kirjaaminen ei tarkoita päiväkirjamaista kirjoittamista, vaan voit esimerkkinä ranskalaistenviivojen allekkain asettaa yksittäisiä ajatuksiasi. Hetkeksi tavallaan asettaa ne pois mielestäsi ja myöhemmin käydä sitten työstämään tuota ajatusta joka melkein sai keskittymisesi herpaantumaan. Varsinkin sellaisissa tilanteissa on hyvä poistaa ajatukset mielestä kun sinulla ei ole sillä hetkellä mitään valtaa tehdä asialle mitään. Kun saamme asian jollain tavalla ulos tunnemme kuin olisimme tehneet jo jotain asian eteen, vaikka todellisuudessa asia siirtyi vain ajatuksista paperille.

5. oikea kello > puhelimen sovellukset

Seuraava vinkkini on että pidä pöydälläsi oikeaa kelloa sen sijaan, että käyttäisit puhelimen sovelluksia. Näitä sovelluksia löytyy monia joiden avulla yritettään pitää sinut poissa puhelimelta ja motivoida työskentelemään pidempiä aikoja. Aika ironista kuitenkin käyttää puhelinta siihen ettei käyttäisi puhelinta.

Olen itse huomannut ettei mikään voita hyvää kunnon kelloa tai tiimalasia. Vaikka tiedostan sen, että puhelimessa oleva sovellus estää minua saamasta viestejä tai selailemasta puhelintani huvinvuoksi minulla on silti tapana vähän väliä ottaa puhelin käteeni kuin muka tekisin sillä jotakin. Ajattelen silloin vain, että katson mitä kello näyttää vaikka näkisin sen ilman puhelimen käteen ottamistakin. Tämä tapa itsessään voi jo asettaa sinut sellaiseen mielentilaan, että teenpäs tässä samalla jotain muutakin. Tämän vuoksi olen huomannut että oikean ajastimen pitäminen on paljon kannattavampaa, sillä se mahdollistaa sen että työskentelen.

6. luo soittolistoja

Luo itsellesi soittolistoja erilaisia hetkiä varten. Kun itse kamppailen jonkin asian aloittamisen kanssa, oli se sitten opiskelu tai siivoaminen, laitan yleensä musiikkia soimaan. Tämä antaa minulle sen oikeanlaisen mielentilan, joka auttaa minua aloittamaan. Miksi myös suosittelen luomaan eri soittolistat eri tehtäville ja opintojen kohdalla eri aineille on koska tällöin pääset siihen oikeaan ajatusmaailmaan, minkä tarvitset tiettyä tehtävää tehdessäsi. Esimerkiksi itse en voi kuunnella yhtään sanoituksellista musiikkia tehdessäni matemaattisia tehtäviä ja ruotsin kielessä ruotsalaiset kappaleet auttavat huomattavasti enemmän pääsemään vauhtiin.

Tämä ei tietenkään taianomaisesti toimi välittömästi kun olet luonut näitä soittolistoja. Joskus jopa musiikki saattaa tuntua hyvin huomiota vievältä. Varsinkin uusien soittolistojen kohdalla. Ajan myötä tämä tulee olemaan kyllä hyvin tuotteliasta.

7. SUUNNITTELE pänttäys taukojen aktiviteetit

Olen itse aina ollut sellainen joka on aikaisemmin taukoja pitäessään vain ruvennut syömään ja selaillut puhelinta. Mitä teen edelleenkin aika ajoin, mutta tämä tapa saa silti sen epätyydyttävän tunteen syttymään, jonka vuoksi sitten se kymmenen minuutin tauko muuttuikin tunniksi. Tästä oppineena suosittelen siis tekemään listan asioista joita voit tehdä taukoja pitäessäsi perustaen aktiviteetit siihen kuinka pitkä taukosi on. Voit esimerkiksi tehdä kaksi listaa joista toiseen laitat mitä teet kymmenen minuutin tauolla ja toiseen kolmenkymmenen minuutin.

🤎🤎🤎

Tällaisen listan tarkoituksena on että saat tauoillasi juuri sellaisen levänneen tunteen kuin mitä taukojen kuuluisi antaa eikä että ottaisit itsellesi lisäaikaa.

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset