5 tavoitetta ja tapaa vuoden 2022 opinnoille ☕️

Koulu alkoi itselläni viime viikon torstaina orientaatiopäivällä ja nyt maanantaina pääsin sukeltamaan kunnolla opiskeluiden pariin. Kurssit ovat lähteneet hyvin käyntiin ja positiiviseksi yllätykseksi olen saanut pari kurssia sekä kurssin osaa hyväksiluetta aikaisempien opintojeni ansiosta. Olihan siitä hiuskoulusta jotakin hyötyä.

Ennen kuin koulu lähti kunnolla käyntiin halusin asettaa itselleni tavoitteita sekä tapoja joista pitäisin kiinni opintojen aikana. Tässä postauksessa tahdon jakaa nuo tavoitteeni ja ihmeessä kerro kommenteissa mitä tavoitteita sinulla on tuleville opintokuukausille tai jos et opiskele niin loppuvuodelle!

🤎🤎🤎

1. herää aikaisin ja ylläpidä kunnollista uniaikataulua

Elämä tulee olemaan rankkaa, sillä koulun lisäksi tulen kuitenkin käymään töissä. Enkä tällä hetkellä kykene itse päättäämään omista työvuoroistani eli milloin teen ja en tee töitä. Tahdon kuitenkin tästä kaikesta huolimatta herätä joka päivä suht samoihin aikoihin ja näin yrittää ylläpitää hyvää uniaikataulua. Sanoisin, että tällä hetkellä tuo on todella hyvällä mallilla, jotenka se on enemminkin ehkä tapa jota tahdon ylläpitää kuin uusi minkä olisin luomassa. Tavoitteeni on siis yrittää saada sen 7-8 tuntia unta joka päivä. Tämä tarkoittaisi sitä, että kävisin nukkumaan siinä 11 aikoihin ja heräisin suunnilleen klo 7.

2. pidä kiinni suunnitelmista

Keksi ja pidä kiinni siitä hyvästä suunnitelmasta jonka olet itsellesi luonut. Olen nyt viimeisen vuoden aikana tehnyt pientä kokeilua, mitä tulee digitaaliseen suunnitteluun kuten myös vanhaan kunnon kynään ja paperiin. Minkä huomasin kuitenkin toimivimmaksi itselleni oli että yksinkertaisesti luon itselleni tehtävälistan kaikesta mitä minun täytyy tehdä viikottaisessa yhteenvedon tyylissä. Tämän idean kautta tein itselleni "to-do" lista notion sivustolle. Suunnitelmien luominen on kuitenkin vain se helppo osuus. Pitää keksiä se tapa, miten myös sitten pysyykin siinä.

3. saa kaikki työt tehtyä päivän aikana

Tähtään itse siihen, että saisin kaikki kouluun liittyvät asiat tehdyksi 7-8 aikaan illalla. Tämä on sellainen tavoite, jonka todellakin toivon saavuttavani sekä sellainen jonka kohdalla toivon myös pitäväni säännöllisen rytmin ihan sen vuoksi että minulla pysyisi jonkinlainen raja koulun ja kaiken muun välillä.

4. ole yhteydessä opettajiin

Aikaisemmissa opinnoissani tein sen virheen, että kommunikointini opettajieni kanssa jäi hyvin vähäiselle. Se että opettaja muistaa nimesi ja tunnistaa sinut koulun käytävillä ei pitäisi olla ainoa asia, mitä hän osaa sinusta kertoa. Opettajat ovat koululla myös mahdollistamassa opintojesi sujuvuuden, mutta myös sen että sinulla itselläsi on kaikki kunnossa. Opettajien kanssa kuuluu kommunikoida omasta osaamisesta, jos on vaikeuksia ja jopa silloin jos tuntuu että nyt kerrataan sellaista asiaa, jonka on aikaisemmissa opinnoissa oppinut. 

5. hyödynnä ympäristöäsi

Itselläni on hiukan erilainen lukujärjestys kuin aikaisemmin. Edellisten opintojen ansiosta olen saanut hyväksiluettua muutaman kurssin, minkä vuoksi jotkut päivät ovat lyhyempiä - esimerkkinä maanantai jolloin minulla on vain yksi tunti aamulla. Koska tahdon olla mahdollisimman hyvä opiskelija en tahdo suoraan tunnilta päästyäni suunnata kotiin, sillä tiedän kotona olevan paljon häiriötekijöitä, jotka pitävät minut poissa opintojen ääreltä. On hyvä hyödyntää siis koulun omia tiloja, joissa pystyy opiskelemaan tai jopa kirjastoa, jos sellainen sattuu olemaan koulun vieressä, koulussa tai kotimatkan varrella. 

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset