ÄLÄ OSTA UUTTA VILLAPAITAA ENNEN KUIN LUET TÄMÄN

Olen ollut villapaita ihmisiä niin kauan kuin jaksan muistaa. Äidin oli helppo ostaa minulle joululahjoja kun innostuin jokaisesta villapaidasta, jonka vain eteeni sain. Olen vieläkin samanlainen villapaitojen - sekä myös college paitojen - kanssa. Vaatteista ja muodista kiinnostuneena sekä muutamasta muotivirheestä oppineena olen oppinut miettimään ennen kuin ostan hetken mielijohteesta. Myös sovittaminen on sellainen jota olen alkanut tekemään enemmän, sillä tiedän että ostettuani en välttämättä jaksa palauttaa vaatetta. Tässä postauksessa ajattelin jakaa näitä ovalluksiani, havaintojani, mitä tulee villapaitoihin ja ennen kaikkea niiden pukemiseen.

nukka ei ole ystäväsi // Villapaidat kuten myös suurin osa muistakin vaatteista nukkaantuu jossain vaiheessa. Se johtuu yleensä pesusta sekä vaatteen vanhenemisesta, kulumisesta. Helpoin tapa poistaa nukka olisi hankkia nukanpoistolaite tai jos et rahaa viitsi kuluttaa voit myös kokeilla tätä kikkaa. Itse suosin tuota laitetta, sillä se pelastaa monen vaatteen joutumisen kierrätykseen.

kääri hihat // Helpoin tapa luoda kiinnostusta johonkin vaatekappaleeseen on yksinkertaisesti kääriä hihat, nostaa niitä hiukan yli kyynärpään. Myös paidan helmaa kannattaa nostaa hiukan ylös toiselta puolelta, jotta syntyy kontrastia, visuaalista kiinnostusta. Näin saat luotua sitä samanlaista lehdissä näkyvää tunnelmaa tosi elämään. Ihmisen luonteeseen kun kuuluu katsoa sellaisia asioita, jotka näyttävät kiinnostavalta silmälle.

dropsholder // Suurin osa villapaidosta on oversize kokoa ja tämä tarkoittaa myös sitä olkapään saumaosio on tehty niin, että se putoaa suurimmaksi osaksi olkapään ylitse. Nämä paidat saavat sinut näyttämään hiukan pienemmältä kuin olet, sillä itse paita näyttää siltä kuin se "tippuisi päältäsi". Mistä tulee myös nimitys oversize = ylisuuri. Jos et siis tahdo näyttää pienemmältä vältä tällaisia villapaitoja.

katso kokonaisuutta // Itse tein hyvin kauan niin, että ostin vaatteita kunnolla miettimättä itse vaatetta ja sopisiko se minulle tai muihin jo valmiiksi omistamiini vaatteisiin. Ennen kaikkea, mitä tahnsa vaatetta ostaessasi, kannattaa katsoa kokonaisuutta ja tällä tarkoitan nyt enemmänkin hiuksiasi. Hiukset vaikuttavat hyvin paljon ulkonäköömme ja siihen, miltä vaatteet näyttävät päällämme. Oma ohjenuorani olisi tällainen; jos sinulla on tummanruskeat hiukset valitse vaalean värisiä villapaitoja. Vaaleahiuksisille suosittelesin hyvin pigmenttisiä, värikkäitä villaipaitoja. Kiharatukkaisille tällaisia off shoulder villapaitoja sekä suoratukkaisille paksulla neulonnalla tehtyjä villapaitoja.

liika on liikaa // Katso ettei paidassa ole liikaa värejä tai kuviointeja, vaikka raitoja eri suuntiin. Tämä yleensä saa kehon näyttämään leveämmältä kuin, mitä se oikeasti on. Itse olen huomannut, että raidat yhdistettynä unisex oversized villapaitaan ei ole kovinkaan kehoa imarteleva. Varsinkin jos näitä käyttää joka päivä.

villapaidan pesu // Kuten ensimmäisessä kohdassa jo mainitsin, villapaidan nukkaantuminen yleensä johtuu sen väärin pesemisestä. Oikea tapa pestä villapaita on käsin ja se kuuluisi asettaa ns. makuulteen kuivumaan. Itse tosin usein laitan henkariin roikkumaan vältääkseni minkäänlaisia rypyttymiä.

Olisiko sinulla jotain vinkkiä villapaidan ostoon tai käyttöön?Hei! Muista käydä seuraamassa blogia Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa (@paulinetheblog) sekä tilaa blogin oma uutiskirje!

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset