Olen enemmän kuin parikin kertaa maininnut, että poseeraaminen ei ole kauheasti oma juttuni. Ainakaan silloin kun joku toinen on kameran toisella puolella. Tähän on varmasti monia vaikuttajia, mutta suurin taitaa olla epävarmuus kuvien ns. "täydellisyydestä". Itselläni kun on mielessä ajatus siitä, miltä tahtoisin kuvien näyttävän ja kun en itse näe, miten olen tai miten kuvajaa itse ottaa kuvan se varmasti myös näkyy itse kuvista.

Tämän vuoksi otan suurimman osan kuvistani itse ja vaikka siinä meneekin kauheasti aikaa saan silti juuri sellaisia kuvia kuin tahdon. Ehkä joskus palkkaan ihan oikean kuvaajankin. Olen nimittäin kerran ollut Elina Mannisen kuvattavana lyhykäisesti ja oli miellyttävä kokemus, sillä luotto kuvaajaan löytyi. Tässä postauksessa annan nyt kuitenkin omat vinkkini sekä samalla paljastuu kuinka itse otan kuvat itsestäni.

ensimmäinen askel; varmista hyvä tausta // Päätit ottaa kuvia, missä tahansa varmista taustan ns. siisteys. Jos kuvaat kotona katso, ettei mitään ylimääräistä ei haluttua pääse kuvaan. Ulkona kuvatessa katso, että paikka on sellainen, jossa voit rauhassa ottaa kuvia. Yksin voi olla hiukan hassun näköistä mennä ihmisiä kuhisevalle kadulle kameran kanssa, mutta jos sinulla on tarpeeksi itseluottamusta siihen ja tiedät mitä teet: GO AHEAD!

toinen askel; valaistus // Koska itselläni ei ole omistuksessa vieläkään minkäänlaista studiovaloa yritän mahdollisimman paljon hyödyntää luonnonvaloa. Varsinkin näin kesällä se on helppoa ja kuvavarastoa suosittelen kasvattamaan. Vaikka omistaisit jonkilaisen studiovalon tai ringlight:n, ledivalo on myös hyvä vaihtoehto, niin silti kehotan ottamaan tuon keinotekoisen valon käyttöön vasta jos kuvaus hetkellä luonnonvaloa ei ole riittävästi. 

kolmas askel; valmistele kamera // Itselläni on kaksi kameranjalkaa. Isompi, jota käytän aina videokuvaamisessa sekä kun otan itsestäni kuvia sekä minulla on myös minikokoinen kameranjalka. Sillä saa hyvin tasapainotettua kameraa jos tahdon ottaa ns. lähikuvia. Tarkista, että jalka sopii myös kameraasi. Suurin osa kameranjaloista käy kaikkiin kameroihin, mutta jos otat esim. puhelimellasi kuvia sille tarkoitettu jalka on enemmän kuin suositeltavaa.
Laitetaan kamera siis valmiiksi, kolmijalalle ja silmien korkeudelle.

neljäs askel; kameran yhdistäminen puhelimeen // Valokuvaamista helpottaa hyvin paljon puhelimeen ladattava sovellus. Varsinkin jos sinulla on Canonin kamera kuten itselläni. Tämä helpottaa hyvin paljon kuvaamista, sillä voit laittaa itselaukaisimen sekä varmistaa poseerauksesi.

Näin toimit!
1. Asenna sovellus CanonConnect.
2. Omalla kamerallasi mene "menu".
3. Mene kolmannen jakoavaimen kohdalle.
4. Valitse wi-fi "päälle"
5. Valitse "Wi-fi-toiminto" ja puhelimen kuva eli "yhdistä älypuhelimeen"
6. Valitse yhdistä ja ok.
7. Mene puhelimellasi > asetukset > Wi-fi > (laita päälle jos ei päällä) valitse kamerasi, kun se ilmestyy
8. Mene CanonConnect sovellukseen ja valitse "Remote live view shooting"
Olet valmis aloittamaan kuvaussessiot!

+ Jotta saan itse parempia kuvia ja kameraa on helpompi "ohjailla" valitsen itse kuvausasetukseksi CA eli luova automatiikka. Olen itse kokenut tällä helpon kuvattavuuden. Et voi myöskään vaihtaa lennossa, millä asetuksella kuvaisit, sillä vaihtaessasi kesken kaiken esim. Muotokuvaan CanonConnet lopettaa yhteytensä ja joudut aloittamaan alusta koko wifin yhdistämisen.

[ o u t f i t ]
paita - monki
farkut - h&m
kengät - h&m
kello - aarniwood
kaulakoru - monki

Suosittelen varaamaan yksin kuvailuun paljon aikaa. Joskus 10-20 minuuttia riittää, mutta vain silloin jos räpsäiset vain pari kuvaa. On oikeasti hyvä ja jopa hauska ottaa enemmän kuvia. Kaikista mahdollisista kulmista sekä kaikilla mahdollisilla poseerauksilla. Varsinkin jos olet aloittelija omien kuviesi ottamisessa niin on paljon parempi, että vietät itse kunnolla aikaa kuvauksen kanssa. Otat selvää, mitkä ovat sinun poseerauksiasi.

Kuvien muokkaus on myös tärkeä vaihe ja sitä ei kannata ottaa itsestäänselvyytenä. Muokkaaminen ei tarkoita sitä, että sinun täytisi muokata kehoasi, poistaa virheitäsi. Saat kuviasi muokkaamalla lisättyä värin kylläisyyttä, valoisuutta sekä tehtyä niistä omanlaisiasi. Suosittelen Adobe Lightroom:n käyttöä. Itse edelleen muokkaan kaikki kuvani puhelimellani. Helppoa liikenteessä muokkailla ja saan samalla kuvat säilytettyä puhelimessani. Kuvien ottamiseen kannattaa siis varata aikaa, mutta niin myös niiden muokkaamiseen.
Muista seurata blogia myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa (@paulinetheblog)