ASMR | HELPOTUSTA NUKAHTAMISEEN

asmr3

Olen itse yksi niistä harvoista ihmisistä, jolla on todella hyvät unen lahjat. Nukun todella hyvin ja syvää unta. Rille voi pelailla vieressä ja karjua vihaisena niin paljon kuin sielu sietää, mutta minä vain tuhisen onnellisena sängyssä. Nukahtaminen on kuitenkin itselläni hyvin vaikeaa, jos en ole todella, todella väsynyt päivän tapahtumien jälkeen. Tämä on hyvin harvinaista. Yleensä se nukahtaminen myös pitenee, sillä minulla on tapana ajatella aivan likaa. Monta vuotta minulla on ollut tapana kuunnella radiota tai yksinkertaisesti Pasila -sarjaa nukkumaan menessä sekä joskus, jopa youtube videoita. Sitten tutustuin ASMR lyhennettä kantaviin videoihin ja tubettajiin.

asmr2

ASMR on siis lyhenne englannin kielisistä sanoista Autonomous Sensory Meridian Response, jonka varmasti muutamat teistä sen jo tietävätkin. Suomennettuna se tarkoittaa autonomisia, rauhoittavia aistielämyksiä. Jotkut myös kutsuvat tätä aivo-orgasmiksiksi. Tuo ASMR määritelmä otettiin käyttöön vain kuusi vuotta sitten Jennifer Allenin ansiosta, mutta kyseinen ilmiö on pyörinyt maailmassa jo paljon kauemmin.

asmr6

Oletko koskaan tuntenut pientä väristyksen tapaista tunnetta takaraivossasi tai ihan oikeita kylmiä väreitä, jonkun kuiskiessa korvaasi? Oletko tuntenut olosi rennoksi, kun joku on harjannut hiuksisasi, leikkinyt muutamalla hiussuortuvallasi? Jos vastauksesi on kyllä niin silloin sinulla on ASMR kokemuksia. Ihan selkokielellä ASMR on siis tunne, jonka tunnet kun näet tai kuulet tiettyjä asioita. Näiden asioiden ansiosta saatat tuntea pieniä väristyksiä aivoissasi ja se saa sitten sinut rentoutumaan.

asmr1

Kuten jokaisella on lempiväri, jokaiselta löytyy myös lempiääni. Itse nautin todella paljon suuäänistä ja naputtelusta. Näillä äänillä on ASMR maailmassa oma sanansa triggers eli laukaisimet, ja nimi tulee juuri siitä, koska nuo äänet laukaisevat ASMR:n. Yleisimpiä laukaisijoita ovat raapiminen/scratching, naputtelu/tapping, kuiskailu/whispering, suuäänet/mouth sounds, harjaus/brushing ja roolipelit. Roolipelit ovat sellaisia, joissa on pehmeää puhetta/soft talk ja videossa on jonkin sortin juoni. Se voi olla lääkärillä tai kampaajalla käynti tai jotain muuta.

asmr4

Olen itse kuunnellut ASMR videoita ja seuraillut tubettajia seitsemän kuukuatta ja se on todellakin auttanut nukahtamisessa. Nykyään myös saatan kuunnella vain huvin vuoksi, jos tahdon rentoutua sekä nuo videot auttavat myös keskittymisessä. Itselläni ajatukset karkaavat usein, jos kuuntelen musiikkia, sillä alan kuuntelemaan liikaa sanoja. Joskus tuollainen rytminen vihon taputtelu auttaa pitämään ajatukset aiheessa, jos esim. kirjoitan postausta. Videot rauhoittavat todella paljon ja niitä voivat kuunnella aivan kaikki. Itseäni ärsyttää suuresti, että monet seksualisoivat näitä videoita ja niiden tekijöitä. Eihän tässä ole mitään seksuaalista. Kauniita naisia ja komeita miehiä tekevät näitä videoita, mutta eivät sen vuoksi, että saisivat kuulla kuinka joku tahtoo nähdä heidät alasti. Videoilla on ihan toinen tarkoitus ja se on rentouttaa kuuntelijaa, saada stressi katoamaan.

asmr5

Olen itse oikeasti tuuminut tässä tämän vuoden alkupuolella, että tahtoisin itse hypätä mukaan tähän yhteisöön. ASMR videoita löytyy laidasta laitaan, mutta en ole itse vielä löytänyt kauhean monta hyvää suomalaista videoiden tekijää. Yksi olisi kenties Whitewinterwhispers, mutta hän tekee suurimmaksi osaksi kuitenkin englanniksi videoita. Sita Salminen aloitti kyllä tekemään näitä videoita ja ihan suomeksi, mutta itse en ole vielä oikein saanut kiinni hänen videoistaan (enkä varmasti tule) sillä nuo mitkä ovat nyt ilmestyneet eivät ole olleet minun makuuni. Pidän hyvin paljon tällä hetkellä Chynaunique ASMR videoista. Hän tekee usein niitä kivoja suuääni vidoeita. Sitten on Karuna Satori ASMR, joka on ihmisenä ihanan syvällinen ja jonka videoissa esiintyy monesti minua kiinnostavat tarot kortit ja kristallit. ASMR Darling on todella suloinen tapaus ja Pelagea ASMR taustat ovat aina silkkaa ihanuutta. Hän kyllä jaksaa oikeasti panostaa niihin. Sitten ainoa mies, joka on päässyt omiin suosikkeihini on asmr zeitgeist. Hänen videonsa tuovat todellakin niitä väristyksiä takaraivoon. Eikä hän mikään huononkaan näköinen miekkonen ole.

   Oletko itse jo tutustunut ASMR tubettajiin?

ruusu

1 kommentti:

  1. Ei ole mulle ollenkaan tuttu tämä ilmiö, mutta rauhoittaaviin äänimaailmoihin olen ajatellut kyllä tutustua jossain vaiheessa. Mun on muuten vaikea kuvitella Pasilan katsomista nukahtamistarkoituksessa, mulle ihan liian levoton :D

    VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset