5x miten löytää motivaatio jälleen?

Tämän kertainen postaus on jatkoa edelliselle postaukselle, jossa kerroin mitkä asiat voisivat olla syynä sille ettet tunne enää motivaatiota tai edes inspiraatiota elämää kohtaan. Aivan varmasti kysymys heräsi miten pystyn nostamaan itseni tästä huonosta jamasta ja postaus ei varmastikaan kauheasti auttanut juuri tuossa kyseisessä asiassa.

Kerron sinulle siis muutaman asian, jotka motivoivat minua takaisin inspiraation äärelle. 

Muistathan käydä ensimmäiseksi kurkkaamassa aikaisemman julkaisun, jossa yritimme löytää mistä se motivaation ja inspiraation puutos sekä jumissa olemisen tunne voisi johtua. Lukaistuasi kyseisen julkaisun voit palata takaisin tämän tekstin pariin, jossa kerron miten löysin oman motivaationi.


a s k e l  #1: käy pohjalla

En sano, että sinun tulisi käydä aivan pohjalla asti. Sinun on vain päästävä sen verran kosketuksiin pohjan kanssa, jotta itsetietoisuutesi heräisi ja tunnistat sen pisteen missä et ole onnellinen nykyisen tilanteesi kanssa ja olet valmis tekemään muutoksen.

Monet meistä vain ajelehtivat virran mukana ennen tätä pistettä. Ja monet ihmiset elävät mukavuusalueellaan pääsemättä koskaan kosketuksiin korkeimman potenttiaalinsa kanssa eivätkä edes pääse siihen pohja pisteeseen, joka voisi auttaa heitä tunnistamaan minkälaisessa tilanteessa he elävät ja etteivät he oikeasti tahdo olla siellä.

Minulle tuo tunnistamisen piste oli se kun ymmärsin, että kaikki mitä tein oli väkipakolla luotua ja olin lopettanut sellaisten asioiden tekemisen, jotka olivat joskus tuoneet minulle suurta iloa. En siis todellakaan sano ettenkö olisi luonut mitään, sillä sisällön luontiani kauan seuranneet tietävät tuon väitöksen olevan valhe. Tein vain asioita helpoimman kautta. Jossain kohtaa tein jopa sellaisia luovia asioita vain koska se "oli hyväksyttävää" entisessä taloudessani. Siinä sisällössä mitä loin, tänne blogiin tai muualle sosiaaliseen mediaan, ei olut mitään vikaa. Edelleenkin noita julkaisuja pystyy lukemaan ja katsomaan ja jokainen pystyy katsomaan minua samalla sanoen, "hän on normaali. hänellä on kaikki hyvin", mutta sisältä tiedostin etten ollut paras versio itsestäni.

Tämä oli se piste, joka sai minut haluamaan muutosta. Ajattelin; "okei, jos asiat eivät muutu ne tulevat menemään vain pahempaan suuntaan". Hetken kaikki oli hiukan sekavaa ja en tiennyt miten toimia, mutta sitten se sekavuus ja kaikki muukin selkeni.


a s k e l  #2: kerää tietoa ja inspiraatiota

Heti sen jälkeen kun olet päässyt siihen pisteeseen jossa sanot itsellesi; "Herätys! Haluan tehdä muutoksen. Olen valmis tekemään muutoksen". Tämä on se vaihe missä aloitat tiedon ja inspiraation keräämisen, jotta tietäisit miten pystyisit aloittamaan tuon muutoksen. Koska tieto on voimaa. Etkä tiedä mitä tehdä ennen kuin menet ja opit. Teet pientä taustatutkimusta. Opit miten muut ihmiset tekivät sen. Nousivat ylös ja selviytyivät.

Tämä oli se vaihe jolloin itse aloin katsomaan videoita opiskeluista ja hyvinvoinnista - miten parantaa elämääni ruokavaliolla ja organisoisin opintojani, joita tietenkään en ollut vielä aloittanut, mutta haluni päästä kouluun oli suuri ja halusin olla hyvin valmistautunut sitten kun pääsisin takaisin koulun penkille. Olen vain tutkinut uusia ja erilaisia videoita niin YouTubessa kuin instagramissa ja tiktokissa. Tein taustatutkimusta samalla kirjoittaen asioita ylös perustuen siihen mitä katsoin ja mistä aiheesta halusin oppia. Tuolla informaatiollla pystyin luomaan itselleni suunnitelman, josta pidän ja joka toimii minulle. Sellainen joka oli helposti toteutettava.


a s k e l  #3: luo suunnitelma

Tämä oli se vaihe jossa tein itselleni Notion:ssa sivun, jonka avulla lähdin organisoimaan. Loin itselleni omat henkilökohtaiset säännöt ja pyrin noudattamaan niitä - sellaiset joiden uskoin olevan sellaisia joita kykenisin itse noudattamaan.

Tee siis suunnitelma ja tee siitä hauska. Varmista myös, että teet siitä tarpeeksi joustavan, sillä elämä on kuitenkin jatkuvaa muutosta täynnä. Itse en tee mitään liian jyrkkää suunnitelmaa, sillä tiedän ettei sellainen onnistu omalla kohdallani. Tunnen itseni sen verran hyvin ja tiedän etten kykenisi pysymään sellaisen suunnitelman perässä. Tulet myös antamaan helpommin periksi jos suunnitelmasi on liian jyrkkä, joten tee siitä sellainen joka sopii juuri sinulle.


a s k e l  #4: seuraa kehitystäsi päivittäin

Tämä on sellainen asia, jonka kanssa koen vieläkin hiukan vaikeuksia, sillä hajamielisenä unohdan pitää kirjaa kehityksestäni. Varsinkin silloin jos vihko tai sivusto johon asioita laitan ylös ei ole koko ajan esillä. Enemmän kuitenkin muistan kuin unohdan kirjata asioita ylös ja tämä on auttanut todella paljon nostattamaan motivaatiotani.

Olen kokenut yhdeksi hyväksi OneDay nimisen sovelluksen johon pystyy kirjaamaan ylös kaiken. Kyseinen sovellus on siitä myös kätevä, että siihen voi luoda monta eri "lehtiötä", joiden avulla kykenee pitämään esim. ruokapäiväkirjaa, henkilökohtaista päiväkirjaa ja vaikka kirjaamaan ylös treeniohjelman kehitystä kuvien kera.


v i i m e i n e n   a s k e l: anna aikaa ja aseta se etusijalle

Yksi asia jonka tein nostattaakseni motivaatiota oli ajan asettaminen milloin tekisin kaikki nuo asiat joka päivä. Tähän kuului siis päiväkirjan kirjoittaminen sekä sosiaalisen median sisällön ja luomisprosessin suunnittelu ylipäätänsä. Itselleni tämä aika oli - ja on edelleen tottumuksen vuoksi - aamut. Heräsin aina kuollettavan aikaisin, sillä aamut olivat ainoata aikaa jolloin sain olla rauhassa. Jolloin minun ei tarvinnut palvella suurta mieslasta, jonka pääsääntöinen tehtävä päivittäin oli vain valittaa elämästä. Eikä tällainen olemus todellakaan inspiroinut minua luomaan mitään.

Nyt ympäristö on paljon parempi, mutta tunnen edelleen aamujen olevan sitä täydellistä luomisaikaa itselleni. En ole nähnyt syytä vaihtaa tottumustani. Tuntuu nimittäin, että heräisin jopa paremmin päivään ja saan enemmän aikaiseksi kun toimin näin. Yritän myös tehdä asiosita mahdollisimman helppoa itselleni jättämällä tarvittavat tavarat esille illalla, jotta muistan kirjata kaiken ylös aamulla.

🤎🤎🤎

Tässä olivat askeleet joiden avulla itse löysin motivaation luomista ja itsestäni huolehtimista kohtaan. Ei mitään niin kummallista. Uskon myös että olet aivan varmasti näistä kaikista kuullut, mutta joskus kannattaa kokeilla sellaista asiaa jonka on kuullut jo tuhat kertaa. Ja aina näitä voi muokata itselleen sopivaksi. Kenties nämä jopa auttavat sinua aihepiirissä, jotka eivät ole samat kuin minun. 

Suurimman osan ajasta emme ole tehneet yhtä näistä askelmista, joka on syy sen takana miksi tunnumme pysyvän paikallamme. Kenties et ole vain tehnyt taustatutkimusta. Ehkä et ole vain yrittäynt löytää inspiraatiota ollenkaan. Tai ehkä sinulla ei ole minkäänlaista suunnitelmaa. Ehkä et pidä kirjaa kehityksestäsi.

Anna näille vinkeille tilaisuus ja ihmeessä kerro miten meni.

Jälleen, on todella normaalia että motivaatio tulee ja menee elämässä. Sehän on osa elämää. Meidän ei ole pakko olla koko ajan inspiroituneita tai motivoituneita tekemään asioita. Nämä hetket kuitenkin opettavat meille enemmän itsestämme ja elämän koettelemuksista kuin hetket jolloin tunnemme olomme täydellisiksi. Jokaisessa asiasta löytyy oppimista.

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset