3+1 syytä miksi elämästäsi puuttuu motivaatiota tai inspiraatiota

Puhutaan hetki motivaatiosta.

Viimeisten muutaman viikon, jopa oikeastaan parinkin kuukauden ajan, en ole julkaissut mitään kauhean aktiivisesti ja ihan vain koska en ole tuntenut itseäni tarpeeksi motivoituneeksi luoda mitään. En ole täysin varma mistä tämä voisi johtua, mutta jonkin aikaa tuo kipinä on ollut kadoksissa ja olen kamppaillut sen uudelleen löytämisen kanssa jo parin vuoden ajan. Minusta ei vain ole aina tuntunut siltä, että nyt voisin istua koneen ääreen ja kirjoittaa tai napata kameran käteen, ottaa pari kuvaa tai jopa kuvata videon.

Elämäni jakaminen ja sen taltioiminen ei ole tuntunut yhtä helpolta ja huolemattomalta kuin mitä se joskus oli. Ehkä kaikki vain johtuu siitä että olen itse muuttumassa. Tahdon olla hieman enemmän yksityisempi. Arvostan nimittäin enemmän omaa aikaa. Eikä tämä todellakaan tarkoita että minulla olisi ollut mieli maassa koko tämän ajan, koska se ei vain ole totta. Minulla on ollut kaikki hyvin. Tunnen vain että olen viimeiset pari vuotta elänyt elämääni itseni vuoksi sen sijaan että näyttäisin kaikille asioita itsestäni, mikä on oikeasti hiukea muutos entiseen. Muistan jakaneeni hyvinkin paljon asioita siinä uskossa, että niin kuului tehdä, jos halusi osoittaa olevansa luova.

Olen huomannut löytäneeni viime aikoina motivaatiota hiukan erilaisemmista asioista kuin aikaisemmin kuten mielen hyvinvoinnista. Tutkin tällä hetkellä tätä motivaatio aihetta, sillä tunnen motivaation puutosta luovissa asioissa, mutta sitten puolestaan olen löytänyt motivaatiota mitä tulee oman mieleni hyvinvoinnista huolehtimiseen. Minkä johdosta olen kyllä myös ollut priorisoimatta työtäni, mutta sen sijaan olen priorisoinut itseäni ja omaa hyvinvointiani. Se on ihan ok etten ole niin produktiivinen töissä, sillä kyseessä on kuitenkin työ joka on ainoastaan väliaikainen ja pidänhän huolta itsestäni, mielenterveydestäni ja kehoni kunnosta. Mikä on produktiivista omalla tavallaan.

Haluan jakaa muutaman asian motivaatiosta kanssasi jotka olen tässä oppinut. Jaan kolme syytä miksi todennäköisesti elämästäsi uupuu motivaatiota tai jopa inspiraatiota.

Syy 1 - pelko

Jos todella käytät aikaa syyn kaivamiseen miksi tunnet olosi vähemmän motivoituneeksi tai inspiroituneeksi, tulet todennäköisesti löytämään pelkoa. On todennäköistä että sinulla on syvällä sisälläsi pelkoa joka estää sinua menemästä ja tekemästä, ottamasta riskejä, tekemästä jotain uutta ja jännittävää. Itse en ymmärtänyt tätä omasta motivoimattomuudestani, ennen kuin tein todella syvää tutkiskelua asian suhteen ja ymmärsin etten ollut tuntenut motivaatiota luomista kohtaan koska minulla on tämä todella syvä pelko epäonnistumisesta.

Minulla on tämä syvä pelko, jos yritän olla jollain tapaa luova lopputulos tulee olemaan todella huono. Enkä todellakaan tahdo tehdä mitään huonoa, oli sitten kysymys videosta, blogipostauksesta tai yksinkertaisesti muistivihon töherryksestä. Tietenkin tahdon että asiat mitä luon ovat hyviä. Ja tämä kyseinen pelko on se joka estää minua edes aloittamasta, ja sitten siitä tulee vain jumi jonka yhdistän siihen harhaluuloon, että kyse olisi vain inspiraation puutteesta kun en kykene luomaan mitään. Oikeasti kyseessä on pelko, joka täytyy vain kohdata ja koittaa päästä sen ylitse.

Syy 2 - et ole todennäköisesti yhteydessä itsesi kanssa

Tämä tapahtuu silloin kun olemme hiukan hajamielisiä, kun vietämme liikaa aikaa sosiaalisessa mediassa tai katsomme televisiota tai kenties jopa vain kun olemme paljon ihmisten kanssa. Ehkä se on ympäristösi, joka ei anna sinun olla yhteydessä itsesi kanssa. Keskityt niin paljon siihen mitä muut sanovat tai ajattelevat, ettet ole antanut itsellesi aikaa ajatella miten oikeasti sinulla menee, mitä itsesi kanssa oikeasti tapahtuu. 

Huomasin itse etten ollut yhteydessä itseeni ja sisäiseen kipinääni, mitkä antavat minulle inspiraatiota ja motivaatiota, koska en ollut pitänyt päiväkirjaa tai piirtänyt pitkään aikaan. Nämä ovat nimittäin kaksi sellaista asiaa, jotka ovat ydin tapojani, asioita joiden avulla pysyn samalla taajuudella intuitioni kanssa. Pitkän ajan jälkeen päätin kokeilla päiväkirjan pitämistä ja kun sain ajatukseni kirjoitettua ylös sain kunnollisen "wow" elämyksen. Saan oikeasti todella paljon ideoita kun vain hiljennyn itsekseni. Olen vain selaillut sosiaalista mediaa, katsonut televisiota ja vain tehnyt muita asioita. Eikä kyse ollut inspiraation puutteesta. Kyse oli oman itseni blokkaamisesta ja etten päässyt yhteyteen sen jumalallisen voiman kanssa joka antaa nuo ideat ja selkeyden siitä miten toimia.

Kenties sinunkin täytyy vain hiljentyä hetkeksi, kirjoittaa ajatuksesi ylös ja sukeltaa siihen sisäisen kipinän syövereihin, sillä meillä kaikilla kyllä on se. Jotkut eivät vain ole yhteydessä siihen.

Syy 3 - toimit liikaa mukavuusalueellasi

Kun olet aivan liian kauan mukavuusalueellasi, elämä muuttuu rutiiniksi, siitä tulee hyvin arkipäivää. Tämä johtaa siihen ettei mistään tule uutta energiaa. Ei ole kauheasti inspiraatiota. Motivaatiosta puhumattakaan. Jos tämä on asian laita on sinun tehtävä jotakin jotta pääsisit pois mukavuusalueeltasi. Kenties se on vierailu uudessa paikassa, viikonloppu matka tai uuden harrastuksen kokeilemista. Tee jotain erilaista. Käy katsomassa jotain uutta tuodaksesi hiukan säpinää elämään. Tahdot altistaa itsesi uudelle ympäristölle. Tee jotain joka tuntuu hiukan hullulta. Muuta ympäristöäsi ja järisytä itsesi ulos mukavuusalueeltasi, mikä auttaa sinua löytämään enemmän energiaa ja motivaatiota elämään.


Lopuksi, minulla on antaa sinulle bonus syy minkä en usko koskevan jokaista, mutta on mahdollisuus, että se koskee juuri sinua.

Bonus - uudelleenohjaus

Motivaation/Inspiraation puutos voi johtua hyvin uudelleenohjauksesta. Tarkoittaen: et tunne sitä energiaa ja intoa elämää kohtaan ihan syystä. Tämä tarkoittaa ettei sinun kuulu jatkaa sitä asiaa tai jatkaa sillä tietyllä polulla. Kenties motivaation puutos on merkki siitä ettei tämä ole se oikea juttu sinulle ja sinun pitäisi tehdä jotain muuta. Sinun pitäisi ehkä kokeilla uutta polkua tai kokeilla jotain täysin uutta. Yksi ovi sulkeutuu, mutta samalla toinen aukeaa. Tämä on elämää. Elämä on alati muuttuvaa. Mikä puoleastaan tarkoittaa, että ehkä polku mitä kuljemme senkin kuuluu muuttua. Vaikka joskus saatoitkin rakastaa jonkin tietyn asian tekemistä, kenties jopa olit aikaisemmin todella motivoitunut, mutta se ei tarkoita että kaikki tulisi pysymään sellaisena ikuisesti. Motivaation menettäminen voi tarkoittaa, että sinun kuuluu tehdä jotakin uutta tai ehkä sinun on tarkoitus tehdä sitä mitä teet täysin uudella tavalla. Tavalla joka inspiroi sinua. Sinun täytyy vain muuttaa asioita ja hyväksyä se että muutos on ainoa pysyvä asia elämässä.

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset