Kuutaikuus 101 ... aloittelijan opas


En tiedä mikä siinä on, mutta jokin tuossa kuussa on, mikä vetää vain puoleensa.

Se on mysteerinen, taijanomainen ja hiukan jopa pelottavakin aika ajoin. Ihmiset ovat laulaneet, kirjoittaneet ja puhuneet tästä taivaallisesta taivaan kappaleesta jo tuhansia vuosia. Enkä itse ihmettele. Kuu on todella kiehtova.

Olen itse aina tuntenut jonkinlaista yhteyttä lunaan ja niin kauan kuin itse jaksan muistaa äitini on aina sanonut; "Ha, on varmaan täysikuu", viitatessaan levottomaan yöhön unien suhteen. On ihana ajatella etten ole ainoa, joka on kokenut kuussa olevan jonkinlaista voimaa, että se vaikuttaisi asioihin. Omalla kohdallani, silloin kun käyn läpi elämän hankalia vaiheita minut on helppo löytää kuuta katselemasta. Jotenkin aina palaan kuun luokse, kun kaipaan lohtua, ohjastusta tai vain piristystä. Vuosi sitten halusin syventää tätä yhteyttä kuun kanssa, mutta tunsin olevani hukassa, sillä en tiennyt miten toteuttaa tämän.

Kuu ja muut taivaankappaleet ovat hauska juttu, sillä henkilökohtaisesti tiedostan näiden olevan Maan kaltaisesti tyhjyydessä kelluvia isoja kiven murikoita, mutta samaan aikaan koen näillä jokaisella olevan oma hahmonsa, energiansa. En kuvailisi tunnetta sellaisena kuin nämä olisivat yhtä voimakkaita kuin Jumala, mutta ymmärrän kyllä, miksi näitä on palvottu/palvotaan. Energia on yhtä voimakkaan tuntuinen ja ehkä jopa enemmän kosketuksissa kuin Jumala, sillä nuo ovat kuitenkin siinä silmien edessä. En tiedä oliko tuo paras mahdollinen sana valinta, sillä en kuuta tai muitakaan planeettoja lähtisi Jumalaan vertaamaan. Osana jotain suurempaa voimaa koen noiden kuitenkin olevan ja ehkä sieltä se hengellinen energia tulvii, joka samalla tuntuu kuitenkin tutulta ja lohduttavalta.

En tule suoranaisesti kertomaan mitä tehdä, sillä hengellisyys on hyvin henkilökohtaista ja jokaisen tapa harjoittaa hengellisyyttä tulisi olla heijastus heistä itsestään. On kuitenkin helpompaa, että olisi jonkinlainen lähtöpiste. Jos sinua ei taas kiinnosta hengellisyyden harjoittaminen, niin tämä saattaa silti olla ihan mielenkiintoinen postaus sinulle, sillä ollaan rehellisiä; kuu on kuitenkin aika hemmetin upea.


Hae tietoa syntymäpäiväkuustasi

Tiesitkö, että jokaisella on oma kuun merkkinsä? Suurin osa ihmisistä tietää ainoastaan auringon merkkinsä - esim. itse olen Kalat, sillä olen syntynyt 12. maaliskuuta, jolloin aurinko oli Kalojen merkissä. Toisin kuin auringon merkki, jolla kestää kokonainen kuukausi vaihtua uuteen merkkiin niin kuun merkki muuttuu toiseen merkkiin 2-3 päivässä. Tämä tekee siis merkistä jokaiselle todella henkilökohtaisen. Voit tarkistaa helposti omasi tästä, saat koko syntymäkarttasi tietoosi - syntymäkartta on yksinkertaisuudessaan kartta taivaasta, missä asennossa se oli kun synnyit. Itse olen kuumerkiltäni Härkä. Jokaiselle planeetalle löytyy myös oma merkkinsä jonka näet syntymäkartastasi, samoin kuten nousevan merkkisi.

Nyt keskitymme kuitenkin kuuhun, joka edustaa tunteitamme, sisäistä itseämme ja intuitiotamme. Se yhdistetään usein veden elementin kanssa, koska sillä on läheiset välit vuoroveden kanssa. Kuun asennolla syntymämme aikaan on hyvin suuri vaikutus persoonaamme, sen päivittäisillä liikkeillä on myös kollektiivinen vaikutus meihin. Esimerkkinä; kun kuu on tulisen Oinaan merkissä voit tuntea olosi hiukan enemmän impulsiiviseksi.

Tietyt sijoittelut vaikuttavat toki enemmän tai vähemmän päivittäin riippuen omasta kuun merkistäsi.

Olen ladannut puhelimeeni sellaisen sovelluksen kuin Co-Star ja suosittelen tätä, jos olet yhtään kiinnostunut astrologiasta sekä horoskoopeista. Tämä sovellus on täydellinen henkilökohtainen horoskooppilukijasi, sillä se käyttää syntymäkarttaasi tulevaisuutesi tulkitsemiseen. Itse en koskaan ole horoskooppeja ennustajina oikein käyttänyt, mutta tämä sovellus on hyvin auttanut minua omassa hengellisyyden harjoittamisessani, taikuudessa ja ennen kaikkea omien tunteideni ymmärtämisessä. Sovellus kertoo mitä tunteita saatat tuntea päivän aikana sekä miten voit ehkäistä päivän aikana kokemaasi negatiivisuutta.

kuva napattu pinterestistä

Kuun eri vaiheista

Uusi/Pimeäkuu ... Uusikuu merkitsee alkua uudessa kierrossa. Tänä aikana kuu siirtyy hiipuvasta (katoavasta) kasvavaksi. Uusikuu on näkymätön, sillä aurinko paistaa tällöin sille puolelle, joka on poispäin Maasta. Pimeäkuu, kuitenkin, viittaa siihen koko ajanjaksoon kun kuu on näkymättömissä Maalle. Itse ajattelen sen näin; Uusikuu on se hetki raskaudesta, jolloin se heijastaa kaikkea hiljaisuuden ja toiminnan välillä. Tämä on se hiljaisuuden aika ennen myrskyä. Tänä aikana on hyvä miettiä uusia projekteja, asettaa tavoitteita ja luoda suunnitelmia tulevalle kuukaudelle.

Kasvava kuu ... Kun kuu kasvaa kohti täysinäisyyttään niin samalla kasvaa oma energiasikin. Tämän kahden viikon aikana (oletettavasti) uudenkuun aikaan asettamasi tavoitteen tulisi kristallisoitua toiminnaksi. Kasvavan kuun aikana ota konkreettisia askelia kohti tavoittettasi. Hyödynnä tätä kollektiivisen energian lisäystä ja saa asioita aikaiseksi!

Täysikuu* ... Täysikuu edustaa hengellisyyden ja tunteellisuuden energian huippua. Monet ihmiset kokevat intensiivisä tunteita ja jopa uniongelmia - kuten rakas äitini - tähän aikaan kuukaudesta. Kun ihastuttava luna lähenee täysinäisyyttään tämä energia purkaus antaa sinun tehdä sen viimeisen ponnistuksen tavoitteitasi kohden joita olet työstänyt kasvavan kuun aikana. Tänä aikana voit myös juhlia niitä kaikkia asioita, joita olet toteuttanut tähän asti.

*Saatat olla kuullut eri tyyppisistä täysikuista (susi kuu, vaaleanpunainen kuu jne.) Alkuperä näillä nimityksillä voidaan katsoa olevan alkuperäiskansojen heimoilta.  Valitettavasti, alkuperäiskansojen heimojen nimiä harvoin mainitaan kun puhutaan täysikuista. Joten jos haluat käyttää näitä termejä suosisittelen lämpimästi tekemään taustatutkimusta ja mainitsemaan tästä alkuperästä, jos asian otat puheeksi. Hyvä esimerkki postaus lisätietoa janoaville löytyy tästä.

Vähenevä kuu ... Kun kuu alkaa vähenemään on aika vähitellen lopettaa ja tehdä viimesilaukset niihin tavoitteisiin, jotka asetit itsellesi kierron alussa. Hidasta ja siirry toiminnasta pohdiskeluun. Katso mitä olet saanut aikaiseksi kuin myös mitä olet oppinut tämän kuun kierron aikana. Mitä opetuksia tulet kantamaan mukanasi tulevaisuudessa? Mistä asioista voit pääsätä irti?

kuva napattu pinterestistä

Kuu horoskooppimerkeissä

Kuulla on hyvin... Erilainen maku riippuen ihan siitä mistä horoskooppimerkistä on kyse minäkin hetkenä. Kuten mielialamme ja tunteemme, lunakin pomppii yllättävän usein merkkien välillä. Joka 2-3 päivän välein kuu liikkuu seuraavaan horoskooppimerkkiin. 

Suosittelen lämpimästi ottamaan selvää omasta kuumerkistäsi, jos et jo sitä valmiiksi tiedä. Kuten aikaisemmin mainitsin; sen päivitäinen liike vaikuttaa sinuun eri tavalla syntymäsi sijainnin perusteella.

Alle olen tehnyt pienen yleiskatsauksen kuusta jokaisessa 12 horoskooppi merkissä (ryhmitettyinä niitä vastaavaan elementtiin)


Tuli merkit

Tuli merkeillä - Oinas, Leijona ja Jousimies - on hyvin rohkea, luova, intohimoinen energia. Elementtinä tuli edustaa tahtoamme, itsemme ilmaisemista ja toimintaamme. Kun kuu on tuli merkissä luova harjoittaminen ja rituaalit, jotka yhdistetään tuleen (kuten vaikka kynttilä taikuus) ovat hyvinkin suositeltavia.

Oinas / Intohimoinen ... Aivan ensimmäisenä merkkinä horoskoopeissa, Oinas tahtoo päästä ylös ja mennä. Kun kuu on Oinaksessa voit tuntea lisääntyvää intohimoa mitä tahansa asiaa kohtaan, johon uskot. Käytä tätä energiaa aloittaaksesi uusia projekteja, joita olet jo hetken aikaa pohtinut. Kuitenkin, muista tehdä tarkistus ennen suuria päätöksiä - et tahdo tuntea katumusta kun Oinaan impulsiivinen itseluottamus hiipuu.

Leijona / Inspiroitunut ... Leijona on se tähti horoskoopissa. Leijonan magneettinen ja lapsenomainen energia saavat sinut tuntemaan huolettomuutta. Tämä on täydellinen aika tehdä jotakin hauskaa sellaisten henkilöiden kanssa joita rakastat. Voit myös liikkua kohti luovaa muotoa itsensä ilmaisemisessa; kirjoittaminen, musiikki tai piirtäminen. Käänteisessä puolessa, Leijonalla on huono tapa etsiä ulkoista validointia, joten jos olet aloittanut luomisprosessin varmista, että teet sen itsesi vuoksi.

Jousimies / Idealisti ... Jousimies-kuu saa sinut tuntemaan optimistisuutta ja tulee inspiroimaan sinua tutkimaan yleviä ideoita. Matkustus, filosofia ja korkea koulutus ovat kaikki asioita joita kohti Jousimies kokee suurta vetoa. Idealistina yksityiskohdat eivät ole vahvin laji tämän merkin kohdalla. On todella hyvä aika miettiä suurempaa kuvaa ja tavoitella uskonnollisten sekä hengellisten käytäntöjen tutkimista.


Maa merkit

Maa merkeillä - Härkä, Neitsyt ja Kauris - yhdistetään fyysisiin näkökohtiin päivittäisissä asioissa. Tunteet jotka pyörivät vakauden ja turvallisuuden ympärillä fyysisessä maailmassa astuvat pintaan, kun kuu siirtyy näiden merkkien läpi. Tämä on myös todella hyvä aika rituaaleille, jotka koskevat terveyttä, uraa, kotia ja raha-asioita.

Härkä / Rentoutuja ... Kuu on hyvin rento ollessaan Härässä - kuu on hyvin haltioitunut ollessaan tässä merkissä. Härkä tahtoo olla fyysisesti hyvinvoiva, eikä pyydä anteeksi sen vuoksi. Saatat löytää itsesi kotoa, kurkottamassa kohti pörröistä vilttiä ja syömästä jäätelöä. Huolimatta Härän jääräpäisestä ulkokuoresta, Härkä on romantikko sydämeltään, joten saatat jopa tuntea extra halittavuutta myös.

Neitsyt / Itsensä parantaja ... Todella suuri muutos hitaasti liikkuvasta härästä - Neitsyt on todella aktiivinen. Merkki yhdistetään itsensä parantamiseen, fyysiseen hyvinvointiin ja toisten palvelemiseen. Saatat tuntea pientä inspiraatiota uudistaa päivittäisiä rutiinejasi silloin kun kuu ohittaa Neitsyt merkin. Tämä parantaja työstää itseään, sillä periaatteella että pystyy sen jälkeen auttamaan muita. Pidä kuitenkin silmällä perfektionismia, Neitsyellä on taipumusta olla todella kriittinen (varsinkin itselleen).

Kauris / Kunnianjanoinen ... Horoskooppimerkkien toimitusjohtaja voi saada sinut tuntemaan kunnianhimoa kun kuu on tässä merkissä. Kauris on ahkera työläinen ja tahtoo menestyä perinteisissä elämän vaiheissa - ura, perhe, ylempi koulutus jne. Tämä on todella hyvä aika asettaa tavoitteita, jotka ilmentävät yltäkylläisyyttä. Kuu ei ole kauhen mukavassa mielentilassa tämän vakavan, tunnottoman Kauriksen kohdalla, joten saatat tuntea olosi hiukan erilliseksi muista.


Ilma merkit

Kuun ja ilma merkkien - Kaksonen, Vaaka ja Vesimies - yhdistelmä on hyvinkin omituinen. Kuu määrää tunteistamme, kun taas ilma elementtinä yhdistetään ajatuksiin, kommunikointiin ja älykkyyteen. Me kaikki olemme kokeneet sen kivun, mikä yhdistetään huonoon yhteyteen ajatusten ja tunteiden välillä. Kun kuu on Ilman merkissä, rituaalit jotka sopivat niin päälle kuin sydämelle ovat suositeltavia. 

Kaksonen / Utelias ... Kaksonen on hyvin utelias ja puhelias luonteeltaan. Kun kuu on tässä merkissä voit tuntea kuin ymmärtäisit kuinka kaikki oikein toimii, ja saata jopa jakaa uusia ideoitasi ystäviesi kanssa. Nimensä mukaisesti sinulle saataa syntyä tunne, että toinen puoliskosi puuttuisi tai tahdot jonkun toisen tulevan täydentämään sinua. Yritä ohjata Kaksosen luonnolista uteliaisuutta itseesi ja tee hiukan itsetarkastelua.

Vaaka / Äitihahmo ... Vaa'an #1 huolenaihe on että jokaista kohdellaan samalla tavalla - niin paljon että Vaaka saattaa unohtaa kokonaan itsensä. Kun kuu on tässä merkissä, ihmissuhteesi tulevat olemaan valokeilassa. Vaa'alla on hyvin korkea tunnetasoinen älykkyys, mutta käyttää sitä usein muihin. Tämä on täydellinen aika katsella ihmissuhteitasi ja arvioida missä voisit tarvita enemmän tasapainoa. Kuitenkin varmista, että piirrät tarkat viivat itsesi ja muiden välille.

Vesimies / Aktivisti ... Vesimies on sosiaalisen aktivismin ja yhteisön merkki. Kun kuu siirtyy tämän merkin läpi humanitaariset intohimot lisääntyvät. Ota aikaa miettiäksesi omaa arvojärjestelmääsi - millä on merkitystä sinulle ja yhteisöllesi? Huolimatta Vesimiehen intohimosta aktivismia kohtaan, merkki voi olla hiukan syrjässä, mitä tulee tämän omiin tunteisiin ja ihmissuhteisiin. Vastusta siis halua tunteiden sammuttamisen suhteen.


Vesi merkit

Kuun ollessa vesi merkissä - Rapu, Skorppiooni ja Kalat - voit odottaa, että tunteesi intensiivisyys on korkealla. Vesi, samoin kuin kuukin, yhdistetään tunteisiin. Kaikki tunteet joita olet yrittänyt pitää piilossa todennäköisesti tulevat pintaan, kun kuu on yhdessä näistä merkeistä. Kaikki rituaalit jotka yhdistyvät veteen ovat todella suotavia tähän aikaan.

Rapu / Kotihiiri ... Kuu hallitsee tätä merkkiä, joten se tuntee olonsa kotoisaksi tämän merkin kanssa. Rapu on se hiljainen hoivaaja ja yhdistetään kaikkiin asioihin jotka vain liittyvätkin kotiin ja perheeseen. Saatat kokea halua pysyä kotona, kokata maukkaita aterioita ja viettää laatuaikaa rakkaidesi kanssa. Nimestään päätellen Ravulla on hyvin kova kuori, joka suojaa sen pehmeää sisintä. Keskity siihen että hyväksyt ja hoidat omaa sisäistä tunteellista puoltasi (muista, tunteellisuus EI ole huono sana).

Skorpiooni / Tunteellinen ... Skorpiooni tuntee todella voimakkaasti. Kun kuu siirtyy tämän merkin läpi kaikki ne tunteet jotka olet yrittänyt pitää pinnan alla toden näköisesti pulpahtavat esiin. Koska Skorpiooni tuntee todella syvästi, se suojelee itseään kaikin mahdollisin keinoin, joten voit tuntea olosi hyvinkin puolustavaksi. Intuitiosi toisista ihmisistä tulee olemaan herkempi, kun ollaan Skorppio-kuun kohdalla (ei ole tilaa epäaidoille ystävillä, kun tunteet ovat näin herkällä alueella).

Kalat / Hengellinen ... Kalat on viimeinen vesi merkki ja jopa viimeinen merkki Horoskoopeissa. Monien astrologien mukaan Kalat merkillä on pieni osa jokaista merkkiä itsessään, sillä se on elänyt läpi kaikki 12 arkkityyppiä. Tässä merkissä elementti vesi ottaa hyvin hengellisen sävyn. Kalat näkee yhteyden kaikken elollisen välillä ja tämän johdosta on todella myötätuntoinen. Kun kuu on tässä merkissä voit odottaa tuntevasi olon enemmän hengelliseksi ja olevasi yhteydessä toisiin paremmin. Muista pitää jalat maan tasalla, Kalat voi todella helposti hairahtua omien tunteidensa maailmaan. 


Erikoiset kuut

Superkuu ... Ihmiset tekevät todella ison asian superkuusta tietämättä oikeasti mikä superkuu on. Yksinkertaisesti tämä tarkoittaa sitä, että luna näyttää isommalta, sillä se on lähempänä Maata. Se on aika yleinen näky. Mitä tämä sitten tarkoittaa astrologisesti? Jos minulta kysytään, ei oikeastaan kauhean paljon. Se näyttää kyllä todella upealta ja on kaiken hypettämisen arvoinen.

Pimennys ... Niin kuun kuin auringonkin pimenyksessä molemmat aurinko ja kuu ovat osana, joten molemmat ovat olennaisia kuu taikuudessa. Pimennyksen aikana aurinko ja kuu luovat varjon toistensa päälle, joten tällöin yleensä teemana on konflikti oman sisäisen (kuu) ja ulkoisen (aurinko) itsensä kanssa. Pimennys vahvistaa kuun energiaa joten kaikki rituaali työskentely tai tavoitteiden asettelu tulee olemaan hyvinkin voimakasta tähän aikaan.


Kuu on voimakas hengellinen väline, ja vain sen tutkiminen voi olla täydellinen ensi askel omalla "noita" matkallasi. Itselläni kaikki taisikin lähteä siitä; uteliaisuudesta kuuta kohtaan. Ajattelin seuraavan kuukalenterin aikana ottaa teidät mukaan omalle kuu matkalleni, kun lähden täyttämään "Kulje kuun kanssa" -kirjan sivuja. Tehtäviä kirjassa on paljon, mikä on todella positiivinen asia, sillä olisi ikävää jos kirjan saisi täytettyä yhden kokonaisen kuukierron aikana. Jos tahdot kasvattaa itseluottamusta ja inspiraatiota sekä tutustua kuu taikuuteen kanssani voidaan aloittaa tämä matka yhdessä seuraavan uudenkuun myötä, mikä kalenterissa osuu päivälle 11.2. Jos omistat kyseisen kirjan voit lähteä sen kanssa mukaani tai mennä niillä tehtävillä, mitä jaan täällä blogini puolella.

Pohdiskelen vielä miten toteutan tämän; joko jaan suoraan miten itse toteutin jokaisen tehtävän tai jaan tehtävän ja seuraavana päivänä voidaan yhdessä katsella miten onnistuttiin. Hyvin tässä on onneksi vielä aikaa päättää!

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset