Joulu on se juhla jota suurin osa sitä juhliva odottaa innolla ja ainakin täällä Suomessa - tiedät tämänkin jo - me suomalaiset hypetämme joulua ehkä hiukan liikaakin. Mutta se ei ole väärin! Itse rakastan joulua yli kaiken ja se onkin ollut aina hyvin iloinen juhla omassa perheessäni. Meillä on ollut omat perinteet, mutta viimeiset neljä joulua se on ollut... Noh, sanotaan näin etten ole saanut viettää sitä ihan sillä tavalla kuin millä tavalla olisin halunnut.

Tämä toisen manipulointi yms. tulee todella paljon näkymään blogissani tulevaisuudessa. Tulen käsittelemään aihetta tarkemmin ja syvemmin, sillä minusta se miten joku henkilö voi vaikuttaa toisen elämään on sellainen asia, jota kannattaa pitää silmällä. Varsinkin jos se vaikutus on negatiivista. Aiheeseen perhedyn enemmän joulun jälkeen, sillä nyt haluan itse ainakin keskittyä kivoihin asioihin. Omalla kohdallani tämä manipulointi näkyi todella selkeästi joulun kohdalla. Joulu sai näkyä asunnossa, mutta vain parilla koristeella. Joululauluja sai kuunnella, mutta vain kuulokkeista. Vain joulukinkku saatiin valmistaa. Yksi asia mistä pidin parina vuonna kiinni kynsin ja hampain oli joulukalenteri omassa blogissani. 

Viime vuosi taisi olla ensimmäinen kerta, kun en joulukalenteria blogissani väkertänyt enkä nyt tänäkään vuonna sitä tee, sillä minulla on paljon muuta mielen päällä. Tämä on periaatteessa ensimmäinen jouluni ilman, että exä pyörii nurkissa - vaikka eromme tapahtuikin jo marraskuun puolella niin hän silti asusti tässä vielä tammikuun puoleen väliin asti. Nyt siis tahdon todellakin keskittyä joulun tuomiseen kotiini, vaikka periaatteessa vain minä siitä nautin. Olen aloittanut joulun viettämisen paljon aikaisemmin tänä vuonna, mikä on samalla outoa sekä todella ihanaa. 

Tällä postauksella halusin kuitenkin listata hyviä ja huonoja puolia blogi joulukalenterista. Joten mennään nyt sitten postauksen aiheeseen ennen kuin alan höpöttämään liikaa muista aiheista!

p r o s

  • Saat ihmisiä tulemaan lukemaan blogiasi.
  • Voit saada jopa uusia lukijoita.
  • Voit saada ihan uudenlaisia ihmisiä innostumaan sisällöstä jota tuotat.
  • Sisältö! Joulu on kaiketi yksi  parhain aika vuodesta, jolloin puutosta sisällöstä ei ole.
  • Ihmiset kommentoivat - iloinen juhla, joka saa ihmiset hyvälle tuulelle ja jakamaan omia tarinoitaan.

c o n s
  • Koko joulukuu menee kalenteria kirjoittaessa - ellet fiksuna ole aloittanut sitä ajoissa.
  • Jos olet tehnyt joka vuosi joulukalenterin uuden sisällön keksiminen voi olla haastavaa.
  • Lukijoiden tylsistyttäminen turhilla postauksilla, joiden tarkoitus oli vain "täyttää luukku johon ei keksinyt mitään muuta".
  • Voi olla ettet vain keksi sisältöä tai vahingossa teet postauksen jonka teit jo olet tehnyt.
  • Niin moni tekee joulukalenterin, että mahdollisuus on ettei moni huomaa omaasi.
Mitä hyviä ja huonoja puolia itse näet joulukalenterin ylläpitämisessä?

Joulukalenterin väkertäminen on haastavaa, stressaavaa, mutta myös samaan aikaan todella hauskaa ja joulun mieltä nostattavaa! Kuten jo kuitenkin itse sanoin; en itse tule joulukalenteria tekemään tänä vuonna, mutta jouluista sisältöä kyllä julkaisemaan! Yritykseni on edes kerran viikkoon jakaa teille, mitä jouluista sitä on tullut tehtyä. Jotta myös pysyisimme hiukan aiheessa yritän myös muistaa jakaa kanssanne, miten tuon pientä joulun taikaa omaan noita-arkeeni. 

Oletko itse luonut oman joulukalenterin tai seuraatko jonkun toisen luomaa?