Jouluisia aktiviteetteja

Joululauluja on soitettu jo pari viikkoa putkeen tässä taloudessa, mikä on oikeasti tuntunut todella ihanalta! Vaikka olenkin ihan henkeen ja vereen Halloweenia rakastavaa tyyppiä on silti ollut virkistävää hypettää joulua hiukan aikaisemmin tänä vuonna.

jouluiset soittolistat loopilla

Varmaan huomaatkin, ettei soittolistaani oikein suomalaiset joulukappaleet kuulu. Itse pidän suomalaisia joululauluja hyvin... surullisina ja todella moni on myös hyvin uskonnollisia kappaleita eikä joulu merkitse minulle kumpaakaan; uskontoa tai surua. Se on iloinen juhla joka vietetään perheen kanssa ja tällä ajatuksella joulumusiikkia kuuntelen.

toteutetut asiat
Lupasin jakaa kanssanne ne asiat, joita olen tehnyt ja ei tuo joulun odotus ole tänä vuonna pelkkään musiikin kuunteluun jäänyt! Ostin ennen kuin joulukuu edes alkoi niin ihka ensimmäisen joulutähden, joka nyt koristaa keittiön ikkunaa. Olen aina halunnut joulutähden ja olin hyvin innoissani kun löysin oman näköiseni joulutähden Clas Ohlsonilta. Ostin myös kaksi uutta koristetyynyä olohuoneeseen, joista olen ollut myös hyvin intona. Tulen näyttämään teille olohuonetta paremmin kunhan vain saan sisustusta hiukan enemmän jouluiseksi.

Ensimmäinen jouluaktiviteetti on myös toteutettu! Nimittäin piparkakkutalon rakentaminen, mikä puolestaan on sellainen asia, minkä olen tehnyt viimeksi lapsena. Täällä myös pohdittiin, että suklaatalokin olisi kiva rakentaa.

Olen myös pitkästä aikaan nauttinut glögiä ja todellakin sen neljän vuoden edestä. Olen perinteikkään glögin ystävä, mutta löysin uuden suosikin! Lapin Marialla on sellainen glögi nimeltä Revontuli, mikä ei ole niinkään perinteikäs maultaan. Vanilja-mustikkaglögi kuulosti niin houkuttelevalta, että tämä oli pakko ottaa testiin. Petyin itse ettei vanilja maistunut juomassa yhtään ja enemmän tämä maistuu mustaherukalta kuin mustikalta, mutta mikään maailman suurin pettymys juoma ei ollut. Glögi maistui pienenä jälkimakuna, mikä oli itselleni oli ok. Perinteikkään glögin ystävä ei kauheasti tästä innostuisi, mutta itse pidin tästä todella paljon, vaikka se oli ihan eri makuista kuin mitä kyjessä lukee. Glögiä riitti myös harmillisesti vain muutamaan kupilliseen... Lasipullosta sai kuitenkin todella hyvän kynttilänjalan!

toteutuksen alla olevat asiat
Olen jostain syystä saanut päähäni ajatuksen, että tahtoisin kuivattaa appelsiineja ja tehdä näistä joulukoristeita. En tiedä, mistä olen saanut tämän idean päähäni, sillä kuivatut appelsiinit eivät ole koskaan jouluun kuuluneet. Tai ainakaan omassa perheessä ne eivät ole mikään perinteikäs koriste olleet. Mietin näistä joulukuuseen koristeita - jos joulukuusen esille laitan - ja minulla on toinenkin idea, mutta sen saatte nähdä sitten myöhemmin. Tänä vuonna tahdon laittaa käsitaitoni koetukselle ja kokeilla askarrella itse jonkin verran joulukoristeita. Enemmän ehkä muita kuin vain joulukuuseen laitettavia koristeita.

Piparkakkutalo on myös jo rakennettu ja seuraavana ideana olisi tehdä niitä pipareitakin! En ole itse mikään joulutorttu ihminen, joten niiden kohdalla ei kauheasti into nouse kohdallani, mutta piparit ovat sellainen, joita tahdon joka vuosi tehdä edes kerran. 

Mitä jouluisia asioita olet itse ehtinyt jo toteuttaa ja mitä on suunnitelmissa?


5 kommenttia:

  1. Noi kuivatut appelsiinit on ihana lisä perinteisiin joulukoristeisiin, ja ne tuo sellaista kivaa mystistä Yule-fiilistä kotiin! Mäkin tein niitä tänä vuonna ekaa kertaa ja tuli kyllä kaikista leikkuuhaavereista ja palamisista huolimatta tosi kivat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä vielä pompin sen välillä kuivatanko ne uunissa vai onko tarpeeksi kärsivällisyyttä antaa kuivua huoneenlämmössä. Noh, ensi viikolla vasta alkaa askartelut niin aikaa miettiä :3

      Poista
    2. Mun paras ystävä on päiväkodissa töissä, ja se on noita appelsiiniviipaleita kuivattanut paljon. Se varoitteli mua siitä, että joskus huoneenlämmössä kuivatut appelsiinit homehtuu ennen kuin ne kuivuu :D

      Poista
  2. Listastasi löytyi monta joululaulua, jotka ovat omallakin soittolistallani! Olet ihan oikeassa siitä, että moni suomalainen joululaulu on tosi surullinen. Sen takia esimerkiksi Varpunen jouluaamuna on jäänyt monena vuonna kuuntelematta, ettei se vaan latistaisi fiilistä. Oi vitsi, piparkakkutalo ois niin kiva rakentaa! *.*

    VastaaPoista
  3. Mää oon paistanut pari kertaa joulutorttuja. Sit sain yhdessä vaiheessa marraskuun lopussa pakkomielteen, et täyty saada glögiä ja pipareita. Sit pipareita täytyy tietenki uittaa glögissä. :D Oon hitusen koristellut kämppää. En tykkää varastoida mitään turhaa krääsää vielä, niin on aika minimaalisesti koristeita, mut ei se mitään. Mulla on myös kaks joulukalenteria, mitä oon innoissani aukonu aamusin. Ja vasta hommasin hyasintin pöydälle, koska se tuoksu on niin ihana. <3 Joululauluja en ihme kyllä oo vielä kuunnellu. Mää kans kuuntelen mieluummin englanninkielistä joulumusiikkia. Inhoan varpunen jouluaamuna-laulua ja sitä missä se mummo asuu yksin mökissä. Kamalan surullisia. Haha sori hirveestä tekstistä, mutta oon ihan jouluihminen. :')

    VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset