o l o h u o n e .

Ajatus muutosta syntyi ensimmäisenä mieleeni tuossa kesäkuun aikana ja aloin lähettelemään asuntoilmoituksia. Pienen masentuneisuuden ja alakuloisuuden kourissa nämä seinät tuntuivat... Inhottavilta. Ne olivat täynnä muistoja, jotka halusin vain haudata syvälle mieleni uumeniin ja kun päädyin sitten antamaan Lunan uuteen kotiin olohuoneesta tuli paikka, jossa en viettänyt ollenkaan aikaa. Kävelin vain huoneen ohitse sen enempää katsomatta, sillä muistot tuosta pienestä karvapallosta leikkimässä nurkassa, makoilemassa sohvalla toivat vain lisää surua rintaan. Halusin vielä palavammin pois tästä asunnosta.

Sitten elokuun alkuvaiheilla puhuin kuuntelin kaverini höpöttelyitä, mitä hän halusi kotiinsa ostaa. Mitä tauluja olisi kiva saada seinällle ja huonekaluja johonkin nurkkaan eteisessä. Komppasin vain hänen sanojaan sanomalla, että kuulosti hyvältä, kaipa itsekin sitä saisin aikaiseksi lähteä sisustamaan kun saisi uuden asunnon. Kaveri oli hiukan ihmeissään ja sanoi; "Miksi? Sullahan on hieno kämppä, paljon tilaa, eikä kukaan ole sanomassa ei jollekin ostokselle tai muuten vain pilaamassa näkemystäsi. Sä voit tehdä kämpästäs oman näköses, sun kodin."

Sain noiden sanojen jälkeen pientä potkua muuttaa olohuoneen järjestystä, joka jo itsessään muutti huoneen ihan eri näköiseksi. Ei ollut enää jälkiä menneestä ja aloin jopa yksikseni istumaan olohuoneessa, kuuntelemassa vain musiikkia. Kuitenkin ajatus muuttamisesta pysyi mielessäni, sillä vuokra tässä asunnossa on kuitenkin hiukkasen korkea. Puhuin asiasta työkaverini kanssa, joka kommentoi asiaa aika hyvin; "Niin on mullakin korkea vuokra, mutta mieluummin asun hiukan kalliimmassa asunnossa, joka on upea ja elän makaronipussilla kuin syön hyvin ja elän jossain vaatekomerossa." Hiukan ehkä karusti sanottu, mutta pointin varmasti ymmärtää. Omalla kohdalla nuo sanat ainakin menivät perille sillä tavalla, ettei muutto enää ole oikeastaan tavoitteena. Muuttaminen on muutenkin hyvin stressaavaa, joten miksi laittaisin itseni käymään sen prosessin läpi, kun voin luoda tästä paikasta kodin itselleni ja onhan täällä silti hyviäkin muistoja.

Yksi lempparini tällä hetkellä on tuo pikkuinen posliiniauto.

Toisena lempparina tulee vinyylilevy, joita tahdon enemmän seinälle kerätä. Fidalta suosittelen käymään noita keräilemässä. Itse maksoin tuosta levystä 2€. Kolmantena tulee sitten uusin lisäys, joka on tuo kitara. Kyseinen kitara on ollut osa lapsuuttani ja äiti ihanasti sanoi että voin sen ottaa (häneltä löytyy toinenkin eli ilman kitaraa ei äiti jäänyt), kun sanoin tahtovani kitaran osaksi sisustusta. Vaikka nyt kyllä tekee mieli alkaa opettelemaan soittamaan tuota. Äiti kertoi tarinankin kitaran takaa. Isäni oli sen hänelle ostanut, kun äiti on musiikkia nuoruudessaan tehnyt ja vaikka en kauheasti isäni teoista välitä, puhumattakaan hyväksymisestä niin tämä on sellainen esine jonka otin nyt enemmän kuin mielelläni. Isäni ei ollut ehkä paras isä tai paras aviomies suurinta osaa ajastaan. Mitä olen kuitenkin oppinut puhuttuani monesti äidin sekä isän veljen kanssa oli hän henkilö, joka oli liian herkkä tähän maailmaan. Ja tuo kitara symboloi minulle sitä ihmistä, sitä osaa hänestä joka yllätykseksi rakkaalleen osti soittimen jonka tiesi pääsevän käyttöön ja halusi kannustaa tätä tekemään sitä, mitä rakastaa.

Itselläni on paljon ideoita oikeastaan, mitä tahdon tehdä ja muutaman huonekalun tahdon kokonaan vaihtaakin, jotta ilme muuttuisi huoneessa vielä enemmän. Huone on siis keskeneräinen ja tulen näyttämään sen vielä uudelleen. Todennäköisesti ensi kerralla kokonaisuudessaan. Muutkin huoneet saavat kyllä uutta ilmettä ja nekin tulen tässä lähiaikoina näyttämään.

Ainoa kuva minkä löysin vanhasta järjestyksestä ja vuosi sitten suunnilleen otettu. Huokuu kyllä aivan erilainen fiilis kahdestakin syystä; 1) paljon vähemmän tavaraa ja 2) toinen henkilö on ollut vaikuttamassa huoneen sisustukseen. Se miksi huone pysyi kauan tässä järjestyksessä johtui ihan siitä, että huoneeseen piti mahtua muutakin tavaraa kuin sohva ja televisio eikä se olisi muulla järjestyksellä onnistunut. Nautin kyllä enemmän tästä uudesta järjestyksestä ja huomasin myös sisustaessa sekä inspiraatiota etsiessäni oman sisustustyylini olevan hyvin moderninboheemia. Tästä pääset katsomaan minua inspiroivat kuvat. Pinterest on itselleni se go-to paikka, mistä haen aina inspiraatiota. Oli kyse sitten sisustuksesta, vaatteista tai valokuvaamisesta.

Mikä on sinun lemppari juttusi omassa kodissasi? 

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset