20 ASIAA MITÄ OPIN KAMPAAJANA TYÖSKENTELYN KAUTTA

Olen jo yli kuukauden ollut poissa kampaajan hommista ja 2.3. tuleekin täyteen sitten kuukausi uusissa työtehtävissä. Työt ovat täysin erilaisia tehtäviltään sekä työympäristölytään, mutta pääsääntöisin kuitenkin hyvin tutta työtä teen tälläkin hetkellä. Nimittäin asiakaspalvelua.

Voisi oikeasti kuvitella, ettei kampaajana työskentelystä olisi ollut mitään hyötyä minulle tai ettei siitä ylipäätänsä olisi kenellekään. Sehän on vain hiusten leikkaamista, pesemistä ja siveltimellä heilumista. Pääli puolisesti tämä tulee ensimmäisenä mieleen sekä taito kuulostaa turhalta, kun miettii salongin ulkopuolella olevaa elämää. Jos maailman loppu oikeasti tapahtuisi kuten AHS sarjan kahdeksannella kaudella kukaan ei todennäköisesti Cocon tavoin nappaisi kampaajaansa mukaan. Itse kuitenkin sanon - ja varmasti moni kampaaja yhtyy sanoihini - että tämä työ on paljon muutakin kuin pelkkää hiusten letittämistä.

Näin kun helmikuu vetelee viimeisiään ja uusiin työkuvioihin on alettu tottumaan voin sanoa, ettei olo ole niin kauhean erilainen. Saavun töihin edelleen max 30 minuuttia etuajassa, häärään liikkeessä ja vaihdan sanasen jos kaksi omien työtehtävien aikana asiakkaiden kanssa. Ihaninta on varmasti nuo työtunnit. Kampaajana työskennellessähän en voinut sanoa; "Juu olen töissä 9-15", sillä sitä ei koskaan tiennyt miten lista täyttyi ja monesti hiusten leikkaaminen tai värjääminen meni yli sen asetetun aikarajan. Nyt voin heti kellon lyödessä 15 sanoa työvuoroni loppuneen ja talsia kotia kohti. On myös ihanaa kuinka kaikki ovat ottaneet minut avosylin vastaan, ovat olleet valmiita auttamaan kun tarvitsen apua eikä kukaan ole muutamasta alku virheestä huolimatta minua soimannut.

Muutama tuttu ja kaveri on harmitellut, kun olen kampaajan työt lopettanut. Liiankin monelta olenkin saanut hämmästyviä katseita, kun olen kertonut mihin työhön se vaihtui, vaikka kampaajan työkin sai hämmästeluitä. Yksi esitti kysymyksen; "Oletko tyytyväinen tähän työvalintaan." Öööö... Kyllä, laskeskeltuani ainakin taloudellinen tilanteeni paranee huomattamasti parissa kuukaudessa. Minulla on myös aikaa keskittyä kouluun hakemiseen. Kampaajan työ on yllättävän stressaavaa ja varsinkin yrittäjänä oleminen. Opiskelu siihen kaiken päälle olisi ollut aivan liikaa tai edes kouluun pyrkiminen. Lyhyen aikaa kestänyttä kampaajan uraani en kuitenkaan kadu, sillä tapasin ihania ihmisiä ja opin asioita, jotka kasvattivat minua.
best advice in life comes from a hairdresser; "head up!"

1. Opin lähestymään ihmisiä hymyillen ja kohtelemaan jokaista saman arvoisesti oli ulkomuoto millainen tahansa.
2. Small talk ei ehkä ole suomalaisten juttu, mutta hyvinkin lyhyt keskustelu voi piristää kenen tahansa päivää.
3. Opin pitämään työympäristöni siistinä.
4. Opin että kiltteys ei ole rasite, vaan paras puoliskoni ja täydellinen etu mitä tulee asiakaspalvelussa työskentelyyn.
5. Opin puolustamaan oman työni jälkeä.
6. Opin kieltäytymään työskentelemästä asian ympärillä, jota en joko osaa, olen liian epävarma tekemään tai joka ei kuulu työnkuvaani sekä samoin myös tunnistamaan tällaiset tilanteet.
7. Opin erottelemaan yksityiselämän työelämästäni - tähän liittyi suurimmaksi osaksi se että ei töihin liittyvää keskustelua työpaikan ulkopuolella.
8.Opin tekemään päätöksiä hyvinkin lyhyessä ajassa.
9. Opin, että kokoemuksista huolimatta kukaan ei ole koskaan täysin valmis, aina oppii jotain uutta eikä koskaan saisi sulkea silmiään oppimiselta.
10. Opin hienotunteisuutta antaessani kielteisen vastauksen. Jos jokin asia ei ole mahdollista silloin ei tarvitse lytätä toisen maailmaa sanoilla; "ei onnistu."
11. Opin kuuntelemaan sekä kunnioittamaan toisen toiveita.
12. Opin myös luottamaan omaan vaistooni sekä suunnitelmaan, jonka olin asiakkaan kanssa luonut.
13. Opin iloitsemaan toisen puolesta, kun hän tunsi itsensä jälleen omaksi itsekseen, kauniiksi.
14. Opin, ettei jokainen välttämättä sano kauniita sanoja tekemästäsi työstä, mutta se ei tarkoita että he eivät pitäisi lopputuloksesta.
15. Opin, ettei asioiden tarvitse olla täydellisiä kunhan olet kuitenkin näyttänyt yrittäneesi.
16. Opin, että itse määritän oman hintani ja jos se ei sovi jonkun kukkarolle se ei ole minun ongelmani.
17. Opin, että on ok sanoa tarvitsevansa tauon sekä että tauko kannattaa pitää. Oli se 5 minuuttia tai puoli tuntia.
18. Opin budjetoimaan paremmin.
19. Opin, että apua saa aina pyytää. Se ei ole noloa tai millään tasoa väärin. Parempi kysyä ja varmistaa kuin jäädä pohtimaan ja tehdä väärin.
20. Opin olemaan nopea, mutta myös samalla huolellinen.


3 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Jokainen työ kyllä opettaa vaikka mitä, tärkeintä onkin osata nähdä ne opit mitä on saanut :) Aiotko siis hakea nyt johonkin uuteen kouluun? Mikä ala on mielessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :3
   Joo tarkotus olis nyt hakea haaga heliaan medianomiksi opiskelemaan. Saas nähä nappaako heti ekalla kerralla

   Poista
  2. Kiva! Toivottavasti pääset :) Opiskelen siellä just itsekin, ja voin kyllä suositella lämpimästi!

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset