5 ASIAA MITKÄ TOTEUTTAA ENNEN VUOTTA 2020

Viikko jouluun ja kaksi viikkoa enää tätä vuotta jäljellä. Huh kun aika tuntuu kiitävän silmissä.  Monista ylämäistä ja vielä suuremmista alamäistä huolimatta 2019 on ollut yksi hiton moinen luku! Ensimmäistä kertaa oikeastaan pitkään aikaan minusta tuntuu kuin olisin ymmärtänyt omat haluni elämältä. Se ei ole ollut pelkkiä ilon hetkiä, mutta ei myöskään pelkkää suruakaan. On ollut rakkautta (kahdet häät ja yksien suunnittelua) sekä jäähyväisiä (kahdet hautajaiset ja yksi ero), mutta silti tunnen kylläisyyttä tästä vuodesta, tästä vuosikymmenestä. 

Tänään ajattelin jakaa viisi tärkeää asiaa, jotka meidän kaikkien kannattaisi tehdä ennen kuin 2020 saapuu ja jotta voisimme päättää tämän vuosikymmenen isolla pamauksella.

siivoa ainakin yksi huone
Kiinalaiseen uuteenvuoteen kuuluu yleensä koko kodin siivoaminen ja kaiken turhan pois heittäminen ennen uuden vuoden alkua, jotta pääsee aloittamaan alusta täysin puhtaalta pöydältä. Olen itse aina pitänyt tästä perinteestä. Siivoaminen on itselleni hyvin terapeuttista ja teenkin sitä useasti silloin kun stressaan tai olen ahdistunut. Se rauhoittaa kummasti mieltä kun näkee lian sekä sotkun katoavan silmien edessä ja samalla tuntuu kuin ajatukset kirkastuisivat.

tee digitaalinen siivous
Ympäristön puhtaana pitäminen on tärkeää ja samaoin on minusta myös digitaalisten laitteiden. Itselläni on paha tapa kasaannuttaa turhia kuvia tietokoneelle ja ennen kaikkea puhelimelle. Käyttämättömiä sovelluksia kasaantuu, muistio on täynnä turhia lausahduksia... Suosittelen tässä vaiheessa (oli se kuinka aikaa vievää) puhdistamaan tietokoneen, puhelimen, tabletin kaikesta turhasta ja samalla myös tarkistamaan ne päivitykset. Joka kyllä kannattaisi tarkastaa parin viikon välein.

käy läpi tavoitteesi jotka laitoit vuodelle 2019
Jos et ole vielä kurkannut alku vuonna tekemiäsi tavoitteita ja minun tavoin seurannut vuoden edistystä niiden suhteen niin se kannattaa tehdä nyt. Voi olla mahdollista, että sinulla on mahdollisuus vielä toteuttaa nuo tavoitteet ja suurempi mahdollisuus on, että oletkin epähuomiossa tehnyt kaiken! On myös ok jos muutama on sellaisia joista et enää piittaa. Keskity niihin tavoitteisiin joilla näet tällä hetkellä olevan arvoa.

poista asioita joista et nauti
Mikään ei ole inhottavampaa kuin hypätä uuteen vuosikymmeneen mukanaan hirveä taakka asioita joista ei itse nauti. Oli se sitten ihminen, esine tai tapa, joka on syntynyt viimeisten 12 kuukauden aikana. Pohdi, mitkä asiat eivät enää tuota iloa, nautintoa ja ala tekemään asioiden eteen jotain, jotta voit aloittaa vuoden 2020 mahdollisimman puhtaasti.

toteuta itsetutkiskelu
Itse suosittelen tekemään tämän oikeasti aikaisemmin kuin vuoden viimeisinä viikkoina, mutta jos et ole itsetutkiskelua jo tehnyt niin nyt olisi korkea aika. Mitä olet saanut aikaan vuonna 2019? Mitä jäi toteuttamatta? Missä tahdot nähdä itsesi vuoden ja vuosikymmenen päästä? Mihin suuntaan tahdot lähteä elämässäsi kun astut vuoteen 2020?

🍑🍑🍑

Tässä olivat minun viisi asiaa jotka näen tärkeäksi toteuttaa ja ottaa muutenkin haltuun, jotta mielesi ja elämäsi olisivat positiivisemmassa suunnassa uuden vuoden alkaessa ja jotta seuraava vuosikymmen olisi tuottoisampi. Entäpä itse? Lisäisitkö jotain tähän listaan? Miten itse valmistat itsesi seuraavaa vuotta varten, jotta se olisi parempi ja tuottoisampi?
Lue myös viime vuonna kirjoittamani postaus; 

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset