TAROT 101 ... MITÄ OVAT TAROTKORTIT?

Jos olet huomannut olen instagramini puolella "esitellyt" uutta ihanaa henkieläin korttipakkaani. Pakka on hiukan samanlainen kuin tarotkortit, joista olen jonkin verran höpötellyt täällä blogissa. Olen nyt käyttänyt lukemiseen näitä eläinkortteja, mutta saanut hyvin paljon kysymyksiä liittyen tarotkortteihin. Ajattelin myöhemmin puhua omasta nykyisestä tarotkorttipakastani sekä tästä henkieläin korttipakasta, kokemuksistani lukemisen suhteen yms. Aijon tässä postauksessa hiukan avata aihetta; mitä ovat tarotkortit? - ennen kuin siirryn ns. henkilökohtaisempaan ymmärrykseen aiheesta, joka kaipaa kokonaan oman postauksensa.

johdanto tarotkortteihin
Perinteisessä mielessä tarotkortteja on käytetty ennustamiseen - tarkoituksena "nähdä tulevaisuuteen". Kuitenkin tämä on täysin väärä ja ei edes se kaikista tuottoisin tapa lähestyä tarotkortteja. Jos siis aikomuksenasi on tietää, mitä huomenna tapahtuu voit unohtaa asian tyystin. Tarotkortit on tarkoitettu ennemminkin apuvälineeksi paljastamaan sanomattomia asioita. Kortit ovat niin sanottu konkreettinen asia, johon voimme kohdistaa tunteemme sekä ajatuksemme ja korttien kautta peilata niitä.

Tarotkorteissa esiintyvät symbolit, hahmot yms. on otettu ihmisen historian myyteistä ja perikuvista, sellaisesta osasta maailmaa, jota psykologi Carl Gustav Jung kutsuu kollektiiviseksi tiedottomuudeksi. Kertomisen ja uudelleen kertomisen kautta nämä perikuvat ovat tulleet osaksi meitä tavalla, joka antaa mahdollisuuden tulkita omaa tarinaamme. Tarotkortit auttavat meitä yhdistämään erilaiset kokoonpanot, jotta voisimme nähdä eri ulottuvuudet tarinoiden välillä, jonka itse kortit näyttävät sekä yhdistää nämä omiin kokemuksiimme.

Jokaisella meillä on oma tarinamme ja se jonka kerrot itsestäsi vaikuttaa suuresti tapaasi ajatella omasta tulevaisuudestasi. Painotan suuresti; tarotkortit eivät millään muotoa kerro tulevaisuuttasi, vaan nämä kortit ovat ainoastaan täällä auttamassa sinua kertomaan oman tarinasi, löytämään sen totuuden jonka olet ehkä jättänyt huomiotta.

taikuuden merkitys
Hermetismistä löytyy muinainen sanonta, josta tuntemamme taikuus on peräisin. "As above, so below." Mitä tämä tarkoittaa; maa on peilikuva taivaasta, ihminen on Jumalan peilikuva, maailmankaikkeus on mikrokosmoksen peilikuva.

Maailmamme on siis yksinkertaisesti peilikuva omasta sisäisestä maailmastamme, henkimaailmasta. Se raja näiden kahden välillä on enimmäkseen mielivaltainen - ja minuus sekä toiset ihmiset ovat oikeasti yhtä. Jos ymmärrät itseäsi ja omaa todellisuuttasi syvästi, kaikki polut elämäsi varrella tulevat olemaan kirkkaita. Siten syntyy tarinoiden hyödyllisyys, jonka tarotkortit auttavat kertomaan!

Taikuus tulee yksinkertaisesti ymmärtämisestä, mitä jokainen symbooli tekee suhteessa muihin sekä maailmaan ja totta kai myös kun näiden kanssa ollaan vuorovaikutuksessa. Tämän kaltainen tarkoitus taikuudesta opettaa meitä, kun kerran hyväksymme sisäisen valomme, jonka todellisuus kertoo meille opimme myös näkemään kaikkien roolin ja näin muuntaudumme. 

iso arkana
Jokainen iso arkanan 22 kortista on vaihe suuremmassa matkassa tiedottomuudesta tietoisuuteen, siitä sinisilmäisen narrin hahmosta yhteinäisyyteen maailman kanssa.

Nämä kortit edustavat aikaisemmin mainitsemiani perikuvia ihmisen historiasta. Ne ovat ratkaiseva näkökulma jokaisen elämässä ja jokaisessa tilanteessa. Koska iso arkana edustaa siirtymistä elämän vaiheista seuraavaan, kun katsot, tulkitset yhtä korttiä muista, mistä kortti tulee ja mihin se on menossa. Älä myöskään ohita intuitiotasi; vaikka jokaisella kortilla onkin oma tarkoituksensa se voi silti puhua juuri sinulle. Anna kortin puhua sinulle sinun äänelläsi.

Kontekstilla on väliä; korttien lukeminen on pääaisassa universaalisten näkökulmien punomista yhteen, jotta kortit voisivat kertoa tarinan. Mietitään miten tämä kortti sopii yhteen tämän toisen kortin kanssa?

pieni arkana
Pieni arkana sisältää kutsumanimestään huolimatta 56 korttia ja se jakaa luennan tarkemmin pienempään näkökulmaan. Nämä kortit antavat mahdollisuuden katsoa enemmän jokapäiväisiä yksityiskohtia.

Kuten iso arkana, jokainen kortti kuvastaa jonkinlaista vaihetta oman "kuningaskuntansa" polulla.

Näitä kuningaskuntia tai maita on neljä. Ensimmäisenä tulee sauvat, joka edustavat intohimoa, halua ja tahtoa fyysisessä maailmassamme. Tuli on sauvojen elementti. Luomisprosessin aikana ilmestyvä sauvat kortti on uuden alun kipinä.
Seuraavana on maljat edustamassa tunteita, ihmissuhteita ja rakkautta. Maljat ovat vastaanottavia ja hengellisiä ja näin ollen heidän elementtinsä on vesi. Kun halu on koettu, tämän jälkeen tunnepohjaisesti kaikki energia pitäisi kohdistaa luomiseen.
Kolmantena on miekat, jotka edustavat syytä, logiikkaa ja älyllisiä pyrkimyksiä, niin sanottua toimintaa henkimaailmassa. Miekat ovat niin sanotusti myös kolmas luomisen polku, jossa yleensä aletaan suunnittelemaan tulevaa ja näin ollen heidän elementtinsä on ilma.
Neljäntenä on sitten pentaakkelit, jotka samaistuvat maallisiin asioihin; raha-asiat, aistillisuus ja keho. Siinä missä sauvat ovat toiminnanhaluisia pentaakkelit puolestaan ovat myötämielisiä ja viimeisenä vaiheena luomisessa ne edustavat ilmentymiä ja kaikkea mikä vain on maallista.

Joten, tässä kaikessa on todellakin jonkinlainen systeemi, jonka avulla pieni arkana eroistaan huolimatta samaistuu jokaiseen neljään maahansa. 

🔮🔮🔮

Eniten mitä toivon tämän postauksen tekevän on nostattavan sitä ymmärrystä mihin tarotkortit on tarkoitettu. Itse en pidä siitä harhakäsityksestä, mikä monilla on enkä pidä siitä että moni tarotkortteja harjoittava ei oikaise tätä asiaa. Toivon, tämän olleen myös tarpeeksi kiinnostava siinä mielessä jos olet ollut kiinnostunut korteista sait jonkinlaista uutta tietoa joka herättäisi kiinnostuksen enemmän kortteja kohtaan. 

Jos sinulla on minkäänlaisia kysymyksiä kortteihin liittyen ihmeessä kysy!


HEI! Älä unohda seurata blogia myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa (@paulinetheblog)

6 kommenttia:

  1. Tosi kiva kun teit taroteista postauksen! oli pakko käydä lukemassa tää kun näin sen kuvan instassa :D Hyvin kirjoitettu postaus ja ihan täyttä asiaa! Täälläkin on tullut harrastettua tarotteja oikeastaan jo ihan pienestä pitäen kun mun isä on niitä harrastanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit postauksesta :D
      Meilläkin suvussa on tarotkorttien luentaa harrastettu, mutta itse harmillisesti en ole näitä henkilöitä päässyt tapaamaan, mutta kuullut heistä todella paljon.

      Poista
  2. Itseltä löytyy tarot kortit myös. En vaan ole aikoihin jaksanut niiden kanssa pelata :)

    VastaaPoista
  3. Ooh, tämä on niin mielenkiintoinen aihe. Oppisin tästä mieluusti lisääkin!

    VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset