OPINTOSUUNNITELMANI
Kun olin pieni unelmoin urasta lavalla. Siitä kuinka lämpimät spottivalot lämmittivät kasvojani ja miten ääneni kaikuisi sointujen tai Shakespearen sitaattien tahdissa. Näytteleminen ja laulaminen ovat aina olleet osa mua ja samoin on myös kirjoittaminen. Kuudennella luokalla aloin haaveilemaan toimittajan urasta ja sen pienen haaveen myötä lukioon pyrkiessäni hain medialinjalle ja pääsin sisään.
Neljäs vuosi on mulla meneillään lukiossa ja mietin miksi menin sinne jos tiesin ettei penkillä istuminen tulisi olemaan helppoa. Ehkä halusin näyttää että musta on muuhunkin kuin taiteen tuottamiseen. Silti tunsin olevani enemmän kotona teatteri tunneilla kuin matikan tai biologian.
Syksyllä aloittaessani neljättä vuotta lukiossa kävin monesti opinto-ohjaajalla keskustelemassa mun opinnoista. Marraskuussa olin sitä mieltä että halusin lopettaa. YO -kirjoitukset ei ollu menny hyvin, kurssit eivät kiinnostaneet ja kaikki kaverini olivat jo valmistuneet. Halusin aloittaa vain puhtaalta pöydältä.
Olin saanut tietää että mulla oli kolme kurssia vielä käymättä ja jos kävisin jotkut kurssit niin valmistuisin kuitenkin keväällä 2017. Ei lakkia, mutta todistus. Juttelin sitten äitini ja poikaystäväni kanssa jotka molemmat olivat sitä mieltä että ne kannattaisi käydä. "Ota kaikki vaik vaa kuvista. Sähän tykkäät taiteesta ja eiks teillä ollukin niitä joku 16 kurssia?" Poikaystävä yritti piristää ja se oikeastaan toimi.
Perjantain (13.1.) kävin juttelemassa jälleen kerran oponi kanssa ja päädyimme ottamaan mulle kolme kurssia nelos jaksosta. Ensi kuun 8. päivä mulla alkaa siis jälleen koulu. Mietin vielä mitä voisin tehdä noiden ihanien hypärien aikana. Kenties voisin ruveta käymään salilla tuossa välissä?
Uuteen kouluun hakeminen jännittää, sillä taas oon siinä tilanteessa että tuunko pääsemään sisään. Ala- ja yläasteelle meno oli niin helppoa, kun tiesi pääsevänsä seuraavalle luokalle. Parturi-kampaaja sekä kauneudenhoitoala kiinnostavat mua ja aion hakea molempiin. Katsotaan kumpaan sitten pääsen.

Onko sulla ollu vaikeuksia koulun suhteen? Valinnan vaikeuksia siitä mihin menisit seuraavaksi opiskelemaan tai mitä tahdot tehdä työksesi?

xoxo
Paula


6 kommenttia:

 1. Juuu valinnanvaikeudet on hyvin tuttu juttu :D Menin eka lukioon, sit au pairiksi ja sit viel yhdelle välivuodelle miettimään että mitähän sitä tekisi, eikä vieläkään tunnu olevan mitään järkeviä ideoita. Mut toisaalta oon aatellut, että ainahan ammattia voi vaihtaa jos se eka ala ei tunnukaan omalta. Ja hirveesti tsemppiä sulle miljoonan hypärin ja kouluunhakujen kanssa! :)

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just jotenki kiva tietää et aina voi sitä alaa vaihtaa. Kouluttaa itensä uuteen asiaan. Oma äiti on nyt 55 ja aloja on ollu parturi-kampaaja, kouluavustaja sekä taksikuski. Taksikuskiksi kouluttautu kolme vuotta sitten.
   Kiitos ♡

   Poista
 2. Onpa suloinen kalenteri! Hyvä että sait otettua kuvista kun kerta pidät siitä :) Itsellä ei ole vielä ollut sen kummempia ongelmia koulun suhteen, paitsi että lukio kyllä vie ihan hirveästi aikaa ja voimia.
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :3 saatiin syksyllä koulun alettua tällaset ja en oikeen ite pitäny siitä kannesta joka siinä oli valmiina nii päädyin sitten tuunaamaan tämän.

   Poista
 3. Itsellä on ollut aina aika selvää, et mikä on seuraava askel aina yhden koulun loputtua, mut uskon siihen, et kaikki kyllä löytää sen oikean suunnan jossain vaiheessa :) Ei kannata turhaa stressiä ottaa ja tosi hyvä juttu, että viet lukion loppuun niin, että ainakin on se todistus, kun on noin pienestä vielä kiinni. Ei ole ainakaan hukkaan heitetty kaikki se aika, jonka aiempiin kursseihin oot pistänyt! Tsemppiä hakujen kanssa <3

  http://fiiaelina.blogspot.com.au/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäkin ajattelin et hyvä että saan todistuksen keväällä. Tuntu tossa pari kuukautta sitten et jos lopetan niin kaikki ne tunnit jotka annoin lukiolle nii meni turhaan kun en saa mitään näyttöä siellä käymisestä. Tunsin itteni myös epäonnistuneeksi kun en saa lakkia. Ku sain tietää et saan kuitenkin todistuksen nii en voinu olla hymyilemättä, sillä mulla olis sittenkin näyttöä siitä et oon opiskellu. Eikä tarvii nyt hakea peruskoulun todistuksella opiskelemaan :)
   Kiitos ♡

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset