Kun olin pieni unelmoin urasta lavalla. Siitä kuinka lämpimät spottivalot lämmittivät kasvojani ja miten ääneni kaikuisi sointujen tai Shakespearen sitaattien tahdissa. Näytteleminen ja laulaminen ovat aina olleet osa mua ja samoin on myös kirjoittaminen. Kuudennella luokalla aloin haaveilemaan toimittajan urasta ja sen pienen haaveen myötä lukioon pyrkiessäni hain medialinjalle ja pääsin sisään.
Neljäs vuosi on mulla meneillään lukiossa ja mietin miksi menin sinne jos tiesin ettei penkillä istuminen tulisi olemaan helppoa. Ehkä halusin näyttää että musta on muuhunkin kuin taiteen tuottamiseen. Silti tunsin olevani enemmän kotona teatteri tunneilla kuin matikan tai biologian.
Syksyllä aloittaessani neljättä vuotta lukiossa kävin monesti opinto-ohjaajalla keskustelemassa mun opinnoista. Marraskuussa olin sitä mieltä että halusin lopettaa. YO -kirjoitukset ei ollu menny hyvin, kurssit eivät kiinnostaneet ja kaikki kaverini olivat jo valmistuneet. Halusin aloittaa vain puhtaalta pöydältä.
Olin saanut tietää että mulla oli kolme kurssia vielä käymättä ja jos kävisin jotkut kurssit niin valmistuisin kuitenkin keväällä 2017. Ei lakkia, mutta todistus. Juttelin sitten äitini ja poikaystäväni kanssa jotka molemmat olivat sitä mieltä että ne kannattaisi käydä. "Ota kaikki vaik vaa kuvista. Sähän tykkäät taiteesta ja eiks teillä ollukin niitä joku 16 kurssia?" Poikaystävä yritti piristää ja se oikeastaan toimi.
Perjantain (13.1.) kävin juttelemassa jälleen kerran oponi kanssa ja päädyimme ottamaan mulle kolme kurssia nelos jaksosta. Ensi kuun 8. päivä mulla alkaa siis jälleen koulu. Mietin vielä mitä voisin tehdä noiden ihanien hypärien aikana. Kenties voisin ruveta käymään salilla tuossa välissä?
Uuteen kouluun hakeminen jännittää, sillä taas oon siinä tilanteessa että tuunko pääsemään sisään. Ala- ja yläasteelle meno oli niin helppoa, kun tiesi pääsevänsä seuraavalle luokalle. Parturi-kampaaja sekä kauneudenhoitoala kiinnostavat mua ja aion hakea molempiin. Katsotaan kumpaan sitten pääsen.

Onko sulla ollu vaikeuksia koulun suhteen? Valinnan vaikeuksia siitä mihin menisit seuraavaksi opiskelemaan tai mitä tahdot tehdä työksesi?

xoxo
Paula