MITEN MUOKKAAN BLOGINI KUVAT via iphone

Helmikuussa julkaisin postauksen, jossa annoin vinkkejä puhelimella kuvaamiseen. Postauksessa kysäisin tahtoisitteko tietää, miten itse muokkaan kuvani ja tässä sitä nyt ollaan!

Muokkauksia on kaikenlaisia ja tämä on oma tapani. Tahdon itse kuvillani tuoda enemmän valoa ja luoda ehkä sellaista pientä esteettisyyttä. Kenties jopa hiukan vintage tyylisyyttä. Käytän itse VSCO sovellusta suurimmaksi osaksi kuvieni muokkauksessa ja teen kaikki muokkaukseni puhelimellani.

Aikaisemmin olen käyttänyt koneella ipiccy ja picmonkey sivustoja, mutta nykyään nuo eivät enää miellytä silmääni. Myös ns. "mainostan" postauksiani ja nuo julkaisut teen yleensä puhelimeni avulla, joten tarvitsen hyvälaatuiset kuvat myös sinne. Vietän myös nykyisin hyvin vähän aikaa päivästäni kotona koneen äärellä. Puhelimella saa siis helposti tehtyä kaiken. Joskus käytän apunani taplettia, jos tarvitsen isompaa ruutua. Mitä kyllä harvoin tapahtuu.
tapa yksi - ennen muokkausta
muokkauksen jälkeen
Tässä on nyt kaksi erilaista versiota, sillä valitsen yleensä ensimmäisenä filtterin, joka on mieluinen. Se on joko A4 tai A6. Tämän kyseisen postauksen kohdalla valitsin A4 filtterin. Filtteriä en tässä tapauksessa vähennä. Se saa pysyä ihan +12.

muokkaus
Exposure +1,1
Contrast +0,5
Sharpen +1,8
Saturation -0,5
Tone // Highlights +9,5
White Balance // Temperature -1,1 | Tint +1,1
Skin Tone -1,4
Fade +1,6
tapa kaksi - ennen muokkausta
muokkauksen jälkeen 
Otan tähän postaukseen mukaan myös toisenlaisen kuvan, sillä jos en pidä siitä, miltä kuva näyttää A4 tai A6 filtterillä valitsen kuvalle HB1 filtterin. Tässä tapauksessa hyvä esimerkkikuva on NOAH postauksestani. Tämä on sellainen muokkaustapa, jonka otan silloin käyttöön, jos tahdon hyvin valkoisia kuvia.

muokkaus
Exposure +1,4
Contrast +1,3
Sharpen +1,8
Fade +2,4

VSCO on sovellus, jota käytän aina kuvia muokatessani. Ihan vain myös sen takia, että kuvat tallentuvat sovellukseen ja jos tahdon käyttää kuvia muuhun tarkoitukseen (kuten tässä postauksessa) minulla on mahdollisuus siihen eikä tilaa mene "turhaa" koneella taikka puhelimessani. 

Olen myös ladannut puhelimelleni PS Express sovelluksen, jota käytin aikaisemmin enemmän kuvien muokauksessa. Tällä hetkellä käytän tätä ainoastaan jos tahdon lisätä kuviin kontrastia, valoa, vähentää väriä ja lisätä selkeyttä. Tämä on enemmän sellainen sovellus, jolla muokkaan "luonnollisesti" kuvia esim. hiusinstagramiini tai jos tahdon syventää jo VSCO sovelluksessa muokattuja kuvia.

Miten sinä muokkaat blogisi kuvat?






Muista seurata blogia Facebookissa, Bloglovinssa ja Instagramissa (@paulinetheblog)

1 kommentti:

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset