Piristystä itsehoitorutiineihin kesän ajaksi

Olen viimeiset pari viikkoa tutkiskellut kasvojani peilistä, sillä poskillani kukkiva puutarha on saanut minut huolestumaan siitä kuinka paljon stressiä harteillani tällä hetkellä onkaan. Kevät on tuonut mukanaan hyvin paljon muutoksia, mutta myös kysymyksiä, joihin en vielä vastausta kykene saamaan pitkään aikaan. 

Mutta sellaista elämä on. Se on täynnä jatkuvaa muutosta ja vaikka oma elämä saattaisi elää paikallaan muu maailma ympärillä jatkaa pyörimistään. Joskus halusin ajan pysähtyvän ja nyt kun asiaa tarkastelen en oikeastaan tahdo näin tapahtuvan. Ehkä olen kasvanut aikuiseksi ja ymmärtänyt ettei aikaa voi pysäyttää tai vain tahdon erilaisia asioita kuin kuusi vuotta sitten.

Tunne avatta; k e s ä

Kaikista muutoksista huolimatta kesä tekee hidasta tuloaan (itselläni alkaa perjantaina melkeinpä kuukauden kestävä loma!) ja tiedämme, että sen olevan täynnä asioita jotka eivät muutu. 

Kesältä odotamme aina grilliruokaa, piknikkejä ja auringon palvomista rannalla. Puhumattakaan kokon sytyttämisestä juhannuksen aikaan. Vietämme enemmän aikaa ulkona kuin sisällä. Työt siirretään sivuun lomakuukausien ajaksi ja yritämme muistuttaa itseämme siitä tunteesta, minkä saimme alakoulu aikoina päästessämme kesälomalle ja ettei läksyistä tarvinnut murehtia kuin vasta elokuussa. 

Monet ottavat tämän fiiliksen mukanaan aikuiselämäänsä, sillä meidän ei tarvitse panikoida tai tuntea syyllisyyttä kun pääsemme lomalle. Kaikkihan toimivat kuitenkin samoin. Kesä on tällainen vuoden keskellä oleva kausi jolloin pystymme ottamaan hengähdystauon ja lataamaan akkujamme.

On hyvin helppoa joutua kesän viemäksi. Sosiaaliset tapahtumat tuntuvat tuplaantuvan. On häitä häiden jälkeen, pitää olla rantakaverina jokaiselle kaverille, mökkireissukin pitää suunnitella niin kaveriporukan kuin perheen kanssa, kenties yhdet festarit ja paljon muuta aktiviteettia. Vaikka kesä kuvastaakin levon ajanjaksoa joskus näin ei ihan pääse käymään. Ja kun elokuu saapuu tunnemme olomme valmistautumattomiksi ja väsyneiksi. 

Kaiken kesähässäkän välissä on siis muistettava myös ottaa aikaa itselleen. Jopa niinä paahtavina päivinä jolloin tahtoisit vain lähteä drinkille kavereiden kanssa. On hyvin tärkeää että pienen hetken ajan nautit asioista joita tahdot itse tehdä. Pidä tervettä suhdetta yllä itsesi kanssa ja pidä huolta mielenterveydestäsi kuin myös omasta hyvinvoinnistasi kokonaisuudessaan.

Henkilökohtaisesti pidän omaa aikaani sellaisena, joka pitää minut kasassa sekä auttaa minua pysymään inspiroituneena.

Itsehoidon ei tarvitse myöskään tuntua askareelta, joka on pakko tehdä kuten tiskaaminen. Joskus sellainen tunne syntyy, että itsensä hoitaminen pistää ihmiset sivuraiteille, sillä monet ajattelevat sen olevan ainoastaan itselleen rajojen asettamista ja sisäisen kasvun kehittämistä. Mutta itsehoidon ei kuulu olla tylsää eikä sen tarvitse olla täynnä asioita joilla työstät itseäsi. Se voi todellakin olla hauskaa ja jännittävää!

Ja tämä on se syy miksi koin inspiraatiota kirjoittaa tämän postauksen, jossa on luettelo aktiviteeteista, joita voit kokeilla kesän aikana parantaaksesi itsehoitorutiineitasi.


Itsehoitoideoita joilla piristät hyvinvointirutiinejasi kesäksi

 1. Suuntaa paikalliselle katumarkkinoille.
 2. Lähde soutamaan!
 3. Tee limonadia.
 4. Liity ulkojoogaan.
 5. Tee leikekirja vanhoista lomakuvista ja muistoista ... tai uusista lomakuvista!
 6. Käy poimimassa mansikoita.
 7. Käy piknikillä kavereiden, rakkaan tai koko perheen kanssa.
 8. Mene ulos maalaamaan - parvekkeella maalaaminenkin lasketaan, jos et koe jaksamista lähteä ulos.
 9. Päivitä vanhan huonekalun ilme.
 10. Nappaa polaroid kamera ja lähde seikkailulle.
 11. Kirjoita runo tai laulu.
 12. Tee retki rannalle ja keräile simpukoita tai kiviä.
 13. Luo hauska, hyvän olon soittolista muistuttamaan sinua kesästä koko vuoden ympäri.
 14. Kävele rannalla paljain jaloin.
 15. Katso auringonlaskua samalla maistellen gin&tonic juomaa.
 16. Suuntaa ulkoelokuvateatteriin.
 17. Tutustu uuteen alueeseen - vanhanaikaisesti! Älä laita mapsia päälle vaan käytä vanhaa kunnon karttaa.
 18. Mene maaseudulle kävelyllä ja sen jälkeen rentoudu terassilla.
 19. Vie itsesi treffeille!
 20. Käy katsomassa tähtiä!

🌼🌼🌼

Stressipallon miniopas itsehoitoon
 1. Hengitysharjoituksia - kokeile myös stressiä lievittävää joogaa
 2. Käy ulkona kävelyllä.
 3. Tee itsellesi kuppi kuumaa teetä
 4. Kokeile fidget lelua
 5. Lue kirjaa
 6. Laita puhelimesi hetkeksi pois
 7. Rentoudu lämpimässä kylvyssä tai suihkussa
 8. Meditoi

Muista juhlistaa pieniäkin saavutuksia. Jos tarvitset henkisen tauon muista ottaa se. Tee mikä on parasta sinulle. Ja kuten aina sinulla on minun koko tuki!

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset