Olisiko tässä kesän 2021 ämpärilista?

Enää pari työpäivä jäljellä ja sitten pääsenkin kuukauden kestävälle lomalle, joka tuntuu oikeasti todella hyvältä. Edellisestä enemmän kuin viikon mittaisesta lomasta onkin oikeasti aikaa ja viimeisten parien päivän aikana olen kyllä huomannut, että se loma tulee tarpeeseen. Keho alkaa olemaan aika väsynyt. Tiistainakin ajattelin olevani pirteä ja jaksavani, mutta päädyinkin ottamaan sellaiset melkein kolmisen tunnin nokoset keskellä päivää ja eilen töistä päästyäni ajattelin nukkuvani sen 30min tehotorkut mutta tulikin nukuttua neljä tuntia. Kulunut vuosi on oikeastaan ollut hyvinkin rankka monella tapaa ja koska kaikki alkaa näyttämään valoisammalta odotan tätä lomaa suuremmalla innolla. Olenko itse ainoa vai onko oikeasti luonto tänä vuonna jotenkin vihreämpää ja kukoistavampaa?

Ajattelin siis luoda tällaisen jonkinlaisen ämpärilistan tälle lomalleni ja samalla myös jakaa, mitä on suunnitelmissa tehdä. Yritän olla ottamatta paineita, että kaikki asiat täytyisi tehdä lomani aikana sillä kuitenkin onhan vielä heinä- ja elokuukin aikaa toteuttaa asioita.

Kirjoita // En tarkoita nyt pelkkiä blogitekstejä, vaan romaanin kirjoittmaista. Olen pitänyt jälleen hyvät 6 kuukautta taukoa romaanini kirjoittelussa ja voisi olla jälleen hyvä ajatus istua sen ääreen ja kirjoittaa. Tarkoituksenani olisi myös kirjoittaa novelli joka viikko, mutta katsotaan onnistuuko tuo. Novellit ovat minulle hiukan harmaata aluetta, mutta ne ovat todella hyvää harjoitusta, mitä tulee tarinan kerrontaan.

Valokuvaa // Pikku hiljaa olen päässyt takaisin siihen valokuvaamisen intoon, mikä minulla joskus aikoinaan oli. Mikä myös oli se syy miksi bloggaamisen aloitin. Olen nyt kanniskellut kameraa mukanani, vaikka sitä en olekaan joka kerta käyttänyt. R on ihanasti muistutellut minua että se kannattaa mukaan ottaa, jos vaikka löytyykin jotain mitä kuvata. Haluaisin enemmän napsia asukuvia, joten katsotaan onnistuuko.

Kansallispuistot // Hyvin usein töiden jälkeen olemme lähteneet pienelle kävelyretkelle, mikä on ollut enemmän kuin ihanaa. Nautimme molemmat luonnonhelmasta, mikä itselläni kumpuaa varmasti niiltä ajoilta kun olin partiossa. Olen hiukan katsellut erialisia kansallispuistoja ja pistänyt tiettyjä muistiin sellaisten päivien varalta, jos meillä ei ole suunnitelmissa oikein mitään. Puheissa on ollut trangian osto, jotta voisi viettää öitäkin ulkona, mutta saa nähdä mennäänkö vielä niin pitkälle!

Uimaan // Innostuin viime kesänä uimisesta ja mietin miten olen voinut olla pari kesää edes käymättä rannalla! Olen aina rakastanut merta ja uimista ylipäätänsä. Tänä vuonna tahdon kyllä rikkoa sen viime kesän rannalla vierailun ja uimisen määrän. Jos en väärin muista niin taisin viime kesänä käydä kahdeksan kertaa uimassa. Tälle kesälle ostin vielä uuden uimapuvun, ihan vain uimista varten, sillä bikinit ovat olleet minulle enemmän sellainen auringonotto asu.

Soutamaan // Joko soutuveneellä tai kajakilla. Viime viikolla kävimme istuskelemassa Töölön lahdella ja siellä näkyi jo ihmisiä nauttimassa kajakeista sekä potkuveneistä.

Parvekeprojekti // Olen pienesti jo aloittanut parvekkeen muuttamisen "vierailuystävälliseksi". Kesäisin rakastan aina silloin tällöin istua vain parvekkeella, syödä ja kirjoittaa. Se olisi aina mielekkäämpää jos parvekkeelta löytyisi muutakin kuin pöytä ja kaksi muovista tuolia. 

Mökkeilyä // Tämä on sellainen asia, joka on jo ns. "sovittu", mutta päivämäärä vain puuttuu. En ole mökkeillyt kesällä sitten vuoden 2016 jälkeen, joten jännitän suuresti kuinka kestän kaikki öttiäiset. Itikat kyllä kestän, mutta pörriäiset ovat ne jotka saavat minut helpommin panikoimaan.

Kaupunkivierailuja // En sano, että Helsinki on nähty, mutta se vähän on. Meidän on kyllä tehtävä "turistiretki" täällä, sillä R ei ole nähnyt aivan kaikkia paikkoja. Varmaan tehdään samanlainen hänen kotikaupungissaan. Muutamaan otteeseen olen myös maininnut, että muuallakin olisi kiva käydä vähän pyörimässä kuten Porvoossa. Tampereen reissu onkin jo päivälleen suunniteltu, sillä kesäkuussa meille pamahtaakin puolivuotta mittariin! Olemme suunnitelleet aika hyvin, mitä teemme ja missä käymme, mutta jos sinulla on jotain ehdotuksia missä Tampereella kannattaa käydä siellä ollessa ihmeessä ehdota kommenteissa.

Aamurutiinit // Pitkään nukkuminen tulee aivan varmasti tapahtumaan, mutta jotta koko kesä ei menisi aivan pilalle sen vuoksi että nukkuisin puoleen päivään asti yritän luoda hyvän aamuritiinin johon kuuluisi viimeistään 9 herääminen, yoga ja meditointi sekä ravitseva aamupala. Tarkoitukseni olisi yrittää päästä eroon sellaisesta aamurutiinista, johon kuuluu vain kahvin hörppiminen youtube videoiden parissa. Vaikka eihän siinä mitään vikaa olekaan.

En tiedä kuinka pystyisin välittämään innostukseni tästä lomasta tekstin läpi, mutta olen oikeasti todella innoissani. Kaiketi se johtuu siitä, etten ole päässyt muutamaan vuoteen oikeasti nauttimaan kesästä sillä tavoin kuin pitäisi. Se ei ole ollut millään tavalla erikoinen. Yksi vuoden aika muiden joukossa. Kaiketi tämän saman syyn vuoksi olin innoissani viime vuonna syksystä. Sain nähdä sen omin silmin enkä toisen kautta ja sain tehdä asioita, jotka herättivät kiinnostukseni. Siitä se innostus kumpuaa tätä lomaa kohtaan, sillä saan mennä ja tehdä asioita eikä minun tarvitse pysytellä kotona neljän seinän sisällä. 

Mitä itse olet suunnitellut tekeväsi tänä kesänä?

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset