MAAGISIN NUMERO AVUKSI ELÄMÄÄN

The most important things in life come in threes.
Mieli, keho ja sielu. Menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus. Alku, keskikohta ja loppu. Elämä, vapaus ja onnellisuus. Jos ei tietenkään ei lasketa kolmantena pyöränä olemista, niin kolmonen on se suosiossa oleva numero universaalissa kielessämme.

Voimme myös käyttää lukua kolme, kun kyse on elämästämme; kaikki rutiineista, tapoihin, tavoitteisiin ja unelmiin voidaan hyvin jaotella tuottavuuden, positiivisuuden ja menestyksen triioon.

Annas kun selitän vielä tarkemmin...

RUTIINIT + TUOTTAVUUS
jaottele elämäsi kolmeen päivään

Koska yksi on niin helvetin pirullinen.
Heräämällä ja ottamalla harkintaan ainoastaan, miten menestykseen pääsee yhdessä päivässä jättää hyvin vähän tilaa hengittää, nojata, liikkua ja kellua kaiken sen läpi, mitä elämä voikaan heittää tiellesi. Esimerkiksi, päivä jona tätä kirjoitan olin nukkunut tunnin yli herätykseni. 
Tiedän, ei niin iso juttu vai mitä? Väärin.
Oma ahdistukseni tuottavuuden ympärillä oli yhdessä vaiheessa niin paha, että jopa herääminen 30 minuuttia myöhässä lähetti koko päiväni itseni soimaamisen ja paniikin täyteiseen spiraaliin ennen kuin olin edes aamu kahvia ehtinyt nauttia.
Ei tosin tänä aamuna. Kierähdin ylös muutaman minuutin makoilun jälkeen, venyttelin ja heitin peiton pois päältäni autuaalla mielellä. 
Mikä sitten on muuttunut?
En perustanut tulevan päiväni menestystä heräämällä aikaisin. Kolmen aikaisemman päivän aikana tuo oli ensimmäinen jolloin olin nukkunut hiukan pidempään.
Kolmen aikaisemman päivän aikana olin kömpinyt sänkyyn hiukan myöhemmin kuin yleensä, koska olin viettänyt iltojani ihan vain hengailemalla, jakamalla herkkiä hetkiä ja nauramalla. 
Viimeisten kolmen päivän aikana olen saanut paljon tehtyä niin sosiaalisessa elämässä kuin töiden puolesta. Joten tiedätkös mitä?
- Suo itsellesi edes se extra 30 minuuttia.

Kun arvioimme joka päiväisen menestyksemme kolmella päivällä emmekä yhdellä annamme tällöin itsellemme enemmän varaa hillua, kellua elämän mukana ja ottaa tilaisuuksista kiinni. Heittäydyitkö mukaan elämään syömällä sitä ilmaista pizzaa töissä? Vietitkö hiukan enemmän aikaa baarissa tarjoamalla muutamat kierrokset ystävillesi? Onko takanasi uneton yö, sillä käytit kaiken aikasi kandin kirjoittamiseen?
Se on ihan ok. Sinulla on kolme päivää saada tasapaino takaisin.


TAPOJEN LUOMINEN
anna itsellesi kolme viikkoa

Uuden tavan ottaminen elämään voi olla hyvin vaikeaa ja pelottavaakin.
"Ok, aika aloittaa terveellinen elämä... Tämä siis tarkoittaa minun täytyy kuntoilla joka päivä, mennä sänkyyn viimeistään kymmeneltä, juoda 2L vettä, syödä ainoastaan ruokia jotka on itse kokattu, kävellä sen sijaan että ajaisin ruokakauppaan, käyttää portaita ja meditoida 30 minuuttia joka päivä koko loppu elämäni ajan kaiken sen muun lisäksi, mitä minun on päivittäin tehtävä..."

Pelottava ajatus, vai mitä?
Ei oikeastaan jos rikot tapasi kolmeen viikkoon. Jokaisen uuden tavan testaaminen, jonka elämääsi tahdot lisätä tekee oikeasti todella hyvää. Tämä ei anna ainoastaan sinulle aikaa arvioida onko tämä tapa sellainen, jonka tahdot ottaa osaksi rutiinejasi, mutta pääset myös punnitsemaan kuinka paljon arvoa sillä on elämässäsi. Nämä kolme viikkoa antavat sinulle myös ne inhottavat ensimmäiset päivät, jolloin kaikki on hirveän vaikeaa. Mutta sinulla on kuitenkin se loppusuora, finishing line -- hyvin aikaa testata ja oikeasti arvioida, onko tämä se mitä sinä haluat.

Ihan vain koska aikaisemmin herääminen tekee parhaan ystäväsi iloiseksi ja se auttaa häntä jaksamaan paremmin päivän ei tarkoita, että se toimisi sinulla. Tai koska siskosi tuntee mielensä avoimeksi ja selkeäksi juomalla aina aamulla sen ihmeellisen vihreän värisen smoothien ei tarkoita, että se toimisi sinulla. Mutta kaikkia asioita kannattaa silti kokeilla, sillä luojan kiitos sehän on vain kolmen viikon kokeilu jakso. 


TAVOITTEIDEN TOTEUTTAMINEN
anna itsellesi kolme kuukautta tai kolme vuotta

Itse en ole todellakaan sellainen joka innostuu todella paljon yhdestä tavoitteesta. Innostuksellani ei ole koskaan epärealistista määräaikaa. Alku ei ole koskaan niin täynnä energiaa, että lopputuloksena olisi todella suuri loppuun palaminen, että olisin henkisesti vinossa ja hyvin uupunut kun asia olisi saatettu päätökseen.

Joskus, kauan aikaa sitten, mielessäni oli tämä ajatus, että jos olin tarpeeksi peloton uskomaan itseeni niin sitten ainoa asia, joka estäisi minua saavuttamasta asioita olisi laiskuus, jota voisin kontrolloida helposti rankalla työllä...
Positiivista ajattelua, vai mitä?

Optimistisuus ja ilmeiset tavoitteet ovat juttuni, mutta en tee sitä fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin kustannuksella. Lähettämällä itsemme kohti suurta katastrofia on se nopein tapa asettaa itsemme epäonnistumisiin sekä muuttaa itsemme epävarmoiksi, masentuneiksi, Ben&Jerry's jäätelöä mussuttaviksi sotkunutturoiksi.
Juttu menee nimittäin kuta kuinkin näin.
Innostus > epärealistinen ajan käyttö > itsensä loppuun kuluttaminen > epäonnistuminen > syyllisyys > anteeksianto (toivonmukaan) > innostus > epärealistinen ajan käyttö > itsensä loppuun kuluttaminen ... tajusit varmaankin jo.
Joten, miten kamppailisimme tämän asian kanssa järkevästi? 

Jos kyseessä on pienempi tavoite, aikatauluta se kolmeen kuukauteen.
Mitä tarkoitan kun sanon pieniä tavoitteita? -- kehosi terveyden tai suorituskyvyn muuttaminen, matkaa varten säästäminen, uuden taidon opetteleu, kirjan lukeminen, vähentämällä tavaran määrää omassa asunnossa, parantuminen henkisestä haavasta, jne.

Jos puolestaan kyseessä on iso tavoite, anna itsellesi kolme vuotta.
Nyt tarkoitan puolestaan -- kirjan kirjoittaminen, sielunkumppanin tapaaminen, rakastuminen, maailman ympäri matkaaminen, parantuminen syvemmästä henkisestä haavasta, oman yrityksen aloittaminen, velkojen maksaminen, talon ostaminen, tulojen muuttaminen.

Tämä koko tavoite ja unelma-ajattelutapa toimii myös heijastuksen tavoin. Kun annat itsellesi mahdollisuuden kehittyä, kuten me kaikki tuppaamme tekemään sitä enemmän kuin osaamme arvatakaan, älä ainoastaan katsele sitä mitä olet jo tehnyt tässä kuussa tai kuluneen vuoden aikana.
Mitä olet saavuttanut viimeisen kolmen kuukauden aikana? Kuinka paljon olet kasvanut ja muuttunut viimeisenä kolmena vuonna?
Kuinka monta tuntia olet työskennellyt, montako projektia olet saaavuttanut loppuun, hetkiä olet jakanut ihmisten kanssa, montako estettä olet ylittänyt, tavoitteita olet toteuttanut?
Anna jokaisen esteen, joista olet selvinnyt palautua mieleesi ja pohdi sitä aikaväliä tämän ja nykyisyytesi välissä. Sinulla ei mene niin huonosti, vai mitä?

Kun arvioimme elämäämme tuon maagisen numeron voimin annamme itsellemme paremman näkökulman tasapainosta siinä prosessissa jonka läpi olemme kulkeneet. Se voi olla rankkaa löytää tasapaino järkevän ja vapaamman elämän välillä. Olla tyytyväinen ja samalla tuottelias. Mutta on hyvä tarkastella sitä tilannetta, missä on.
Jos päätät tehdä asian numero kolmosen avustuksella voit löytää itsesi ottamassa rennosti matkalla, joka jo ilman omaa apuasi vie sinut kohti maaliviivaa -- olkoon se kolme päivää, viikkoa, kuukautta tai vuotta.


Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset