EROTARINANI & 40+ ASIAA MITÄ OPIN SUHTEESTAMME

Pohdiskelin hyvinkin kauan pitäisikö tästä aiheesta edes kirjoittaa. Olenko valmis edes puhumaan aiheesta, sillä erosta on kuitenkin hiukan yli 2kk ja let's face it; en pidä blogiani tai mitään osaa sosiaalista mediaani piilossa, joten kaikki voivat elämääni lukea. Jopa sellaiset ihmiset joiden en tahdo siinä olevan millään tasoa mukana. Kuitenkin kuten parisuhteet ovat myös erot osa elämää. Osa minun elämääni, jota olen osittain itse päättänyt muille jakaa. Erot ovat vittumaisia ja eivät koskaan helppoja, vaikka kuinka hyvissä väleissä olisikin erottu. On hyvin vaikea päästää irti ihmisestä, joka yhdessä välissä oli se koko maailma.

Enää en kömmi sängystä ylös jättäen vierelläni makoilevan nauttimaan unien maailmasta. En enää kuuntele hänen höpötystään mikkiin peliensä aikana. En pääse enää maistamaan hänen kokkailukokeilujaan. Se pistää mielen haikeaksi ja on vaikea hyväksyä, ettei kaikki se aika, tunteet, ja rakkaus riittäneet pitämään suhdetta elossa ja kukoistamassa.

Jos pystymme ottamaan askeleen taaksepäin, pistämään tuntemamme vihan, surun sekä kaunan sivuun, ja peilailemme tuota suhdetta sekä eroa keskenään voimme oppia niin monenlaisia asioita. Tällainen peilaaminen, asioiden uudelleen käsittely on hyvinkin tärkeää ja sillä on suuri rooli kun parannamme itseämme. Valitettavasti se asia jota ei todellakaan tahdo eron jälkeen tehdä on ajatella niitä kaikkia tapoja, miten pilasimme suhteen, missä meni vikaan, miten olimme huono kumppani. Peilaaminenhan tarkoittaa yleensä sitä, että kaivamme syvältä sisimmästämme vastauksia ja samalla kun teemme näin tulemme kasvotusten vikojemme ja puutteidemme kanssa.

Mököttäminen on hyvinkin helppoa. Liiankin helppoa jos minulta kysytään. Tämän vuoksi pysymme hyvinkin pitkään vihaisina. Jossain vaiheessa meidän on kuitenkin rikottava se oma illuusiomme ja hyväksyttävä, miten asiat ovat ja päästää irti ajatuksesta "miten asiat olisivat voineet olla". Ihan vain jotta ymmärrämme sen keitä oikeasti olemme ja mitä tahdomme. Joskus nimittäin omat halumme ja tarpeemme joutuvat niin sanotusti odotuspenkille, kun kumppani on pidettävä tyytyväisenä. Se peilaamiseen otettava ensimmäinen askel on aina vaikein, mutta sen ottaminen antaa selkeyden asioista. Sillä pääsee lähemmäs onnellisuutta ja tietoisuuden polkua. Onneksi näin kävi minulle!

Mutta se ensimmäinen askel ei ollut minullekaan niin helppo, kuin äsken saattoi ehkä kuulostaa. Piste missä olen nyt, siihen ei ollut todellakaan helppo päästä.

"...sometimes we have to break our own illusions and accept what is and not what could be, so that we can understand what we really want and who we really are." -- sincerely shirley 

Aasinsiltana tuosta lainauksesta omaan erooni Rillen kanssa; se oli sellainen jonka molemmat olivat jo jonkin aikaa tienneet tulevan tapahtumaan, mutta kumpikaan ei ollut vain tahtonut vielä luovuttaa suhteen puolesta. Jo ennen kuin edes olimme kunnolla aloittaneet keskustelun suhteestamme tiesimme jo, että tässä se nyt oli, mutta se oli parasta molemmille. Vaikka emme huutaneet, lautasia ei heitelty ja servauksia ei tullut sanottua tämä ei tehnyt tai tee erostamme yhtään vähemmän surullista tai kurjaa. 

En voi puhua Rillen sanoja, hänen suullaan, sillä hän ei koskaan tahtonut jakaa elämäänsä kaikkien korville, mutta voin jakaa teille oman ajatusmaailmani. Voin varmuudella sanoa, että hän oli yksi sielunkumppanini. Hän oli paras ystäväni. Hän oli rakastajani. Hän oli se minun go-to henkilö, jonka puoleen käännyin pahassa paikassa. Hän oli kirjaimellisesti minun henkilöni. Hän oli minun. Hän oli ensimmäinen rakkauteni. Ja kaiken tuon päälle, hän oli kaikkeni. Se mitä muut eivät ymmärtäneet, hän ymmärsi täysin. Se mistä muut eivät pitäneet minussa, hän ihaili. Mikä ei käynyt järkeen muiden kanssa, oli päivän selvää hänen kanssaan. Tunsimme toisemme läpikotaisin.

Kun tapasimme olin nuori. Naiivi ja elämän kokemuksista juuri kiinnostunut. Niitä ei juurikaan ollut ja siksi halusin kokea kaiken, nähdä kaiken. Rille sattui olemaan henkilö joka pystyi tarjoamaan sen kaiken. Ajatuksiini oli juurtunut vielä kaiken lisäksi tämä satu, mitä aina lapsille kerrotaan, että se ensimmäinen rakkaus tulisi päättymään onnellisesti. Kun sitten erosimme se viimeinenkin pisara tästä lapsen ajattelusta kuoli. Se oli oikeastaan tehnyt kuolemaa jo pitkän aikaa. Menetin sen osan itsestäni, joka uskoi siihen että kun kerran rakastut (ja joku rakastuu sinuun) se kestää ikuisuuden. Menetin sen osan itsestäni, joka uskoi että kun joku rakastuisi minuun, niin minäkin oppisin rakastamaan itseäni. En siis pelkästään menettänyt häntä, vaan oman oletukseni siitä, mitä rakkaus on.

En häpeile myöntää, että pala sydämestäni lähti hänen mukaansa. Enkä myöskään häpeile myöntää hyväksyväni asian, että tuo pala kuuluu nyt hänelle eikä ole minun omistettavissa. Oikeastaan en edes tahdo sitä palaa takaisin ja voin hyvillä mielin jopa sanoa hänen opettaneen minulle asioita. Paljonkin asioita oikeastaan. Hän opetti minulle, että outouksistani huolimatta minua voi rakastaa ja että rakkaus on kaunista sekä puhdasta. Hän opetti minulle millaista on rakastaa ja saada rakkautta takaisin. Hän opetti minulle sen, että oli minulle mies vierelläni tai ei voin saavuttaa mitä vain. Hän opetti minulle kuinka nousta ylös kun kaadun ja kuinka tehdä se sulavasti. Ja näin löysin vahvuuteni.

Mitkään sanat eivät koskaan pysty täysin kuvaamaan tarpeeksi hyvin kuinka kiitollinen olen siitä, mitä koin Rillen kanssa. Tulen aina olemaan kiitollinen siitä, mitä koin hänen kanssaan ja että se oli juuri hän jonka kanssa kaiken koin. En pelkästään oppinut paljon itsestäni, vaan elämästä ylipäätänsä.

Olen siis oikeastaan kiitollinen erostamme, vaikka se sattuikin ja asian myöntäminen tuntuu oudolta. Olen kiitollinen, että sain tuntea miltä tuntuu kun joku rakastaa sinua. Vaikka menetinkin sielunkumppanin niin opin tietoisuutta sekä arvostusta.
"nothing ever goes away until it teaches us what we need to know." -- pema chodron

1. Opin, että olen vahva.
2. Opin olevani rakkauden, ponnistelujen, rehellisyyden ja kunnian arvoinen.
3. Opin, että on ok jos ei ole ok.
4. Opin, että se miten joku kohtelee sinua on heijastus siitä, mitä he tuntevat sinua kohtaan.
5. Opin, että rakastuminen on kaunista, mutta samalla myös pelottavaa.
6. Opin, että jos olet rakastunut kerro se hänelle ja kerrokin usein.
7. Opin, että nauraminen sellaisen ihmisen kanssa, jota pidät parhaana ystävänäsi on maailman paras tunne.
8. Opin, että hiljaisuus on viesti itsessään ja kuuntelemaan sitä vaikka en tahtoisi.
9. Opin, että jos jokin asia tuntuu olevan pielessä niin todennäköisesti se on ja tällöin kannattaa luottaa omaan vaistoon.
10. Opin, ettei kenenkään tulisi kyseenalaistaa heidän omaa arvoaan ja miettiä; "olenko tarpeeksi riittävä?"
11. Opin, että on helpompaa olla vihainen kuin iloinen, mutta ilo tuottaa parhaimmat lopputulokset.
12. Opin, ettei kaikilla ole samanlainen ajatusmaailma kuin minulla, mutta en saa antaa sen estää minua olemasta se huomaavainen ja myötätuntoinen ihminen joka olen.
13. Opin, että kaikki todellakin tapahtuu syystä.
14. Opin, että ihmiset astuvat elämäämme syystä. Joko opettaakseen jotain tai ollakseen se oppi.
15. Opin, että se miten suhde loppuu kertoo paljon.
16. Opin myös, että oma sukupolveni on surkea ihmissuhteissa ja suurimman osan ajasta ne päättyvät, koska ihmiset piiloutuvat puhelimiensa taa, mikä johtaa taas kyvyttömyyteen muodostaa kunnon suhteita ihmisiin.
17. Opin, että aito rehellisyys on voimakasta.
18. Opin, että tunteeni ovat päteviä ja niillä on oikeasti väliä.
19. Opin, että kommunikaatio on avain kaikkeen.
20. Opin, ettei oma traumani ole kuvaus siitä kuka olen ja että olen vahva ja voimakas.
21. Opin, että sinun täytyisi ympäröidä itsesi ihmisillä, jotka oikeasti näkevät vaivaa ollakseen elämässäsi mukana.
22. Opin, että myötätunto ja ymmärrys ovat välttämättömyys, mutta nämä ovat nykyisin hyvin harvassa ihmisten luonteissa.
23. Opin, että anteeksianto on hyvin, hyvin voimakas asia.
24. Opin, että sanat todellakin voivat satuttaa.
25. Opin, että vaikka ovi edessäsi sulkeutuukin se ei tarkoita, etteikö vieressäsi olisi toista ovea, jonka takana on parempia mahdollisuuksia.
26. Opin, että ihmisen luonteesta kertoo paljon se, miten he käyttäytyvät kun itse olet pohjalla elämässäsi.
27. Opin, että vaikka ainoa vaihtoehto olisi enää vain liikkua eteenpäin, se ei tarkoita etteikö henkilö silti olisi hyvin tärkeä.
28. Opin, että kun oikeasti rakastat jotakuta osa heistä ei koskaan lähde, koska rakkaus on voimakas ja erityinen asia.
29. Opin, että haliminen + sängyn jakaminen ihmisen kanssa josta välität syvästi on yksi parhaimmista tunteista maan päällä.
30. Opin, että kun siirryt eteenpäin ihmisestä jonka kanssa joskus kuvittelit viettäväsi koko loppuelämäsi on yksi kivuliaimmista asioista elämässä, mutta ratkaiseva asia aikuistumisessa ja kasvamisessa.
31. Opin, että sinua rakastaminen oli kaunista, mutta siitä tuli sietämättömän tuskallista kun meillä ei ollut mitään muuta jäljellä kuin väittelyt ja katkeransuloiset muistot.
32. Opin, ettet ollut juuri se oikea sielunkumppani, mutta opetus kyllä.
33. Opin, että se mikä on minulle tarkoitettu ei koskaan lähde - ja sinua ei oltu tarkoitettu minulle.
34. Opin, että en tarvitse ketään toista tekemään minusta kokonaista.
35. Opin, että tekisin kaiken sen uudestaan, jos oppisin vielä enemmän itsestäni kuin olen jo nyt oppinut.
36. Opin, että minun on parempi ilman sinua, vaikka olenkin kiitollinen yhteisestä ajastamme.
37. Opin olemaan katumatta suhdettamme - sillä se oli mitä me molemmat halusimme yhdessä vaiheessa.
38. Opin, että olen nyt vahvempi ja paremmassa tilanteessa kuin kanssasi.
39. Opin, että selviän mistä vain mikä eteeni tulee.
40. Opin, että kaikesta huolimatta minulla ei ole minkäänlaisia negatiivisia tunteita sinua kohtaan ja se on vapauttavaa.
41. Opin, ettei omista unelmista kannata päästää irti vain koska joku niitä ei ymmärrä.
42. Opin hyväksymään oman lapsekkuuden puoleni ja ettei koskaan tarvitse kokonaan aikuiseksi kasvaa.
43. Opin avaamaan suuni ja sanomaan ajatukseni ääneen. 
44. Opin, että tulen aina olemaan ok, ihan sama mitä kävi.
45. Opin, että jos et rakasta itseäsi niin muidenkin on hyvin vaikea rakastaa sinua.
"people are sent into our lives to teach us things that we need to learn about ourselves." -- mandy hale

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset