10 MUOTI ASIAA JOTKA PARIKYMPPISTEN TULISI TIETÄÄ

Näin ihanan aurinkoisen sunnuntain kunniaksi ajattelin tulla esittelemään uutta tukkaani isäni inspiroimassa stailissa. Tulin myös antamaan muutaman pukeutumisvinkin, jotka ovat sellaisia joita minusta jokaisen parikymppisen tulisi tietää ja ennen kaikkea noudattaa. Opetella ainakin noudattamaan ja varsinkin siinä tapauksessa jos vaatteet ovat millään tasolla intohimo.

1. valmistaudu aina edellisenä iltana // Pukautumisessa parasta on se, että voit pukeutua miten vain ja yleensä jopa ihan vain mielialasi mukaan. Tämä ei kuitenkaan aina ole paras mahdollinen idea, sillä päiviä tulee jolloin ideaa asusta ei vain synny. Paras tapa on illalla valita seuraavan päivän vaatteet. Niitä ei ole mikään pakko laittaa aamulla päälle, mutta jos ideaa ei ole tai iskee kova kiire niin vaatteita ei ainakaan tarvitse pohtia. Monta minuuttia tulee lisää aamuisin kun aikaa ei tarvitse viettää vaatteita tuijottaen.

2. paljon aikaa valmistautumiselle // Itse olen yksi niistä ihmisistä, joka rakastaa tehdä asiat hitaasti ja rauhassa. Näin myös varmistan ettei virheitä synny. Olen ottanut tämän tavan jopa töissä käyttöön. Sama pätee laittautumiseen. Oli kyseessä häät, lounas kavereiden kanssa tai treffi-ilta tahdon itselleni ainakin sen 1,5 - 2 tuntia laittautumiseen. Vaikka olisinkin valinnut täydellisen asun jo valmiiksi minun täytyy silti meikata, laittaa hiukset ja todennäköisesti saatan myös vaihtaa asusteita. Kun annat itsellesi tarpeeksi aikaa laittautua näytät myös hehkuvalta ja sinulle ei tule kiire levittää huulipunaa, joka yleensä johtaa sen suttaantumiseen.

3. viikkaa ja ripusta vaatteet roikkumaan // Yksinkertaisesti pidä vaatteesi järjestyksessä. Rytyssä olevat vaatteet muuttuvat nopeasti halvan näköisiksi ja ne menettävät muotonsa. Varsinkin pesun jälkeen suosittelen ripustamaan tiettyjä vaatteita esim. kauluspaidat henkariin roikkumaan. Ja yksi asia, mitä toitotan aina Rillelle; "Räväytä vaatetta kunnolla." Tämä estää vaatetta kuivumasta ryppyyn. Se miten peset, kuivatat ja säilytät vaatteesi merkitsee hyvin paljon, sillä nämä asiat vaikuttavat niihin.

4. asu joka toimii AINA // Jokaisella kuuluu olla asu, joka on se pelastava enkeli. Tämä on se asu, joka napataan kiireisinä päivinä kaapista ja vain heitetään päälle. Itselläni se on perus vaaleat farkut ja valkoinen paita. Toimii joka kerta eikä ole mitään väliä minkä takin heität kiireessä ylle tai millaiset kengät tunget jalkaan, koska kaikki sopii. Katso, että asu on sellainen joka sopii sinun tyyliisi, sinun persoonaasi.

5. uudelleen käytä asukokonaisuuksia // Ärsyttävintä, mitä koskaa olen kuullut kenenkään suusta on; "Sulla oli toi asu viime viikolla." Mitä sitten? Nämä ovat vaatteita, joista pidän ja joita rakastan yhdessä. Minulta löytyy pesukone, joten miksen pukisi tätä asua uudelleen? Tyylikkäät aikuiset elävät kahta sääntöä noudattaen 1) jos rakastat sitä pue se uudelleen ja 2) ei ole olemassa asiaa kuin matkiminen.

6. tee vaikutus itseesi, älä miehiin // Toinen ärsyttävä asia on kun naiset pukeutuvat, koska joku mies on tullut sanomaan; pukeudu noihin farkkuihin koska perse näyttää hyvältä, pue tuo paita kun sun tissit näkyy hyvin, pue tuo paita kun sun napa näkyy kivasti ... Älä puea vaatetta, jotta saisit miehiltä kommentteja. Pukeudu vaatteeseen, koska itse pidät siitä miltä se näyttää ylläsi. Kehosi on sinun ja samoin ovat vaatteesikin. Puet ne ilmaistaksesi itseäsi, et jotta näyttäisit pantavalta.

7. asuinspiraatioita somesta // Kun itselläni on hyvin tylsää etsin asuinspiraatioita netin syövereistä. Yleensä pinterestistä ja instagramista. Instagramissa varsinkin jos törmään todella inspiroivaan asuun tallennan kuvan. On kätevää, että kuvia voi tallentaa kuvakokoelmaan (jokaisen kuvan oikeassa alakumlassa on ns. lippu josta painamalla kuvan saa tallennettua) ja itse olen käyttänyt tätä niin asuinspiksissä kuin sisustukseen liittyen.

8. vältä pikamuotia // En sen takia sano ei, vaan vältä koska itsekin sorrun pikamuodin haalimiseen edelleen. Enemmänkin ehkä asustekannalla kuin vaatteiden suhteen. Pikamuodissa ärsyttävää on sen jatkuva, liian usein tapahtuva vaihtuvuus sekä määrän kasvaminen kaapissa. Itse olen antanut itselleni luvan valita viisi pikamuotia kuvastavan vaatteen tai asusteen, mutta muuten yritän enemmänkin tällä hetkellä haalia kaappiini vaatekappaleita, jotka ovat ajattomia. Ainakin omissa silmissäni.

9. välitä hiuksistasi // Näin kampaajana kiinnitän yhä enemmän ja enemmän huomiota muiden hiuksiin ja se mikä surettaa on se kuinka moni ei huolehdi hiuksistaan. Meikkaaminen vie enemmän aikaa ja rahaa, mutta hiukset unohdetaan tyystin sekä moni pitää niitä itsestään selvyytenä. Saatetaan juu käydä kuukauden tai kolmen kuukauden välein kampaajalla hoitamassa hiuksia, mutta kotituotteet ovat pirkan luokkaa. Jos käsittelet hiuksiasi millään lailla, käytät suoristusrautaa, jopa fööniä ja värikäsittelet osta oikeanlaisia tuotteita. Asusi voi olla kuinka upea tahansa ja täydellinen korvakoruja myöten, mutta jos hiukset ovat tylsät, huonossa kunnossa yms. asulla ei ole mitään järkeä, sillä se jää kauhean pehkon taakse.

10. ota itsellesi aikaa leikkiäksesi eri asukomboilla // Saattaa joillekin teistä kuulostaa tylsältä, ajan haaskaukselta ja ennen kaikkea laiskureille (kuten minä) liian työläältä, mutta tämä oikeasti kannattaa. Vaikka netti onkin hyvä paikka etsiä inspiraatioita ja täydellisiä asukokonaisuuksia voi luoda vain ostamalla tietynlaisia vaatteita, mutta joskus täydelliset kombot löytyvät vaatekaapista, sellaisesta yhdistelmästä jota ei olisi kuvitellutkaan. Anna itsellesi se aika sekä ennen kaikkea vaatteillesi se mahdollisuus yhdistyä luoden jotain uutta.

Onko sinulla oma ohjenuora muodin suhteen?Kurkkaa uusin videoni!
Muista käydä seuraamassa blogia myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa (@paulinetheblog)

2 kommenttia:

 1. Tosi hyviä vinkkejä! Mä olen tyyppi, joka porskuttaa samalla asukokonaisuudella parhaimmillaan viikon putkeen, ja hämmennän niin työkavereitani oikein olan takaa :D Oon löytänyt mun syksy-kevätkauden luottoasun miesten oranssista villapaidasta ja revityistä farkuista, ja kun vihdoin joudun ne heitämään pesuun, oon ihan ulalla siitä, mitä voisi päälle laittaa.

  Liiallinen valinnanvaikeus aiheuttaa mussa ihan järjettömästi ahdistuneisuutta, ja siksi ostankin uusia vaatteita pari kertaa vuodessa, ellei ole jotain spesiaalia tulossa. Tänä vuonna suurin asukriisi on ehdottomasti mun parhaan ystäväni häät, joissa olen kaasona. Onneksi pinterest auttaa miettimisessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin jos ihastun johonkin asuun niin käytän sitä tosi tosi paljon. Varsinkin kotona käytän aina samaa rentoa asua, koska se on ainoa jossa tuntuu mukavalta rankan duunipäivän jälkeen ja aikalailla kaikki vaatteet on nykyisin kireitä.

   Löysin vähä aika sitten Rillelle tosi ihanan oranssin tpaidan ja oon ite sitä sitten käyttäny xD

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset