5 vinkkiä syksyisen vuodenajan omaksumiseen

En tiedä sinusta, mutta syksy on lempivuodenaikani. Nautin kyllä kesästä, sen lämmöstä ja valoisista, pitkistä päivistä, mutta sydämeni halajaa aina syksyyn ja jos totta puhun, olen tätä odotellut jo toukokuusta asti.

Syksy tuntuu aina olevan yhdessä silmän räpäyksessä ohitse, ja tuntuu kuin en koskaan pääsisi kunnolla siitä nauttimaan, vaikka paljon yleensä tekemistä yritän lempikuukausilleni (syys- ja lokakuu) keksiä.

Koska syksy on nopeasti ohitse ja tajusin kuinka nopeasti se tuli, ajattelin listata muutamia asioita, joiden avulla ottaa kaikki ilo irti tästä ajasta. Varsinkin kun seuraava tulee olemaan pimeämpi.

Asu;
Aurinkolasit - Instrumentarium, POLAROID
Nahkatakki - Relove Töölö, Zara
Mekko - Bella Kirppis, Illa Illa
Sukkahousut - Sokos
Kengät - Sokos, Dr. Martens

Kuinka hyväksyä, että syksy on täällä ja päivät muuttuvat pimeämmiksi

1. Nauti aurinkoisista päivistä

Vaikka syyskuu onkin tullut yhtäkkiä, olemme kuitenkin päässeet kokemaan jo monia hyvinkin sateisia päiviä. Ja tämähän on yleensä ensimmäinen syksyn merkki, mutta myös samalla se syy miksi suurin osa ei kyseisestä vuoden ajasta nauti.

Näin alku syksystä meitä siunataan kuitenkin hyvin useasti aurinkoisilla ja lämpöisillä päivillä, jolloin taivaalla saattaa olla muutama valkoinen hattara. Jos edes sitäkään. Mene siis ulos ja nauti tuosta lämmöstä ja auringosta!

Varsinkin silloin, jos päiväsi koostuvat istumisesta ruudun ääressä suosittelen työpäivän (tai koulupäivän) päätteeksi ottamaan pienen tauon ja kävelemään vaikka korttelin ympäri. Pienikin ulkoilu virkistää mieltä, eikä kulu oikeasti kauaa, kun olemme niissä päivissä, jolloin pimeyttä on enemmän kuin valoa.

Nappaa siis vielä D-vitamiinia auringosta, kun on mahdollista! Suosittelen Koiramäen Pajutallilla vierailua, jos kurpitsat ja eläimet kiinnostavat tai Haltialan kotieläintilaa, jos lehmät kiinnostavat.


2. Tuo syksy kotiin!

Viimeiset 3-4 kuukautta ovat olleet niitä, jolloin aikaa on vietetty todella paljon ulkona, ja mitä meidän kesäämme ainakin kuului, vietimme hyvin vähän aikaa kotona. Olimme hyvin paljon reissussa, viettämässä juhannusta kavereilla, ottamassa rennosti Naantalissa tai mökillä.

Syksy alkaa olemaan sitä aikaa, kun kodista tulee se ajanviettopaikka, ja vaikka tahdonkin aina pitää huolen siitä, että koti on rento paikka niin tämä pätee varsinkin syksyyn, jolloin vilttiin kääriytyminen on se lempi puuha.

Kaikki eivät ole sesonki sisustuksen ystäviä, mutta harkitse ihmeessä pientä tunnelman tuomista kotiin syksyisillä sisustuselementeillä. Kynttilät, keijuvalot, pehmoiset viltit ja syksyisen sävyiset koristetyynyt ovat yksi tapa saada hiukan tunnelmaa ja mukavuutta kotiin.

Itse tykkään pistää vähän ekstraksi ja rohmuan kaupoista kaikkia mahdollisia kurpitsa, kummitus ja luuranko aiheisia asioita. Joita on valitettavasti todella vähän Suomessa. Ehkä jossain vaiheessa sukellan Amazonin ihmeelliseen maailmaan, mutta olen silti huomannut, että Tiger on lisännyt valikoimaansa ihania Halloween aiheisia koristeita, jotka sopisivat täydellisesti niin syksyä kuin Halloweeniakin rakastavalle.

Suosittelen myös lämpimästi käsistään käteville ja halukkaille ottamaan puikot, ja langan esille tai jos löytyy ompelukone ja tekemään joitain koristeita itse.


3. Vaatekaappi syksyisemmäksi

Olen aina itse rakastanut villapaitoja, joten vaatekaappini koostuu suurimmaksi osaksi niistä sekä college paidoista, joten voit vain kuvitella kuinka innoissani olen jälleen aloittamassa käyttämään villapaitoja.

Tänäkin syksynä meille on tulossa monia upeita uusia trendejä, jotka ovat mitä ihanteellisimpia tulevaan kylmään ilmaan, ja olisi todellakin tyhmää olla hyppäämättä edes muutamaan mukaan. Kiinnostaisiko sinua tämän tyylinen postaus syksyn 2023 tulevista vaatetrendeistä?

Syksyisillä sävyillä, varsinkin vihreä, ruosteen punainen, sinapinkeltainen ja viininpunainen pystyy helposti muokkaamaan vaatekaappia vuodenaikaan sopivaksi. Samoin kuin ihanilla takeilla ja saappailla. Puhumattakaan neuleista, joihin voi hautautua.


4. Keittiön tunnelma

Syksy on mitä täydellisintä aikaa kokeilla erialaisia keittoreseptejä - varsinkin kurpitsakeittoa, joka on taivaallista! Mutta myös kokeilla erilaisia leivonnaisia, joissa pääosassa ovat omenat tai mustikat.

Syksy on lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna sisäaktiviteettien aikaa, jolloin pariskunnat kääntyvät keittokirjojen puoleen kokeilemaan uusia erialisia reseptejä yhdessä, koska koti on se paikka, josta ei viitsisi millään poistua.

Suosittelen katsomaan, mitkä ruoka-ainekset ovat nyt sesongissa ja varsinkin inspiraation puutteessa kurkkaamaan niin K:n Sadonkorjuun reseptit kuin S:n Syksyn parhaat.


5. Osallistu tapahtumiin

Vaikka syksy tuokin sellaisen olon, että seuraavat kuukaudet mitään muuta ei tapahdu kuin kotona kököttäminen niin yllättävän paljon tapahtumaa löytyy.

Korkeasaaren kissojen yö, Linnanmäen IIK Week ja Salon kurpitsaviikot ovat sellaisia, jotka nyt ensimmäisenä ponnahtavat mieleen.

Suosittelen kurkkaamaan oman kaupungin nettisivut, sillä paljon tapahtumaa löytyy vuodenajasta riippumatta, ja tämänkin avulla voit luoda itsellesi omanlaisesi syksyn ämpärilistan, jonka avulla pääset unohtamaan tämän vuodenajan synkkyyden.

Lue myös;

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset