pesula1

Työssäoppimiseni on siis vihdoinkin alkanut. 28.3. köpöttelin hyvin hermostuneena ensimmäistä päivääni viettämään Kampaamo Pesulassa. Totta kai minun tuurillani myös eksyin, mutta onneksi olin varannut hyvin aikaa enkä ollut kauheasti myöhässä. Pari minuuttia vain. Vanhana partiolaisena ja stadilaisena ihmettelen itse suuresti, että eksyin.

pesula2

Paikkaan olin jo ulkoisesti ehtinyt ihastua ja omistaja sekä muut työntekijät ottivat minut iloisesti vastaan. Liikkeen omistaja, Mikko oli minut ensimmäisenä päivänä aamu yhdeksältä ottamassa vastaan ja kävimme läpi hiukan liikkeen paikkoja sekä tehtäviäni. Yksi tehtäväni on käydä keskustan tukuissa ja niinpä suuntasimme kello yhdentoista aikoihin Mikon kanssa muutamaan, jotta paikoissa sitten tiedetään kenelle olen tuotteita hakemassa.

pesula3

pesula4

pesula5

Olen ujo luonteeltani, mutta yllättävän nopeasti ujouteni alkoi häipymään ja toisena päivänä uskalsin enemmän tehdä asioita kuin ensimmäisenä. Varmasti tähän on myöskin vaikuttanu kampaamossa työskentelevien ihmisten luonteet. Kaikki ovat iloisia sekä puheliaita, mutta ihanasti myös omaan rauhaansa käpertyviä. Joka tarkoittaa ettei koko ajan tarvitse vastailla kysymyksiin tai yrittää pysyä keskustelussa mukana.

pesula7

Näin alkuun olen päässyt pesemään ihmisten hiuksia sekä kokeilemaan olaplexihoitoja. Eilen pääsin myös hiukan leikkaamaan yhden työntekijän hiuksia, kun hän halusi pientä piristystä. Ensi viikolla pääsen taas värjäämään hänen hiuksensa, joka on jännittävää. Olen myös siivoillut, keittänyt kahvia ja eilen myös kävin tukuissa hakemassa lisää tuotteita, vein pyyhekitä pesuun sekä kävin samalla reissulla kaupassa ostamassa maitoa. Mielelläni juoksen tuollaisilla asioilla kuin istun vain tyhjänpanttina takahuoneessa kahvia keittämässä. Ensimmäisen päivän aikana olen oppinut myös itseni mielestä paremman hiustenpesu tavan. Pesu ei ole nimittäin vain pesua, vaan sen kuuluu olla myös rentouttava kokemus sekä sen kuuluu jotenkin auttaa myös hiuksia.

pesula6

pesula9

pesula8

Ajattelin, että liikkeessä on kolme tuolia, mutta pian huomasinkin niitä olevan neljä. Liike on pieni, mutta sinne mahtuu kyllä hyvin tekemään montakin asiakasta kerralla. Eilenkin kaikki tuolit olivat täynnä, mutta työskentely sujui kaikilta helposti. Täytyy vain oppia muiden kanssa sumplimaan menemisiään. Mikko on antanut minulle luvan, että saan tuoda omia asiakkaita liikkeeseen, mutta siitä täytyy todellakin sanoa hyvissä ajoin. Enhän asiakasta voi ottaa jos ei ole tuolia vapaana.

pesula10

Vaikka vasta muutama päivä on takana niin olen silti paikkaan tykästynyt ja vaikka kauheasti en ole hiuksia leikkaullut yms. niin silti olen enemmän vain sitä mieltä, että tämä on minulle tarkoitettu ala. Odotan vain nyt suuremmalla innolla työelämää. Olen enemmän kuin tyytyväinen työssäoppimispaikkaani ja toivon että siellä ollaan myös minuun. Seuraavasta kahdesta kuukaudesta tulee kyllä todella mielenkiintoinen.

ruusu

Muista käydä kurkkaamassa myös Pesulan facebook sivut (Kampaamo Pesula) sekä instagram tili (@kampaamopesula)