Tämä on ensimmäinen jouluni, jota en vietä perheeni kanssa. Viime joulu oli ensimmäinen jolloin en asunut äitini ja veljeni kanssa, mutta silloin olin kyllä joulua heidän luonaan viettämässä. Tänä vuonna olen kotona Rillen kanssa kahdestaan. Päätimme että tahdomme olla joulun tänä vuonna kotosalla. Itseäni jännitti hyvin paljon kertoa asia äidille, mutta kuten tavallista hän otti sen hyvin. Kävin eilen vierailemassa äidin luona koulun jälkeen, kun oli joulujuhla. Noutamassa muutaman lahjan sekä äidin tekemää lanttulaatikkoa. Tarkoitukseni oli myös viedä äidin ja veljen lahjat, mutta unohdin ne kotiin. Onneksi äiti jaksoi tulla ne hakemaan.

ornamentti2

Joulu on sellainen juhla josta minun ei ole koskaan oikein tarvinnut huolehtia, sillä äiti on hoitanut kaiken. Nyt asia on kuitenkin eri ja olen asiasta enemmän kuin innoissani! Rille paistoi ensimmäistä kertaa kinkkua. Laittoi sen eilen uuniin ja äidin ensimmäinen kommentti oli: "Se rasva kerros kuuluisi olla päällä". Rille pelästyi jo että oli pilannut koko kinkun. Äiti rauhoitteli kuitenkin sanomalla että siitä tulee kuitenkin hyvä. Muuten ohjeiden mukaan kinkku oli kuitenkin paistettu. Tärkeintä on ettei siitä tule liian kuivaa.

ornamentti1

Varmaan yksi ainoa juttu omasta jouluperinteestäni tuon tähän talouteen on joulupukin kuumalinja ohjelman katsominen. Sitä odotankin huomiselta todella paljon. Uusia perinteitä olisi myös kiva keksiä ja luoda Rillen kanssa. Uskon että tulemme oleskelemaan kotona ja lihomaan jouluruuan avulla, mutta olisi ihana käydä myös jossain. Ihan vain vaikka kävelyllä. Joulusaunassakin olisi ihana lisäys. Ehdin jo pelästyä ettei minkään näköistä joululahjojen jako kierrosta tule, sillä kuusemme alla nökötti yks iyksinäinen lahja. Niitä tuli kuitenkin lisää eilen ja enemmän kuin olin odottanut. Paras lahja tänä jouluna on kuitenkin se että saan olla Rillen kanssa. Toinen ihana lahja oli joulukortti isosiskoltani, jossa on kuva hänen kahdesta ihanasta lapsesta tonttulakit päässä. Harmittaa etten lähettänyt heille korttia, mutta kai sen voi joulunkin jälkeen lähettää.

ornamentti3

Hiukan ihmeellisen näköinen kinkku jääkaapissa, muutama lahja kuusen alla, kaksi joulukorttia koristamassa keittiössä ja hiukan joulukoristeita asunnossa. Kuulostaa todella yksinkertaiselta, mutta juuri sopivalta minulle. Lapsena joulussa oli kyse vain leluista ja lahjojen määrästä. Nyt tahdon vain hyvää ruokaa, hauskaa ohjelmaa televisiosta ja vielä ihanampaa seuraa. Tänä jouluna tahdon ottaa rennosti enkä oikeastaan mitään muuta toivokaan kuin rauhallista joulua.

Mitä sinä toivot ja odotat sinun joulultasi?

IHANAA JOULUA KAIKILLE!

xoxo
Paula