ONE BOWL VEGAN PUMPKIN MUFFINS

TAII4260
Yleensä kun minulla on huono mieli tai masentava olo niin leivon jotakin. Nyt pariin vuoteen ei ole kauheasti tullut leivottua, kun ei ole ollut tarvittavia tarvikkeita. Pikku hiljaa niitä on saatu onneksi tässä haalittua.
Törmäsin muutama päivä sitten todella yksinkertaiseen kurpitsa muffini reseptiin ja päätin sitä kokeilla. Olen huomannut ihastuneeni vegaani resepteihin, sillä niihin ei kauheasti aineksia tarvita eikä tarvitse huolehtia esim. kananmunista. Tässä tuli kuitenkin mutkia matkaan, sillä tähän tarvittaisiin kurpitsasosetta, mutta arvatkaapas löysinkö sitä mistään. Kävin niin S-marketissa kuin K Citymarketissa. Päädyin ostamaan tuoreen kurpitsan ja tein siitäv sitten itse kurpitsasoseen. Oikeasti tosi yksinkertaista puuhaa (ohjeeseen pääset tästä, itse tein ohje nro. 2 enkä lisännyt inkivääriä) mutta todella sotkuista. Onneksi Rille oli auttamassa kurpitsan paloittelussa ja kuorinnassa.

GHQU1268
BTDA6493
tarvitset;
400g kurpitsasosetta
1,50 dl sulatettua vegaanista voita
1,20 dl mantelimaitoa
3 dl fariinisokeria
4,30 dl vehnäjauhoja
1 tl ruoka sooda
1/4 tl suolaa
2 tl kanelia - itse unohdin kanelin täysin ja näistä tuli yhtä hyviä ilmankin
1/2 jauhettua muskottipähkinää
1/2 jauhettua inkivääriä
1/4 jauhettua neilikkaa

koristele saksanpähkinöillä

näin toimit;
1. Ota todella iso kulho ja laita sinne kaikki ainekset.
2. Sekoita hyvin.
3. Jaottele taikina muffinivuokiin ja koristele halutessasi saksanpähkinöillä.
4. Lämmitä uuni 190 asteeseen ja anna muffinien paistua 22-24min.
ENJOY!

Musiikkia leivonnan touhuun.

PFKT3197
ILCV0669
Muffineista tuli todella herkullisia, vaikka se kaneli unohtuikin. Nämä maistuvat todella hyviltä kahvin kanssa, joten suosittelen lämpimästi keittämään kupposet. Vegaani reseptit ovat nousseet minulla myös sen vuoksi suosioon, koska en ahmimalla ahmi niitä. Itse kun olen aika perso kaikelle makealle, mutta mitä nyt vegaanisia leivoksia on tullut kokeiltua niitä jaksaa mussuttaa sen yhden tai kaksi, joka on minusta parempi.

Kurpistasosetta jäi sen verran yli, että jattelin jossain vaiheessa itse kokeilla tehdä pumpkin spice lattea. Löysin jopa oivan reseptin siihen, joten jos teitä kiinnostaa voisin jakaa sen täällä. Kertoa myös kumpi on parempi kahvilan vai itse tehty. Olen oikeasti nyt tässä parin vuoden sisällä ihastunut kurpitsaan. Tulee niiiin syksyinen fiilis!
Jos päädyt kokeilemaan tätä reseptiä niin ilmoita ihmeessä millaisia niistä tuli.

    Mitä mieltä itse olet kurpitsasta?

allekirjoitus





2 kommenttia:

  1. Ihanan herkulliset kuvat! 😍 Tää pitää laittaa kaverille joka on vegaani koska hän tykkää leipoa niin innostuu varmasti ensikuussa leipomaan synttäreilleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos :3 Suosittele ihmeessä! Kerro sitten onnistuiko ja miltä maistui :D

      Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset