TERVEEMPI IHO, PAREMPI MEIKKI

Hiusten lisäksi koulussa meille opetetaan myös ehostusta - eli toisin sanottuna oikeaoppista meikkaamista. Vaikka opiskelumme keskittyykin pääosin hiuksiin, niiden muotoiluun, leikkaamiseen ja hyvinvointiin, opetetaan meille myös yhtä sun toista ihosta ja miten tehdä täydellinen meikki. Oli se sitten nudemeikki tai täydellinen smoky eyes.
Tässä on pieniä vinkkejä joilla pystyt ehkäisemään ihovirheitä ja kenties jopa parantamaan meikkisi lopputulosta.

meikki1

Tummat silmänaluset // Jos kärsit tummista silmänalusista - niin kuin minä - suosittelen vähentämään sokereita, vaaleita jauhoja, tuoremehuja sekä kevytlimonadeja. Päivässä olisi hyvä  myös juoda 2-3 litraan vettä. Vesi aktivoi ruuansulatusta ja saa silmien alla olevat renkaat häviämään. Jos ruokavalion muutos ei kiinnosta niin peite väri on paras vaihtoehto. Jos taas tahdot tietää syyn tummille silmänalusillsei niin suosittelen vierailemaan ihoasiantuntijalla, joka osaa sitten kertoa mahdolliset syyt ja hoitokeinot.

Väsyneet silmät // Ripsentaivuttaja on paras ase väsyneitä silmiä vastaan. Kun ripsesi ovat saaneet kaarevuutta, leivtä maskaraa yläripsille ja täytä hiukan kulmakarvojasi. Tämä antaa silmälle terävyyttä ja muotoa. Vielä virkeämmän vaikutelman saat aikaan korostamalla kummankin silmän sisänurkkaa vaalealla luomivärillä ja levittämällä sitä hieman myös kulmaluulle.

Turvonneet silmät // Silmien viilentäminen on paras keino turvonneiden silmien hoitamiseen. Aseta silmille joko viilentävä silmänaamio tai kylmät lusikat. Tai keitä kamomillateetä, jossa on rauhoittavia ja tulehdusta rahoittavia ominaisuuksia. Anna teepussien jäähtyä, ja laita teepussi kummankin silmän päälle. Helpotus on välitön. Levitä alueelle turvotukseen suunniteltuja silmävoiteita vasta kun turvotus on kadonnut.

Finnit // Finnien tapauksessa tärkeintä on muistaa pitää kätensä kurissa kasvoilta eikä puristella finnejä. Itse olen sortunut tähän liiankin monesti. Tämä nimittäin pahentaa vain asiaa. Jos saat helposti finnejä, vaihda tyynyliina monta kertaa viikossa ja desinfioi säännöllisesti kaikki, mikä joutuu kosketuksiin käsiesi ja kasvojesi kanssa. Ei siis pelkästään meikkisiveltimet vaan myös puhelin. Sehän on kunnon bakteeripesäke! Jos haluat peittää finnejä, levitä meikkivoide ensin tavalliseen tapaan ja viimeistele sitten tarvittaessa peitevärillä.

meikki2

Kuiva iho // Jos sinulla on kuiva iho, sen kosteuttamienn ei riitä; huomiota on myös kiinnitettävä ruokavalioon. Terve iho ei ole liian kuiva eikä liian rasvainen. Jos juot 2-3 litraa vettä päivässä, ihon kosteustasapaino palautuu ja iho alkaa uusiutua. Luonnonaineksia sisältävät tuotteet ovat parhaita kuivalle iholle, sillä ne ovat hellävaraisia ja palauttavat tasapainon.

Rasvainen iho // Rasvainen iho voi kehittyä monesta syystä - kuten liian monen ihonhoitotuotteen käyttämisestä, tai kosteuttajasta, joka on liian täyteläinen. Rasvaista ihoa hoidetaan puhdistamalla kasvot vain kerran päivässä eli iltaisin, ja käyttämällä kosteuttajaa, joka sopii ihanteellisesti omalle ihotyypille. Joskus jo meikkivoiteen käytön lopettaminen lyhyeksi aikaa voi auttaa, jotta iholla on mahdollisuus toipua. Kaikkea muuta kosmetiikkaa, kuten maskaraa ja peiteväriä, voidaan käyttää ongelmitta meikkitauon aikana.

Tuhriintunut ripsiväri ja luomiväri // Ripsivärin tuhriintuminen on usein merkki liian vanhasta tuotteesta. Pienet tuhrut voidaan poistaa kätevimmin vanupuikoilla. Sen sijaan silmänrajauskynä suttaa useammin. Vedenkestävä silmänrajauskynä on paras vaihtoehto, sillä se ei suttaa. Vältä rasvaisen silmävoiteen käyttämistä ennen silmämeikin tekemistä, sillä se lyhentää meikin kestoa. 

Rohtuneet huulet // Rohtuneet huulet johtuvat usein kosteutuksen puutteesta tai liiallisen huulivoiteen käyttämisestä. Huulten pinnan säännöllinen harjaus hammasharjalla - mikä on oikeastaan huulten kuorintaa - lisää verenkirtoa huuliin ja estää kuolleen ihosolukon muodostumista. Hyvä rohtuneiden huulten hoitokeino on levittää niille illalla hunajaa. Se tekee huulista erityisen pehmeät.

meikki3

Suunnitelmanani olisi tehdä enemmänkin tällaisia kauneus aiheisia postauksia. Nyt olen todella kiinnostunut tästä kategoriasta, kun sitä koulussa opiskellaan. Siksi esitänkin kysymyksen että kiinnostaisiko sinua postaukset jossa puhutaan ihon ja hiusten hoidosta sekä meikkaamisesta? Tässäkin postauksessa oli pieni pinta raapaisu noista ihotyypeistä. Niitä kun on enemmänkin ja niitä voi hoitaa monin eri tavoin sekä meikkaus on jokaisella ihotyypillä hiukan erilaista.

xoxo
Paula

14 kommenttia:

  1. Todella hyviä vinkkejä. Tässä näkee kuinka pienilläkin teoilla saa muutosta.

    Sanni
    http://sannibeauty.blogspot.fi/?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Ei tarvitse paljoa tehdä eikä edes ole pakko lisätä sitä meikin käyttöä :)

      Poista
  2. Ompas kivat kuvat tässä postauksessa! Ja hyviä vinkkejä, lisää näitä! :)

    VastaaPoista
  3. Oli kyllä tosi hyvä postaus, näitä todellakin lisää! Ja tosi ihanat kuvat! (:

    https://byerikaxxx.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva postaus! Mulla on huulet ainakin nyt talvella koko ajan ihan vereslihalla, eikä mikään tunnu auttavan. Tota hunajaa voisin kyllä testata seuraavaksi, jospa se vähän lievittäis noita haavaumia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kannattaa kokeilla! Ite joskus pari vuotta sitten kokeilin tuota hunajaa kun aina talvisin on mullakin huulet ku santapaperi ja kyllä se toimi :D

      Poista
  5. Tosi kiva, että jaat koulussa oppimiasi asioita myös muille ihmisille! Nää postaukset kiinnostaa mua hurjasti, joten multa tulee vihreetä valoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin et olis hyvä jakaa joitain juttuja. Varsinkin jos joitakin kiinnostaa ja ihan kaikki eivät jaksa käydä lainaamassa tai ostamassa kirjoja jotka kertoisi samoja asioita.

      Poista
  6. Meillä taas kosmetologipuolella ohjeistetaan aamu- ja iltarutiineihin ;) Rasvoittuvan ja varsinkin epäpuhtaan ihon puhdistaminen aamulla on must, sillä aamulla olisi hyvä puhdistaa yöllä muodostunut öljy sekä illalla levitetyt voiteet:) Mutta hei, hyvä postaus! Meilläkin alkoi juuri ehostus ja tässä innoissani opettelen silmämeikkejä😍😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyl hyvä tietää :) Meille ei ihan kaikkea opeteta ja kaikesta ei kaikkea edes käydä läpi kun tuo kosmetiikka puoli ei meidän koulutukseen niinkään kuulu. Tosin peruskoulusta suoraan tuohon alalle tulleet opiskelijat käsittelevät aihetta enemmän, mutta on tuo kyllä silti kiva lisä :D

      Poista
  7. Superkiva postaus! Ja etenkin ihonhoitoon liittyviä juttuja kiinnostaisi kuulla enemmänkin :) Tyynyliinan vaihtaminen on kyllä yks miä itellä aina tuppaa jäämään. Vaihdan sen siis kyllä useammin kuin muut petivaatteet, mutta mun iholla pitäis varmaan tehdä just noin ku neuvoit, eli useemman kerran viikossa.

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit c: Itse vaihdan vähän liian harvoin tyynyliinoja, mutta kyllä siihen pikkuhiljaa alkaa oppimaan kun muistaa muistuttaa itseään :D

      Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset