3 X JOULUKALENTERI IDEOITA

Itse olen omistanut melkeinpä joka vuosi joulukalenterin. Paitsi nyt kahtena edellisenä jouluna. Sitä ei vain tullut ostettua tai väkerrettyä itse. Suurin osa kalentereistani on ollut perus suklaakalenteri, mutta kahtena vuonna - muistaakseni kun olin 4- ja 5- luokalla - minulla oli Littlest Pet Shop kalenteri ja ne olivat lempikalenterini.
Tänä vuonna ajattelin tehdä ensimmäistä kertaa oman joulukalenterin. Mielessäni oli ollut myös hankkia jokin meikkikalenteri, mutta sellaiseen minulla ei ole nyt varaa. Enkä tahdo ostaa suklaakalenteria kaupasta tai kuvakalenteria partiolaisilta. Olen siis selaillut nettiä - ennen kaikkea pinterestiä - saadakseni inspiraatiota omaan kalenteriini. Ajattelin tällä postauksella antaa teille joilla ei ole vielä kalenteria hommattuna tai jotka ovat myös miettineet itse tehtyä kalenteria niin muutamia ehdotuksia minkälainen se kalenteri voisi olla.

kalenteri1

Kalentereita on monenlaisia ja aika moni tahtoo yleensä sellaisen josta saa jotakin. Oli se sitten suklaata tai jotain tavaraa. Kalenteri voi myös olla kuvakalenteri tai sellainen josta tulee tehtävä jokaiselle päivälle tai sitten voi käydä todella luovaksi. Itse löysin sellaisen hauskan kalenterin jossa ei ollut luukkuja vaan kuva joulupukista, jonka leuassa ei ollut partaa ja ohje: "Santa's beard is very bare. On his chin, there is no hair. So each day add one puff so white. And when they're all on he'll come that night." Eli joka päivä lisätään pukille partaa pumpulin avulla. Tämä oli tosi hauska idea, mutta enemmän ehkä lapsille sopiva.

Pikku tavaroita sisältävät luukut

kalenteri14

kollaasikalenteri2

Pinterestistä löytyy todella paljon ehdotuksia, miten tehdä sellainen kalenteri jonka jokaisessa luukussa on jokin pikkuinen esine tai vaikka makeinen. Helpoimpia omasta mielestäni on paperista tehdyt pikkulootat tai vessapaperirulla kalenterit. Vessapaperirullien talteen ottaminen pitää vain aloittaa hyvissä ajoin, sillä 24 rullaa ei saa hirveän nopeasti kerättyä. Ellei tahdo tuhlata sitä vessapaperia tai leikkaa talouspaperirullaa kahteen osaan. Tosi kiva ajatus oli myös tuon muffinivuuan muuttaminen kalentiriksi ja itselleni tuli mieleen tuosta ensimmäisestä luukusta että pilttipurkkeja voisi helposti muuttaa luukuiksi. Jos pelkona on se ettei keksi mitä laittaa luukkuihin niin niihinkin löytyy ehdotuksia kyllä netin syövereistä.

Luukku kuvalla tai tehtävällä

kalenteri2

kalenterikollaasi

Itse aion sisällyttää omaan kalentiriini tehtäviä. Näin kuukaudesta ei tule kovinkaan tylsä. Enemmän aikaa olen siis käyttänyt tällaisten paperiversioiden katseluun. Tähänkin voi olla todella luova ja perus kirjekuoren sijaan voi tehdä vaikka tuollaisen jäätelötikkukalenterin. Kuvakalenterit eivät ole koskaan olleet minun mieleeni, mutta tällaisen paperiversion joulukalenterista voi myös tehdä niin. 

Kynttiläkalenteri

kalenteri15

Kun olin pieni meillä oli joskus sellainen iso kynttilä jota poltettiin joka päivä joulukuun ajan. Numerot aina hiipuivat pois. Tykästyin siis tähän ideaan kun sattumalta siihen törmäsin pinterestissä. Voi vottelin Rillelle siitä että tahtoisin tehdä niin tämä kuin myös tehtävä kalenterin enkä osaa päättää kumman sitten tekisin. Hän sanoi vain että tee molemmat ja varmaankin teen. Jos vain löydän mistään pieniä kynttilöitä ja sille sopivan kynttilänjalan.

Aiotko sinä tehdä itse joulukalentirisi vai ostatko?

xoxo
Paula

Kuvat ovat Pinterestistä

11 kommenttia:

  1. Ihania joulukalenteri-ideoita! Meinasin alunperin tehdä itse teejoulukalenterin, mutta sitten löytyikin yksi mielenkiintoinen valmis sellainen. Joskus olisi kiva tehdä jokin namikalenteri itse ja myöskin tuo kynttiläkalenteri näyttää ihanalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuu toi tee aiheinen kalenteri kuulostaa ihanalta :D Ite en kyllä teestä niin hirveästi pidä, mutta hyvä se on ideana!

      Poista
  2. Meillä on tuollanen kynttiläkalenteri! Muumikuvioitu paksu kynttilä. Vähän turhan paksu, kun kestää aikas kauan, että saa yhden päivän poltettua. Mutta hieno se on.

    ♡:llä valoloytyy.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta. Muumikalenteri kynttilä muodossa x3 Sellaset paksut kynttilät on aina hiukan hankala juttu, mut ainakin sitä saa polttaa pitkään ja tähän aikaan vuodesta ku toi pimee tulee aikasemmin nii on kivempi polttaa niitä kynttilöitä :)

      Poista
  3. Aivan ihania ideoita, en ollut ennen kuullutkaan ainakaan tosta vikasta kynttiläkalenterista! Toi Joulupukin parran täyttäminen ois kans aivan ihana idea♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin toi pukin partakalenteri oli ihana idea ja hauska :D Joskus vois kyllä sellasen tehä

      Poista
  4. Apua miten ihania ideoita kaikki! <3 Tänä vuonna taidan kuitenkin tyytyä ostamaan kalenterin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon niin monesti tyytyny ostaa kalenterin et nyt päätin et teen sellasen ite tai oon ilman. Ellen sitten voita kalenteria jostain arvonnasta joihin on tullu osallistuttua xD

      Poista
  5. Ihania ideoita! Mä aattelin väsätä tänä(kin) vuonna kalenterin poikaysävälle, mut oon kyllä aika myöhässä sen kans :D Ei vielä ensimmäistäkään luukkua keksittynä. Noi tehtävät tai lahjakortit vois olla kyllä kivoja sisältöjä luukkuihin.

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks viel ei oo niin kiirre kalenterin kanssa. Ite en oo vielä alottanu kunnolla edes, mut omaan oon kyllä keksiny jo tehtäviä jonkun verran :D

      Poista
  6. Kivoja ideoita! Mietin tänä vuonna et tekiskö ite kalenterin, mutta päädyin taas ostamaan. Noo ehkä ens vuonna. ;D

    VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset